FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Overclock)
·  Vízhűtés + fények
·  Ti200/Ti500 II. rész
·  AMD XP 2200+
·  T-bred unlock
·  Áramlásmérő III
·  Ti200/Ti500
·  Áramlásmérő (v.2.1)
·  Vízhűtésű nagytorony
·  Geforce 4 tuning
·  Geforce 2 tuning
·  Biztonságos vízhűtés
·  Vízhűtést a PC-nek!
·  Wasser gép
·  Vízhűtés felsőfokon
·  nForce + vízhűtés
·  Ti4200
·  1.7GHz-es Celeron
·  Vízhűtés 4. rész
·  Blokk verseny
·  Felület növelés
· Cikkek > Overclock
· GlobalWIN FOP38
Dátum : 2000-10-10 18:20:30
Szerző : Wizard


GlobalWIN FOP38

A GlobalWIN igen sok féle hűtőbordát gyárt különböző processzorokra, nem csak az átlag felhasználó számára, hanem van kifejezetten tuningolóknak szánt hűtőbordájuk is. Biztos vagyok benne, hogy sokan szívesen használtok GlobalWIN hűtőket(sőt néhány OEM gyártó is használja). Most a GlobalWIN FOP38 hűtőt vizsgáljuk részletesebben.
A legtöbb kiskereskedőnél a FOP 32-t kapni, ami a FOP38 kistestvére. A FOP 32 valójában nagyon hasonlít a FOP38-ra. Az egyetlen különbség a ventilátor. A FOP32-n egy YSTech 26CFM ventilátor van, ami körülbelül 4600-4800 RPM (fordulat/perc) sebeséggel forog (ez a ventilátor található a legtöbb GlobalWIN hűtőn). A FOP38-n egy 7000 RPM fordulatszámú Delta Black Label ventilátor található. A Delta ventillátornak köszönhetően nagy a teljesítménybeli különbség a hűtőbordák között. Na nézzük a tulajdonságait ennek, és természetesen a FOP32-nek.



Mint ahogy látod a FOP38 meglehetősen különbözik a FOP32-től. Ez _sokkal_ több áramot fogyaszt (veszélyesen többet, de bővebben később), 33%-kal több levegőt szállít, és sokkal hangosabb. A hűtőbordák majdnem megegyező méretűek, ugyanabból az anyagból készültek, habár a FOP38 ezüstszínű. Így néz ki közelebbről a hűtő:



A borda tüskéi közel vannak és kisebbek mint az FKP32-n. Ezért a FOP38nak nagyon nagy a hőleadó felülete. A Delta ventilátor két kapoccsal van a bordához erősítve, ezeket könnyü leszedni, és nem kell semmilyen szerszám ehhez. A ventilátor rácsot rá lehet csavarozni a tetejére, hogy megvédje az ujjakat, állatokat, gyerekeket, és még minden mást nehogy beleessen/nyúljon, főleg akkor fontos ez ha nincs rajta a házon az oldala. Van az alján gyárilag hővezető paszta, ami úgy néz ki mint egy rószaszínü rágógumi, és akkora mint a FlipChip és SokcetA processzorok magja, ez nem véletlen, hisz azokra van tervezve. Én ezt le akartam szedni, mert más hővezető pasztát használtam (Artic Silver). Nagyon nehéz leszedni, reméljük hogy ha te is veszel arról már egyszerűbb lesz.

A leszorító csat úgy lett tervezve, hogy az AMD szigorú szabályainak megfeleljen, és így AMD által jóváhagyott hűtő lehessen, iszonyú nehéz rögzíteni ezzel a bordát, nagyon szoros, erős. Én a Celeron 366@550 processzoromon teszteltem, ez nem igazából egy Duron, de ettől függetlenül nagyon nehéz volt rátenni. (Duronnál, FC-PGA prociknál vigyázni kell vele, nehogy megsérüljön a processzormag, mert akkor a processzor tönkremegy, és általában erre nem vonatkozik a garancia.)

Az nagyon fontos, hogy ha beszereled a bordát a 3 tűs ventilátor csatlakozót semmi esetre se az alaplapra dugd!!!!! A ventillátornak nagyon nagy az áramfelvétele, és ez könnyen megsütheti az alaplapon a 3 tűs csatlakozót még a legújabb alaplapokon is. Láttam olyat, aki az alaplapra kötötte, és működött neki, de én semmiképpen sem ajánlom ezt. Főleg mióta a GlobalWIN egy 3-pin-to-molex adapterrel szállítja, ezzel közvetlen a tápegységre kötheted, és így nem lesz semminek semmi baja. Így nem tudod a fordulatszámot ellenőrizni, de nem is lesz szükséged rá. Mivel 6800-7000 körül van a ventilátor fordulatszáma biztos vagyok benne hogy meg fogod hallani, ha véletlenül megáll, még akkor is ha a házad zárva van.

Ideje hogy lássunk néhány hőmérséklet adatot.

Idle: Windows asztal, 25-30 percig nem csinálok semmit
Aktív: szövegszerkesztés, internetezés
Heavy-Load: 3D játékok, egyszerre több program (multi-task)



A GlobalWIN FOP38-al 3°C –kal hidegebb lett a Celeronom, pedig semmi más hűtőborda nem tudta jobban lehűteni, még az Artic Silver se segített.

Talán ez az egyik legjobb, ha nem a legjobb léghűtés, amit valaha is láttam. Ha nem zavar az, hogy nagyon hangos, akkor a GlobalWIN FOP38 a legjobb léghűtés a piacon.

Ami jó benne:
Óriási, erős Delta ventilátor
Hosszú élettartam
stabil konstrukció
Olcsóbb mint az Alpha hűtők
Van hozzá molex adapter, ami nélkülözhetetlen

Ami nem tetszett:
Nem lehet az alaplapon található 3tűs csatlakozót használni
Extrém hangos

forrás: www.rizenet.com



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95