FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Események)
·  Megnyílt a CeBIT
·  A svájci kormányzat Novell SUSE Linux szerverekre váltott
·  2,7 milliárd forintos outsourcing megállapodást kötött a MOL és a HP Magyarország
·  A Microsoft bejelentette az Exchange „12” Beta 1 verzióját
·  Macromedia - Cisco szövetség
·  Az econet.hu-é az Ultraweb - megvan az uw domain
·  BoT-rány: A T-Com a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordult a Tele2 reklámja miatt
·  A Symantec felvásárolja a Sygate Technologies-t
·  Intel IDF - Az Intel ma ismertette hosszútávú kutatási programját
·  Intel IDF - A digitális technológia átformálja az otthoni szórakoztatást
·  Intel IDF - Intel VIIV Technológia
·  Intel IDF - A mobil innováció és a vezeték nélküli szélessávú technológia lehetőségei
·  Intel IDF - Számítógép szélsőséges időjárási körülmények között is
·  A nikefootball.com új számítógépes játékában életre kelnek a futballgépek
·  Partneri kapcsolat a Gamekapocs.hu-val!
·  Zene a zsebben - nyereményjáték (Update!)
·  A térség "legöregebb" számítógépei
·  Az Intel befejezte a 64-bites átállást a legújabb Intel® Celeron® D processzorok bemutatásával
·  Microsoft Research Cambridge - a 21. századi szoftverkutatás új alapjai
·  ASUS AI Life Kvízjáték értékes nyereményekkel
· Hírek > Események
· Intel IDF - Az intel vezérigazgatója vázolja az új platform- irányokat
Dátum : 2005-08-25 20:49:21
Szerző : Daywalker


A teljesítmény növelése és az energiafelhasználás csökkentése új lehetőségeket és konvergáló eszközöket eredményez

A piacra dobott új, sikeres termékek eredményeként a high-tech cégek újra növekedésnek indultak. Erre a tényre alapozva Paul S. Otellini, az Intel vezérigazgatója megállapította, hogy az iparág egy új, leginkább a „watt alapú teljesítmény” kifejezéssel leírható pályára lépett, amely jelentősen kisebb méretű, fejlettebb és hatékonyabb energia-felhasználású, Intel- alapú számítógépeket eredményez majd.
Az Intel Developer Forumon az Intel innovációban betöltött vezető szerepét ismertetve, Otellini bemutatta a cég következő generációs, energiafelhasználás szempontjából optimalizált, a jövő digitális otthonai, vállalatai, mobil és fejlődő piaci platformjai számára kifejlesztett mikro- architektúráját, amely a többfunkciós eszközök egy új kategóriáját teszik lehetővé.
Az Intel a mikro- architektúráját, amely a cég jelenlegi NetBurst és Pentium M mikro-architektúrájának erősségeit viszi tovább, valamint új tulajdonságokat is tartalmaz, 2006 második felében vezeti be. A több magos alap egyedi számítógép-dizájnt tesz lehetővé, amely az iparág legkifinomultabb és leginkább felhasználóbarát digitális otthoni és vállalati PC-it látja el energiával. Ugyanakkor segíteni fogja az IT menedzsereket abban, hogy növeljék a válaszadási képességet és produktivitást, valamint csökkentsék a szerver adatközpontok növekedéséből származó fizikai (az iroda méretéből adódó) és elektronikai akadályokat.
„Az Intel K+F innovációját, gyártási képességeit és technológiai vezető szerepét energia-hatékony mikro-architektúrákkal és nagy teljesítményű, több magos processzorokkal kombinálva az egyéni felhasználók igényeire szabott, egyedi platformok szállítására leszünk képesek” – nyilatkozta Otellini. „Olyan „10-es faktorú” áttörést viszünk számos platformba, amely vagy az energiafelhasználást csökkenti a tizedére, vagy tízszeresére növeli a mai termékek teljesítményét. Ugyanakkor az Intel fejlesztései továbbra is olyan egyedülálló digitális otthoni, vállalkozási, irodai és mobil tulajdonságokat céloznak majd, mint például a jobb kezelhetőség, nagyobb biztonság és virtualizáció, a digitális tartalmak könnyebb kezelhetőségével együtt.” – tette hozzá.
Otellini először mutatta be nyilvánosan a noteszgépek, asztali számítógépek és szerver platformok számára kifejlesztett, az Intel 65 nanométeres technológiáján alapuló Merom, Conroe és Woodcrest processzorokat. Elmondta továbbá, hogy az Intel jelenleg több, mint 10 olyan projekten dolgozik, amelyek lapkánként négy vagy több processzort tartalmaznak.
Bejelentette emellett, hogy a várható alacsony energiafelhasználású termékek az ultra energia-hatékony „Handtop PC” eszközök új kategóriáját jelentik majd, amelyek többfunkciós kommunikációt és PC-szerű élményt nyújtanak, ugyanakkor kevesebb, mint egy watt energiát használnak fel és még fél kilogrammot sem nyomnak.


