FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Mobil)
·  Cyber-shot a Sony Ericsson-tól!
·  Vándorol a világ
·  Az ünnepek alatt közel 32 millió SMS-t küldtek a T‑Mobile-osok
·  A Nokia bemutatja a Vodafone számára készített új 3G készülékét, a Nokia 6234-t
·  Egymilliárdra tett szert jogtalanul a T-Mobile
·  A Nokia új készülékcsaládja az üzleti világot célozza meg
·  Acer n35 és iGO: a professzionális navigációs rendszer
·  Nokia 3250: Csavaros zenetelefon
·  Magyarországon elsőként kereskedelmi 3G szolgáltatás a T‑Mobile-tól
·  A Nokia N90-t választották az Év Mobiltelefonjának
·  Mindenki videotelefonálhat a Szigeten a Pannon GSM-mel
·  Játssz a Vodafone-nal és vidd haza a gyémántot!
·  A világ vezető mobilgyártója, a Nokia idén 140 éves
·  Microsoft: fokozódó jelenlét a telekommunikáció terén
·  T‑Mobile Push To Talk: hangüzenet egyetlen gombnyomással sok címzettnek
·  Vonzó, okos és könnyen kezelhető az új Nokia okostelefon
·  Élő tévéadás mobil szélessávon! - már a Pannon GSM-től is
·  A Legjobb ügyfélszolgálat címét nyerte el a Pannon GSM
·  Siemens C75: elegancia elérhető áron
·  A TV2 népszerű műsoraival bővül a T‑Mobile 3G tartalomszolgáltatása
· Hírek > Mobil
· Ismét gyengült a Bluetooth biztonsága
Dátum : 2005-06-09 08:49:22
Szerző : Matteo


Két biztonsági szakértő arról számolt be, hogy felfedeztek egy olyan új módszert, amellyel a Bluetooth kompatibilis mobiltelefonok feletti irányítás vehető át.

A vezetéknélküli adatátvitelt támogató Bluetooth technológiával kapcsolatban már régóta lehet tudni, hogy biztonsági szempontból nem mindig nyújt megfelelő védelmet. Mivel manapság már rengeteg mobiltelefon és hordozható eszköz támogatja a Bluetooth technológiát, ezért az ezzel kapcsolatos sebezhetőségek valamint az azok kihasználásához alkalmazható technikák egyre komolyabb fenyegetést jelentenek.

Két biztonsági szakértő, Avishai Wool és Yaniv Shaked arról számolt be, hogy egy olyan módszert fedeztek fel, amely az Ollie Whitehouse által már korábban bemutatott technika gyakorlatban is alkalmazható implementációjának felel meg. Ollie Whitehouse technikája lehetőséget biztosít arra, hogy a Bluetooth kompatibilis eszközökhöz különösebb autentikáció nélkül lehessen csatlakozni. Ha a kapcsolódás sikeres volt a készülékhez, akkor arról a támadók hívásokat kezdeményezhetnek, adatokat lophatnak, illetve figyelhetik az adatkommunikációt.

A két szakember által felfedezett módszer lényege, hogy kikényszeríthetővé válik a Bluetooth kapcsolódási folyamatának megismétlése, ami több időt ad arra, hogy a titkos kódot a támadók visszafejthessék. A szakemberek szerint egy négyjegyű PIN akár 0,06-0,3 másodperc alatt megfejthető.

Avishai Wool és Yaniv Shaked azt javasolja, hogy ha lehetőség van rá, akkor ne nyilvános helyen adjuk meg a titkos kódokat, illetve azok hossza legyen minél hosszabb. Whitehouse szerint míg egy hatjegyű kód feltörése 10 másodpercet vesz igénybe, addig egy 10 jegyű PIN visszafejtése, akár hetekbe is belekerülhet.

Forrás : Biztonsáportál


Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106