FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Egyéb)
·  Modern idők LEGO-ja: Zalman ZM80D-HP passzív VGA h
·  Linksys - a vezető hálózati eszköz gyártó
·  A wireless-g szabványról
·  Seitec Pendrive
·  2GHz-es Celeron konfiguráció
·  H2TwinBreeze
·  1066MHz RDRAM
·  10db léghűtő tesztje
·  GlacialTech hűtők II.
·  Coolink hűtők
·  Glacialtech hűtők
·  Xwave 1100
·  Lenoxx MP3
·  CNPS5001-AL
·  Olcsó 300 Wattos tápegység
·  STARS-700
·  Beépíthető CD tartó
·  CD tokok
·  Mercury hűtő
·  VAW68-as hűtő
· Termékbemutatók > Egyéb
· Bitek a karon - Flash Drive és MP3-as karórák
Dátum : 2004-03-10 06:22:59
Szerző : Daywalker


A Golden Tree Kft. jóvoltából van szerencsénk bemutatni nektek a jövő karóráit. Két típust vehettünk most górcső alá.

A cikk menete a következő:

  • Első ízben szeretném bemutatni a Golden Tree Kft.-t
  • Ezután megismerhetjük az órákat

    Bemutatkozik a Golden Tree Kft!

    A Golden Tree Nemzetközi Kereskedelmi Kft., egy egyetemes profilú nagyvállalat. Profiljuk folyamatos bővítésének köszönhetően Európa bármely pontján vannak partnereik. A cég tervei között szerepel a kelet-európai országok piacainak meghódítása.
    A Golden Tree Kft. hatalmas kiállító teremmel rendelkezik az Ázsia Centerben, mely egyike a legnagyobb kiállító és nagykereskedelmi központoknak Európában. Itt a látogatók széles termékskálával találkozhatnak, a kerámiától a számítógépasztalokon át egészen a különböző stílusú karnisokig, állófogasokig. Újdonságként az óra és a jövő termékei iránt érdeklődők figyelmébe ajánljuk a cég által forgalmazott MAN POWER HI-TECH és MAN POWER HI-TECH MP3 márkájú órákat. Az órák megbízhatóságáról a Citizen gyártmányú az óramű és a Toshiba memória gondoskodik.

    Óraművek:

    Bizonyára a T. olvasók többsége is hord valamilyen órát magánál. Én állandóan hordok a karomon órát. Szükségem van rá a mai rohanó világban, ugyanis szoros az időbeosztásom. Többen úgy gondolják, hogy minek karóra, hisz a mobiltelefon úgyis mutatja az időt. Igenám, de mi van, ha éppen tele a kezünk, vagy olyan helyen vagyunk, ahol nehezebben halászhatjuk elő a telefont a zsebből, táskából (arról nem is beszélve, hogy mi van ha lemerül)?

    A tesztelésre hozzám érkezett két karóra nagyon a szívemhez nőtt. Az egyik egy 128MB adat tárolására képes Flash Drive karóra, mely első ránézésre nagyon megtetszett. Komoly kinézetével, tömör fémszíjával, fémesen csillogó színével azonnal belopta megát a szívembe, ugyanis eddig is fémházas órát viseltem. A másik óra egy nagyobb méretű, fekete színű, műanyag házas 5-in-1 MP3-as óra. Ennek kinézete elsőre annyira nem fogott meg, de minél többet nézegettem és viseltem a karomon, annál jobban megtetszett. 128MB-os memóriájának és képességeinek köszönhetően hamar megszerettem ezt az órát is.



    Mindkét típus díszdobozban érkezett hozzám, melyekben megtalálható volt a használati útmutató, USB kábelek és 1-1 8cm-es CD lemez. Az MP3-as órához hálózati töltő is érkezett.
    Minkét óra USB 1.1 porton kapcsolódik a számítógéphez. Sebességük 7Mbit/sec, amit a mérések is igazoltak. Az MP3-as típus USB porton keresztül is tölthető, míg a másik (Flash Drive) óraműve gombelemmel működik, memóriarésze viszont USB-n kapja a delejt.