forrás: Anandtech


A mai gazdasági környezetben, folyamatosan növekvő energiafelhasználás és emelkedő árak mellett, a számítógépek áramfelhasználásának jelentős csökkentésével akár dollár-milliárdok takaríthatóak meg, hiszen az elkövetkezendő években is új PC-k és szerverek százmillióit értékesítik majd. Az Intel és elemzők előrejelzése szerint csak az idei évben mintegy 200 millió számítógépet adnak majd el világszerte.

A fejlesztés és az igények metszéspontjában – akkumulátortól a jobb kezelhetőségig
Az Intel digitális otthonok, vállalatok és fejlődő országok számára kifejlesztett, technológiai áttörést jelentő platformok szállítására irányuló stratégiáját hangsúlyozandó, Otellini videón keresztül, India egyik távoli falujából bemutatta az Intel „közösségi PC” koncepcióját. A fejlődő piacokat célzó számítógép hosszú órákig képes működni egy egyszerű autóakkumulátorról és kibír akár 40 Celsius fokos hőmérsékletet is, emellett olyan képernyőt és szűrőket tartalmaz, amelyek ellenállnak a szélviharok, a por és a rovarok hatásainak. A közösségi PC vezeték nélküli hálózatok, például WiMAX segítségével képes Internet-kapcsolatot is biztosítani.
Otellini hangsúlyozta, hogy a WiMAX kulcsszerepet játszik mind a digitális otthonok számára nyújtott széles sávú, első osztályú szórakozás, mind pedig a vidéki területeken biztosított Internet-elérés szempontjából.
Az Intel digitális vállalati fókuszában az üzleti igényekre alapozott műszaki innovációk megalkotása és gyors adaptálása áll. Ebbe a körbe tartoznak például a cég *T technológiái. A *T-k többek között menedzselhetőséget és virtualizációt nyújtanak az Intel platform portfolióján – kezdve az Intel- alapú kliensektől a szervereken át a hálózatokig -, és egyaránt új előnyöket biztosítanak az otthoni felhasználóknak és a vállalatoknak.
Az Intel és a Lenovo bemutatta az Intel VT-t, amely a *T-hez hasonló. Más egyéb funkciók mellett, a virtualizáció lehetővé teszi az IT menedzserek számára, hogy a szerver egy részét „elkerítsék” karbantartás, probléma-elhárítás vagy szoftverletöltés céljából, mindezt a számítógép funkcióinak zavarása nélkül. A tulajdonság az Intel következő generációs irodai PC-iben jelenik majd meg.
Az Intel emellett szorosan együttműködik a fejlődő digitális szórakoztató iparral az otthoni innováció ösztönzése érdekében, beleértve ebbe az olyan személyi számítógépeket és a fogyasztói elektronikai eszközöket, amelyek képesek problémamentesen együtt dolgozni és segítségükkel az online tartalomszolgáltatások bárhol, bármikor elérhetőek lesznek. Pontosabban, az Intel platformot és kapcsolódó technológiákat fejleszt ezen számítógépek és fogyasztói elektronikai eszközök számára, valamint együttműködik a szórakoztató és informatikai iparral az interoperabilitási szabványokon és tartalom- digitalizáláson.

Forrás : Intel


Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106