FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Események)
·  Megnyílt a CeBIT
·  A svájci kormányzat Novell SUSE Linux szerverekre váltott
·  2,7 milliárd forintos outsourcing megállapodást kötött a MOL és a HP Magyarország
·  A Microsoft bejelentette az Exchange „12” Beta 1 verzióját
·  Macromedia - Cisco szövetség
·  Az econet.hu-é az Ultraweb - megvan az uw domain
·  A Symantec felvásárolja a Sygate Technologies-t
·  Intel IDF - Az Intel ma ismertette hosszútávú kutatási programját
·  Intel IDF - A digitális technológia átformálja az otthoni szórakoztatást
·  Intel IDF - Intel VIIV Technológia
·  Intel IDF - A mobil innováció és a vezeték nélküli szélessávú technológia lehetőségei
·  Intel IDF - Számítógép szélsőséges időjárási körülmények között is
·  Intel IDF - Az intel vezérigazgatója vázolja az új platform- irányokat
·  A nikefootball.com új számítógépes játékában életre kelnek a futballgépek
·  Partneri kapcsolat a Gamekapocs.hu-val!
·  Zene a zsebben - nyereményjáték (Update!)
·  A térség "legöregebb" számítógépei
·  Az Intel befejezte a 64-bites átállást a legújabb Intel® Celeron® D processzorok bemutatásával
·  Microsoft Research Cambridge - a 21. századi szoftverkutatás új alapjai
·  ASUS AI Life Kvízjáték értékes nyereményekkel
· Hírek > Események
· BoT-rány: A T-Com a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordult a Tele2 reklámja miatt
Dátum : 2005-09-01 18:08:25
Szerző : Daywalker


A T-Com a mai napon beadvánnyal fordult a Gazdasági Versenyhivatalhoz, mert a T-Com véleménye szerint a Tele2 a közelmúltban közzétett reklámjaiban számos alkalommal megsértette a versenytörvényt.

A hazai távközlési piac vezető szolgáltatója, a T-Com úgy döntött, a Versenyhivatalt, mint független szervezetet kéri fel arra, hogy segítsen megóvni a távközlési verseny tisztaságát.
A Tele2 reklámjaiban több ízben is az jelenik meg, hogy a "1502" díjcsomag választása esetén az ügyfélnek nincs havidíj fizetési kötelezettsége. Az állítás a fogyasztók megtévesztésére alkalmas, hiszen az érintett díjcsomagot választó ügyfeleknek is kell havidíjat fizetniük.

Szintén visszatérő elemként jelenik meg a reklámokban, hogy a Tele2 "1502" díjcsomagját választó előfizetők akár a telefonálási költségeik 40%-át is megspórolhatják. Az összehasonlított díjcsomagok (T-Com "Bázis" - Tele2 "1502") forgalmi- és havidíjainak ismeretében megállapítható, hogy a 40%-os megtakarítás még extrém forgalmi szokások mellett sem valószínű, hiszen az összehasonlítás nem számol az előfizetési díjjal. A reklámok ezen eleme a fogyasztókat szintén megtéveszti.

A Tele2 egy szóróanyagában a T-Com "Favorit" és "Favorit Plusz" díjcsomagjait úgy hasonlította a Tele2 "Extra" és az "Extra Plusz" elnevezésű díjcsomagjaihoz, hogy az összehasonlítás alkalmával hibásan tüntette fel a T-Com díjcsomagjainak kedvezményes hívásidőszakát. A szórólapon közöltek szintén alkalmasak a fogyasztók megtévesztésére.

Az elmúlt hónapokban egyre növekvő számban érkeztek az ügyfelek részéről a T-Com ügyfélszolgálatához olyan megkeresések, reklamációk, amelyek a Tele2 félrevezető reklámjaiból fakadtak. Ezért a fentiek alapján a T-Com a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordult a mai napon.

"Nagyon sajnáljuk, hogy odáig fajult a helyzet, hogy különböző eljárásokkal kell egymást fenyegetni. Tekintettel az elmúlt hetek csatározásaira, arra a következtetésre jutottunk, hogy itt már nem elsősorban ajánlatok, hanem kommunikációs stratégiák versengenek egymással. Meggyőződésünk, hogy ez a küzdelem nem szolgálja az ügyfelek tisztánlátását, és nem könnyíti meg eligazodásukat a különböző ajánlatok útvesztőjében. Ezért döntöttünk úgy, hogy a Versenyhivatalt, mint független szervezetet kérjük fel arra, hogy eljárásával járuljon hozzá a távközlési verseny tisztaságához." - mondta el Nagy Bálint, a Magyar Telekom csoport kommunikációs igazgatója.

Forrás : T-Com


Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95