    Flash Drive karóra:

    Az óra bal oldalán található az egyedi szabványú usb csatlakozó, melyhez csak a dobozban található kábel használható (természetesen a számítógépbe szabványos dugóval csatalkozik).
    Néhány szó a kábelről:
    A kábel felcsévélve található egy kis műanyag tokban, amelyet ha kihúzunk, egy rugós tag visszahúz a tokba.



    Az óra előnye, hogy nincs szükség semmilyen meghajtóprogramra. Egyszerűen csak csatlakoztatjuk az USB portra és már működik is. Az óra előlapján található apró piros led tájékoztat az aktuális tevékenységről, amely csak akkor világít, ha csatlakoztatva van a számítógépre. Másoláskor, törléskor, módosításkor ez a led villog, míg alapállapotban folyamatosan világít.



    A hozzáadott cd-n találunk egy programot, amely lehetővé teszi, hogy adatainkat jelszóval levédjük, így ahhoz illetéktelenek nem férhetnek hozzá.

    MP3 5-in1 karóra:

    Az óra tudása méretéhez képest óriási.
    Memória kapacitás: 32MB / 64MB / 128MB / 256MB FLASH Memória.
    Port: 4 tűs USB köralakú csatlakozó. (USB 1.0, 2.0, 2.1)
    Telep: 280 mAh / 3.7V makromolekuláris lithium-ion-polimer újratölthető telep.
    Töltési idő: 6-7 óra első töltésnél majd 4-5 óra a további töltéseknél.
    Tömeg: körülbelül 50g
    Adat átviteli sebesség: Maximum 4Mbps (tesztek szerint 5-6 Mbps)
    Legnagyobb hangerősség: 90dB
    Működési hőmérséklet: -20C - +70C
    Fülhallgató kimeneti teljesítménye: 5mW+5mW
    Kimeneti frekvencia tartomány: 20Hz - 20KHz
    Felvételi fekvencia tartomány: 8KHz
    Megfelelő tömörítési sebesség: 32Kbps - 256Kbps
    Minőségi előírások: FCC & CE

    A telep kapacitása:
    a. Hozzávetőleg 6 óra folyamatos zenelejátszás 2-3 órás töltés esetén (gyári adat, a teszt szerint 4-5 óra nagy hangerőn).

    b. Körülbelül 40 nap óra módban. Ha a telep töltése nem teszi lehetővé zene lejátszását az óra további 4 napig működőképes töltés nélkül is.



    Miért 5-in-1?

    1. óra
    2. dátum kijelzés
    3. mp3 lejátszás
    4. hangrögzítés (beépített mikrofonnal)
    5. adattárolás

    Mint láthatjuk, ez a modell többet tud mint az előző, mégis súlyra könnyebb (köszönhetően a műanyag kivitelnek).



    Az óra mód egész pofás, ugyanis a kijelzőn egy analóg óra sziluettjét láthatjuk. Nekem ez sokkal jobban tetszik, mint az olcsó kvarcórák 7 szegmenses számjegyei.
    Az óra mellett láthatjuk a dátumot és az időt, az előbb említett digitális (7 szegmenses) módon kijelezve, de sokkal szebben mint a piaci filléres óráknál.

    Szintén a bal oldalon található az adatkábel/fülhallgató csatlakozó egy micro jack bemenet formájában. Ide csatlakoztatható az USB kábel és a fülhallgató is (az egyedi megoldásból kifolyólag csak a gyári kábel használható).
    Az órához adott fülhallgató dugója 3.5mm-es jack (amilyen a walkmaneken is van). Ehhez mellékeltek egy mikro jack átalakítót, amelyet az órába dughatunk. Ennek a megoldásnak köszönhetően bármilyen fül/fejhallgatót használhatunk.
    Annyit még érdemes elmondani, hogy a fülhallgató minősége szerintem nagyon jó, nem szükséges lecserélni. Kipróbáltam egy Sony típusúval is, de a gyári jobban szólt.
    A "ház" jobb oldalán egy kis lyuk található. Itt helyezkedik el a beépített mikrofon.

