FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Egyéb)
·  Modern idők LEGO-ja: Zalman ZM80D-HP passzív VGA h
·  Bitek a karon - Flash Drive és MP3-as karórák
·  Linksys - a vezető hálózati eszköz gyártó
·  A wireless-g szabványról
·  Seitec Pendrive
·  2GHz-es Celeron konfiguráció
·  H2TwinBreeze
·  1066MHz RDRAM
·  10db léghűtő tesztje
·  GlacialTech hűtők II.
·  Coolink hűtők
·  Glacialtech hűtők
·  Xwave 1100
·  CNPS5001-AL
·  Olcsó 300 Wattos tápegység
·  STARS-700
·  Beépíthető CD tartó
·  CD tokok
·  Mercury hűtő
·  VAW68-as hűtő
· Termékbemutatók > Egyéb
· Lenoxx MP3
Dátum : 2001-11-19 09:11:52
Szerző : gigahertz


Apró tükkel elérték, hogy egy "mezei" MP3-as lejátszót a kocsiban biztonságosan használhassunk a műszerfal megbontása nélkül.

Egyre több fajta MP3-as lejátszó kerül forgalomba, íme ezek közül egy érdekes példány a Lenoxx-tól:

Audio sávos és MP3-as CD-k lejátszására egyaránt alkalmas. Az egyszer írható és újraírható CD-ket egyaránt kezeli (a könyvtárakat is), a Multi-Session sem jelet problémát. Audio sávos CD lejátszásakor 20 másodpernyi anyagot mindig a memóriájában tárol (legalább is megpróbál), így nem valószínű, hogy megakad lejátszás közben, MP3-as számok esetén 50 másodpercnyi információ fér a memóriájába 128kbps esetén. 80-320kbps között bármilyen sebességet támogat.

Rövid specifikáció:

Hibajavítás

"Ultra erős" CIRC javítás

Kimeneti teljesítmény (fülhallgatóval)

2x15mW (16 Ohmon)

Vonali kimenet

0.5 Volt +-0.15V (10 kOhmon)

Torzítás

kevesebb mint 0.05% (a vonali kimeneten mérve)

Jel/Zaj viszony

jobb mint 85dB

Üzemeltetési hőmérséklet

5-35 fok között

Megengedhető páratartalom

5-90% között

Teljesítmény felvétel

1.5 Watt (MP3-as lejátszás közben)

Külső méret

130x136x28mm

Súly

230g

Energia ellátás: DC 4.5 Volt hálózati adapterrel, DC 3 Volt AA méretű elemekkel, DC 2.4 Volt akkumulátorokkal.

Külön érdekessége, hogy kvázi autós szettet is találunk a dobozban. Nagyon sok rádió nem rendelkezik audio bemenettel, vagy ha mégis akkor ki kell szerelni a készüléket a csatlakoztatáshoz. Nos itt ezt igazán leleményesen kiküszöbölték. Készítettek egy olyan magnó kazettát, amiben a szalag helyén egy "magnó fej" található. A kazettából egy vezeték lóg ki, ezt az MP3-as lejátszóhoz kell csatlakoztatni. Ha a kazettát betesszük a magnó részbe, akkor a magnós rádió úgy érzékeli, mintha a szalagról olvasná az információt. Ennek eredményeképpen az autóban is hallgathatjuk a CD-re írt MP3-as zeneszámokat, nem kell bajlódni a beépítéssel, csak ezt a felspécizett kazettát kell a magnóba behelyezni:

A lejátszó tetejére rásütött a nap, így nem volt egyszerű lefényképezni. Mivel a lejátszó alját nem csúszásmentesítették, így egyébként sem ajánlatos a műszerfalon tárolni. Tény és való, hogy a vezeték nem a legszebb látvány a műszerfalon, de ez a kis kazetta alkalmazásával nincs szükség méregdrága CD-s rádióra!

A Lenoxx lejátszóhoz természetesen fülhallgató is jár, de ezt vezetés közben tilos használni! Kétféle adaptert is mellékeltek, egy autósat és egy hálózatit. Így ha autóban használjuk a lejátszót, nem az AA méretű akkumulátorokról üzemel a készülék. Bármelyik adaptert is használjuk csatlakoztatás után erről üzemel az MP3-as lejátszó. Ha üzem közben kihúzzuk, akkor az olyan hatással lesz a készülékre, mintha kikapcsoltuk volna, vagyis a lejátszás megszakad.

Az akkumulátorok töltése (adapter esetén) nem automatikus, erről egy külön kapcsolóval kell gondoskodni. A töltés folyamaráról az LCD-n megjelenő "Battery Charging" felirat tájékoztat. Töltés közben a lejátszás nem lehetséges! Egyébként 2db 850mA/h AA méretű akkumulátorokat ad a gyártó (Ni-Cd). Ezeket az első használat előtt teljesen fel kell tölteni.

A kijelzőn az akkumulátor töltöttségi állapotát is látatjuk. Alatta egy "forgó" CD-t látunk lejátszás közben. Bekapcsolás utána (ha MP3-as lemez van benne) "Hello Friend" felirattal üdvözöl, majd kijelzi, hogy Multi-Session-os a disk vagy sem, ha ISO 9660-as formátumú a lemez tartalma, akkor ezt is kiírja és elindul az első szám lejátszása (ABC szerint vannak sorba rendezve).

Három lehetőség közül választhatunk egy oldalsó kapcsoló segítségével: normal, resume, hold. Normal állásban visszakapcsolás után mindig az első szám lejátszása indul automatikusan. Resume állásban megjegyzi a kikapcsolás előtti beállításokat és onnan folytatja a lejátszást, a Hold On segítségével érhetjük el, hogy a tetején található gombok inaktívak legyenek, így ha üzem közben táskában, zsebben stb. hordozzuk, akkor ha a gomb véletlenül megnyomódik, nem állítja el a lejátszást.

Lejátszási módok: all, intro, random, program. Hangszín beállítás: normal, bass, pop, country, jazz.

Hátul találjuk az adapter csatlakozási lehetőséget. Oldalt, viszonylag elől a vonali kimenetet (line out) és a fülhallgató kimenetet.

Keresési lehetőséggel is ellátták, a fájl neve alapján kereshetünk. Összesen három karakter bevitelével. Pl. az A?? azt jelenti, hogy az "A" betűvel kezdő fájl nevekre vagyunk kíváncsiak, míg az A?C az olyan fájlok után kutat, aminek az első betűje az "A" és az utolsó a "C" stb.

Tapasztalataim alapján új, teljesen töltött 850mA/h akkumulátorokkal 55 perces lejátszás lehetséges véletlenszerű számválogatás esetén (ekkor többet mozog az optikát mozgató motor). A rázás és karcos CD-k nem jelentettek különösebb problémát.

 

Szponzor : Tigra Computer



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95