FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Események)
·  Megnyílt a CeBIT
·  A svájci kormányzat Novell SUSE Linux szerverekre váltott
·  2,7 milliárd forintos outsourcing megállapodást kötött a MOL és a HP Magyarország
·  A Microsoft bejelentette az Exchange „12” Beta 1 verzióját
·  Macromedia - Cisco szövetség
·  Az econet.hu-é az Ultraweb - megvan az uw domain
·  BoT-rány: A T-Com a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordult a Tele2 reklámja miatt
·  A Symantec felvásárolja a Sygate Technologies-t
·  Intel IDF - Az Intel ma ismertette hosszútávú kutatási programját
·  Intel IDF - A digitális technológia átformálja az otthoni szórakoztatást
·  Intel IDF - Intel VIIV Technológia
·  Intel IDF - A mobil innováció és a vezeték nélküli szélessávú technológia lehetőségei
·  Intel IDF - Számítógép szélsőséges időjárási körülmények között is
·  Intel IDF - Az intel vezérigazgatója vázolja az új platform- irányokat
·  A nikefootball.com új számítógépes játékában életre kelnek a futballgépek
·  Partneri kapcsolat a Gamekapocs.hu-val!
·  Zene a zsebben - nyereményjáték (Update!)
·  A térség "legöregebb" számítógépei
·  Az Intel befejezte a 64-bites átállást a legújabb Intel® Celeron® D processzorok bemutatásával
·  Microsoft Research Cambridge - a 21. századi szoftverkutatás új alapjai
· Hírek > Események
· Az Intel elnök-vezérigazgatója Magyarországon
Dátum : 2005-04-04 09:52:40
Szerző : Daywalker


Craig Barrett szerint Magyarország élen jár a digitális átalakulás terén Közép-Kelet-Európában.

Az Intel elnök-vezérigazgatója, Craig Barrett kijelentette, hogy Magyarország vezető a technológiai fejlődés terén, Közép-Kelet-Európában. Ahhoz, hogy az Európai Unióban, illetve az egész világgazdaságban versenyképes maradhasson azonban, Magyarországnak az oktatásba többet kell befektetni, illetve jobban ki kell használnia a rendelkezésre álló új információs és kommunikációs technológiákat (ICT).
Barrett azért látogatott Budapestre, hogy együtt ünnepeljen a helyiekkel az Intel magyarországi irodájának 10 évvel ezelőtti megnyitásának alkalmából. A nap kiemelkedő programja volt a budapesti Corvinus Egyetemen tartott előadása. Ezt követően Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel tárgyalt a digitális átalakulásról, illetve egy új digitális várostervről, amely megvalósulása által Magyarország több térségére is kiterjed majd a vezeték nélküli szélessávú internet-hozzáférés lehetősége mind a kormányzati szervek, illetve a lakosság részére.
„Magyarország vezeti a digitális átalakulás folyamatát Kelet-Európában és egyre versenyképesebbé válik az Európai Unión belül” – mondta Barrett az egyetemen tartott előadásában. „Magyarország versenyképessége elsősorban a jól képzett munkaerőnek köszönhető, azonban az ország számára szükséges, hogy továbbra is befektetéseket eszközöljön a képzésébe, illetve az új és innovatív ötletek továbbfejlesztésébe.”
Craig Barrett és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök megegyeztek abban, hogy közösen támogatják Győr városának digitálissá válási tervét. Ezen közös akarat kifejezéseképpen Győr város vezetése és az Intel aláírt egy Egyetértési nyilatkozatot (Memorandum of Understanding) is. A tervek szerint a győri projekt lehetővé teszi, hogy a helyi önkormányzat vezeték nélküli, szélessávú technológiák által biztosíthatja a lakosság biztonságát, illetve a tömegközlekedést, a közművek működését, illetve segíthetik a turizmust. A próbaprojekt által új és hatékony utak nyílhatnak meg a lakosok számára is a kormányzati programokhoz, illetve egyéb szolgáltatásokhoz interneten való hozzáférésre. Jelenleg Magyarországon két próbateszten próbálják ki a legújabb vezeték nélküli technológiát, a WiMAX-ot, mely szélessávú internet-hozzáférést biztosít majd a városokban, illetve a vidéki területeken is.
Craig Barrett beszélt arról is, hogy a digitális technológiák több aspektusban is megváltoztatják mindennapi életünket – attól kezdve, hogy miként kötünk üzletet, miként szórakozunk, vagy miként használjuk a kormányzati és egészségügyi rendszereket. Magyarország számára miként hasznosíthassa az új technológiák előnyeit, illetve, hogy hogyan terjeszthetné ki szerepüket a mai gazdaságba. Barrett kiemelte, hogy véleménye szerint három terület fontos Magyarország számára: az innováció elősegítése azáltal, hogy a világszínvonalú kutatás-fejlesztésekbe invesztál, hogy növeli az oktatásra szánt összegeket, illetve azáltal, hogy együttműködő programokat alkot, melyek következtében a technológiához még inkább hozzáférhetővé válnak a mindennapi életben.
Ezen erőfeszítések között kiemelten fontos a tanárok továbbképzése, mivel a jól képzett tanárok hatékonyan integrálhatják a számítástechnikát a tantervbe. Barrett hisz abban, hogy ennek segítségével tovább fejlődhet a diákok tudása, és az általuk elért eredmények is javulhatnak. Elmondta, hogy az ilyen befektetéseknek köszönhetően a jövő dolgozói mind rendelkeznek majd azon szintű matematikai és tudományos tudással, amelyek elengedhetetlenek a globális digitális környezetben való versenyképességhez.
„A kormány kétség kívül nyújt segítséget abban, hogy az internet még elérhetőbbé váljon a polgárok számára, azonban Magyarország még mindig lemarad az EU átlagtól” – mondta Barrett. „Egyre fontosabb Magyarország számára az, hogy a PC-technológiákat az ország minden pontján megismerhessék már az általános, illetve középiskolások . Az oktatásba és technológiákba történő befektetéseknek messze az első helyen kell állniuk”.

Forrás : Intel


Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106