    Az órán mindössze 5 gomb található (Play/Pause, Menu, A-B és 2db track léptető gomb). A Play/pause három funkciót lát el. Óra állapotban ezt a gombot 3mp-ig nyomva elindul el az MP3 lejátszó/hangrögzítő szoftver. Ugyanezen gomb 3mp-es nyomva tartásával léphetünk vissza óra módba. Lejátszás közben a Play/pause gomb látja el a stop gomb funkcióját is. Ehhez szintén 3mp-ig kell nyomni.

    A track léptető gombokkal lehet tracket váltani, folyamatos nyomvatartással tekereni a számban, és hangerőt szabályozni. A hangerő szabályozáshoz előbb 3mp-ig nyomva kell tartani a Menu gombot, majd ezután lehet a hangerőt a track léptető gombokkal szabályozni.

    A Menu gombbal léphetünk be a menübe (meglepő, ugye?:), ahol a track léptető gombbal navigálhatunk a menüpontok között, amelyekbe a Menu gombbal léphetünk be.
    Hat menüpont található:
  • Music: Ezt választva visszalépünk a zenelejátszó részbe.
  • Voice: Hangfelvevő részbe léphetünk be.
  • Set: Ezenbelül több beállítási lehetőség van.
    -EQSet: Előre beállított equalizer (normal, rock, jazz, classic, pop)
    -PlayMode: Gondolom ez nem szorul magyarázatra (Normal, Repeat 1, Repat all, Random, Random All)
    -Contrast: A képernyő kontrasztot állíthatjuk be
    -PowerSet: Energiatakarékosság (Disable, 1min, 2 mins, 5 mins, 10 mins). Ha nem játszik le zenét és nem nyomunk meg semmilyen gombot, akkor a készülék néhány másodperc múlva magától visszalép óra módba MP3 módból a telep kímélése céljából.
    -Time: Itt állíthatjuk be az időt és a dátumot, amit az óra módban láthatunk.
  • Erase: Értelemszerűen a törlés funció. Külön kiválaszthatjuk, hogy az mp3-at vagy rögzített hangot szeretnénk törölni.
    -Exit: Kilép a beállításokból
  • About: Szoftver verziószám kijelzés és a beépített memória mérete.
  • Exit: Vajon mi lehet???:)



    Tapasztalatok:

    Bemutattam az órákat, azonban konkrétumot még nem említettem.
    A Flash Drive karóráról annyi mindent nem lehet elmondani. Elegáns kinézetű, komoly szerkezet, tökéletes felépítés. A beépített 128MB memória PenDrive funkciót lát el. USB 1.1-es csatlakozása nem a leggyorsabb, viszont a 7 mbit/sec sebesség elfogadható. Nekem nagyon jól jött olyankor, amikor valamilyen adatot el kellett hozni valahonnan, de nem volt nálam semmilyen adathordozó. Nem áll fenn az a veszély ami a PenDrive-nál, hogy ha otthagyjuk kulcsainkat (pl.: iroda), akkor nincs nálunk semmilyen adathordozó. Ilyen esetben ott a karunkon a megoldás (feltéve, hogy a kábelt mindig a nadrág zsebünkben hordjuk - csak a nadrágunkat ne hagyjuk az irodában "abból" a bizonyos okból kifolyólag:).

