FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Egyéb)
·  Modern idők LEGO-ja: Zalman ZM80D-HP passzív VGA h
·  Bitek a karon - Flash Drive és MP3-as karórák
·  Linksys - a vezető hálózati eszköz gyártó
·  A wireless-g szabványról
·  2GHz-es Celeron konfiguráció
·  H2TwinBreeze
·  1066MHz RDRAM
·  10db léghűtő tesztje
·  GlacialTech hűtők II.
·  Coolink hűtők
·  Glacialtech hűtők
·  Xwave 1100
·  Lenoxx MP3
·  CNPS5001-AL
·  Olcsó 300 Wattos tápegység
·  STARS-700
·  Beépíthető CD tartó
·  CD tokok
·  Mercury hűtő
·  VAW68-as hűtő
· Termékbemutatók > Egyéb
· Seitec Pendrive
Dátum : 2003-07-01 12:10:01
Szerző : KEEP


Manapság már egyre többen kapnak rá a pendrive használatára, lecserélve ezzel a floppy-t és egyéb adathordozókat.

Alig pár hónapja, hogy az egyetem számítógépes termei előtt egy kis plakát hívta fel a figyelmemet, hogy mostantól pendrive is használható adathordozóként az egyetem számítógépein mind Win2000, mind Linux operációs rendszerek alatt.
Most, hogy egyre többen adják a fejüket egy ilyen eszköz beszérzése és az áruk is eléggé leesett, lássunk egy rövid termékbemutatót.
A vizsgálat tárgya egy Seitec 64MB-os eszköz, amely USB1.1 felületen kapcsolódik a számítógéphez.A kis műanyag csomagban a pendrive mellett találunk egy telepítő lemezt is, illetve egy hosszabbító kábelt, amely nagyon hasznos lehet, ha a házunk előlapján vagy egyéb helyen (monitor, billentyűzet) nincs USB csatlakozó és nem akarunk folyaton a gép mögé mászni.

A gyártó a következő adatokat írja róla a csomagoláson:
 • Teljes USB1.1 kompatibilitás

 • Működés Windows, Mac OS 9.1/X operációs rendszerekkel

 • Átviteli sebesség: 1100/650 Kb másodpercenként olvasás, illetve írás esetén

 • Akár bootolhatunk is róla

 • Dual partíció támogatása

 • Jelszóval levédhetjük

 • Működést jelző LED


 • A készülék nagyon könnyű műanyag házba van csomagolva, ami viszont már kevés használat után is megkopott, megkarcolódott pár helyen, főleg az övcsipesz résznél.  Ha csatlakoztatjuk a géphez, akkor Win2000 és WinXP esetén az operációs rendszer automatikusan elvégzi a beállításokat és pár másodperc alatt egy új meghajtó jelenik meg a többi között. A biztonságos eltávolításhoz az óra mellé a sarokba kirak egy kis ikont, amin csak egyszerűen kattintani kell és az operációs rendszer elvégzi a leválasztást. Windows 98 alatt viszont szükségünk van külön driverre, ami megtalálható a mellékelt lemezen.

  Az átviteli sebességet saját magam is próbáltam lemérni.
  Egy 50MB-os file felírásához 1 perc 7 másodpercre volt szüksége, míg a visszaolvasás 57 másodperc alatt történt meg.
  Egy 20MB-os könyvtárat, amely 1211 képet tartalmazott, pontosan 3 perc alatt írt fel, míg a visszaolvasás pontosan 2 percig tartott.
  Közben természetesen folyamatosan villogott a foglaltságot jelző LED is.

  Jelenlegi ára 4.000 forint körül van.

  Azoknak tudom ajánlani, akik gyakran hordozgatnak dokumentumokat, kisebb mennyiségű adatot, mivel gyorsan felmásolható rá bármi, könnyen magával viheti az ember, megfelel kulcstartónak is. Igény szerint akár 512MB-os modell is kapható belőle, de a kisebb fajták is kiválóan felcserélhetik a floppy lemezeket.  Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

  Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

  Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95