FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Overclock)
·  Ti200/Ti500 II. rész
·  AMD XP 2200+
·  T-bred unlock
·  Áramlásmérő III
·  Ti200/Ti500
·  Áramlásmérő (v.2.1)
·  Vízhűtésű nagytorony
·  Geforce 4 tuning
·  Geforce 2 tuning
·  Biztonságos vízhűtés
·  Vízhűtést a PC-nek!
·  Wasser gép
·  Vízhűtés felsőfokon
·  nForce + vízhűtés
·  Ti4200
·  1.7GHz-es Celeron
·  Vízhűtés 4. rész
·  Blokk verseny
·  Felület növelés
·  Vízhűtésű gép 2.rész
· Cikkek > Overclock
· Vízhűtés + fények
Dátum : 2003-05-02 18:26:40
Szerző : gigahertz


Sok képpel szeretném bemutatni a mostani vízhűtéses PC házamat, itt a fényeké a főszerep...

A napokban megláttam egy szép PC házat, egyből az jutott eszembe milyen jól nézne ki benne egy vízhűtő rendszer. Nosza nekiláttam.

A hátlapon volt két 8cm-es ventilátornak hely, de viszonylag kis lyukakat fúrtak a hátlapba (szellőzőrács), így a ventilátor nem igazán tudta átnyomni a levegőt. Nem volt más hátra, vágtam két 8cm átmérőjű lyukat a hátlapra, így a ventilátorok akadálytalanul mozgathatják a levegőt.

 

A 350 Wattos tápegységet is átalakítottam. Egyrészt tettem bele egy extra csendes ventilátort, másrészt azt szerettem volna, ha a szivattyú automatikusan indulna, ha a gépet bekapcsolom, ezért tettem bele egy megfelelő relét. Átalakítás közben:

Végül felkerült a meleg leadó radiátor a hátlapra:

A radiátor két csonkjának lyukat kellett fúrni, az egyik a tápegység mellett a másik a VGA kártya magasságába landolt.

Divatosnak számít, ha világít / villog a vízhűtés valamelyik alkatrésze, valamint az sem árt, ha a víz áramlása is látszik. Ezért egy olyan chipset hűtőblokkot készítettem, mely ezeknek megfelel.

A jobb oldalon a GPU hűtő, középen a CPU hűtő, végül az említett chipset hűtő.

Tulajdonképpen egy egyszerű üreges blokk a chipset hűtő (a másik kettő zegzugos kialakítású). Ebbe egy lapátot tettem, majd ráragasztottam egy plexi fedőt végül LED-es világítást kapott (piros fényű LED, 5700mcd).

Egy Abit KG7-es alaplappal kísérletezhettem, a chipset és a CPU hűtőt is csavaros megoldással rögzítettem.

A chipset hűtő lefogóját levékonyítottam, hisz elég nagy gáz lenne, ha pont ez a lapátokkal és LEDdel felvértezett rész nem látszana.

A chipset hűtőben rejlő lapát elég fickósan forogott, bár kezdetben aggódtam, hogy megszorul a lapát, de nem ez történt.

Szabad szemmel nézve vibráló fényt látni (a lapát forgása miatt), sajnos ezt nem igazán lehet visszaadni egy fényképpen.

A ház oldala "ablakos", ráadásul egy világító ventilátorral is felvértezték. Természetesen gyári oldallapról van szó, ugyanis házilag elég nehéz lenne ilyen kacifántos kivágásokat készíteni.

A meleg leadó radiátor ventilátorai 5 Voltot kapnak a 12 Volt helyett, a tápegységbe pedig csendes ventilátor került, így összességében nagyon csendes lenne a gép, ha ez a világító ventilátor nem berregne. Ha lecsökkentem a feszültségét, akkor sokkal csendesebb lesz, de akkor nem világít, így a napokban megoldom, hogy a világítása külön kábelről működjön, így a ventilátor 5 Volton működhet és közben világíthat.

Ilyen a PC ház eleje, szerintem most már mindenki számára világos, hogy miért is írtam, hogy ez a ház vízhűtéshez termett.

Különböző színű a megvilágítás és a színek kb. 5 másodpercenként váltják egymást (kb. 6 szín van összesen).

Az előlapi hőmérőhöz egy hőmérsékletérzékelő is tartozik, ez az én esetemben a víz hőmérsékletét mutatja.



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95