    Amire gondolom mindenki kíváncsi, az az MP3-as óra.
    Az óra részről csak annyit, hogy nekem tetszett. Az MP3-as lejátszó szoftvere és a gombok kezelése kisebb gyakorlást igényel. Látszik, hogy a gyártó igyekezett a gombok számát a minimálisra csökkenteni, így viszont néha körülményesebb a kezelés. Amennyiben elsajátítjuk a technikát, akkor nem lesz gondunk.
    MP3 módba kapcsolva az órát, kisebb alapzaj hallható. Ez lejátszás közben nem zavaró, mert alig hallani.

    Let's Play: Meglepően jó a hangzás. A hangerő is nagyon jó, ha az mp3 jól van normalizálva, ellenkező esetben kicsit el kell venni a hangerőből, mert torzít. Sikerült olyan hangerőt elérni, amivel a külvilágot teljesen kizárhatjuk. Csak vigyázzunk, el ne üssön egy autó, vagy ne süketüljünk meg:) Nem is hittem volna, hogy ilyen jó minőségű lesz (és ez nem csak az én véleményem). A gyári Equalizert Rock-ra állítottam, mert így kaptam a legjobb mélyeket és magasakat. Kipróbáltam mindenféle stílusú zenével (rock, techno, prog. house stb, RnB), és mindegyikkel kitűnően szólt. A szoftver feliseri az ID3v2 tageket is. Lejátszás közben a kijelzőn olvashatjuk a track információkat és az id3 tagbe írt infókat. Meglepő volt számomra a dalszöveg feliratozása, melyet mi magunk készíthetünk el, hasonlóan egy divx film .srt .sub feliratfájlaihoz, csak itt .lrc kiterjesztéssel kell a file-t elmenteni. Az ötlet egyedi. Időtöltésnek sem utolsó.

    Ami nem tetszett az az, hogy a kijelző háttérvilágítása 7 színben pompázik, ami még nem is lenne baj, csak...minden gombnyomásra változik a szín. Jobban örültem volna, ha mi magunk állíthatunk be, hogy melyiket szeretnénk használni. Úgy gondolom, hogy ezt egy szoftveres frissítéssel a későbbiekben lehetne orvosolni. Apropó szoftver: Nem ártana egy hardveres reset gomb. A teszt időtartama alatt (2 hét) zenelejátszáskor egyszer lefagyott, de akkor sem az én kezemben volt. Sajnos reset nincs az órán, ezért meg kellett várni, míg lemerült. Sajnos nem volt nálam az usb kábel, hátha azzal ki tudtam volna "lőni" a lefagyott állapotból (szerencsére 4 óra alatt lemerült). A fagyás utáni napokban annyit nyúztam az órát, amennyit csak tudtam, de nem fagyott le többet. Véletlenek mindig vannak. Ettől eltekintve nagyon elégedett vagyok az órával.

    Összefoglalva: Mindkét órával maximálisan elégedett vagyok. A Flash Drive elegáns, míg az MP3-as óra fiatalos, dinamikus. A fülhallgató kábele sem zavart igazán, ugyanis hosszúsága pont megfelelő, nem akadályozott a munkában.

    Annyit még hozzátennék, hogy az órák többféle stílusban, méretben és memóriával (akár 256MB is lehet) kaphatóak.

    A cég 2 év garanciát és 10 év szavatosságot vállal az órákra. A szervizelés országos hálózatban, a viszonteladókon keresztül történik. Az árak 15.000 Ft és 60.000 Ft között ingadoznak, ez megfelelő ahhoz viszonyítva, hogy az órák mennyi mindent tudnak.

    A termékek hivatalos magyarországi bemutatójára a 2004 március 18-21 között megrendezésre kerülő KARÁT Szakkiállításon, a Hungexpo F pavilonjának 202/E standjánál kerül.

    Szeretnék köszönetet mondani a Golden Tree Kft-nek, hogy rendelkezésre bocsátotta az órákat. Továbbá köszönet illeti a Dunaweb Kft. is.

    Forrás : Golden Tree Kft.


  • Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

    Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

    Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95