FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Események)
·  Megnyílt a CeBIT
·  A svájci kormányzat Novell SUSE Linux szerverekre váltott
·  2,7 milliárd forintos outsourcing megállapodást kötött a MOL és a HP Magyarország
·  A Microsoft bejelentette az Exchange „12” Beta 1 verzióját
·  Macromedia - Cisco szövetség
·  Az econet.hu-é az Ultraweb - megvan az uw domain
·  BoT-rány: A T-Com a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordult a Tele2 reklámja miatt
·  A Symantec felvásárolja a Sygate Technologies-t
·  Intel IDF - Az Intel ma ismertette hosszútávú kutatási programját
·  Intel IDF - Intel VIIV Technológia
·  Intel IDF - A mobil innováció és a vezeték nélküli szélessávú technológia lehetőségei
·  Intel IDF - Számítógép szélsőséges időjárási körülmények között is
·  Intel IDF - Az intel vezérigazgatója vázolja az új platform- irányokat
·  A nikefootball.com új számítógépes játékában életre kelnek a futballgépek
·  Partneri kapcsolat a Gamekapocs.hu-val!
·  Zene a zsebben - nyereményjáték (Update!)
·  A térség "legöregebb" számítógépei
·  Az Intel befejezte a 64-bites átállást a legújabb Intel® Celeron® D processzorok bemutatásával
·  Microsoft Research Cambridge - a 21. századi szoftverkutatás új alapjai
·  ASUS AI Life Kvízjáték értékes nyereményekkel
· Hírek > Események
· Intel IDF - A digitális technológia átformálja az otthoni szórakoztatást
Dátum : 2005-08-25 20:59:14
Szerző : Daywalker


Don MacDonald – az Intel Digital Home Group alelnöke és vezérigazgatója –, mai beszédében a növekvő digitális szórakoztatóipar fő lehetőségeire és kihívásaira fókuszálva elmondta, hogy a technológiai innovációk, új online szolgáltatások és az iparági szabványok könnyebb hozzáférhetőséget és nagyobb élvezetet biztosítanak akár otthon ülve, akár út közben.

A felhasználóknak több lehetőségük nyílik arra, hogy a digitális élményt megtapasztalják bármilyen formájú és méretű eszközökön, megjelenítőkön.
Az Intel Developer Forumon tartott előadásában MacDonald elmondta, hogy az Intel PC-k széles körét, szórakoztató elektronikai cikkeket, mobil platformokat és technológiákat fejleszt. A vállalat elkötelezett híve az otthoni digitális technológiában kialakítandó iparági szabványoknak, kezdve a digitális kijelzőktől a vezetékes és vezeték nélküli technológiákig. Macdonald leleplezte az Intel® Viiv™ technológiát, az Intel platform márkáját, amely arra hivatott, hogy emelje a fogyasztók digitális szórakozási élményét.
„A digitális technológia új tartalmak, újfajta közvetítési lehetőségek és innovatív digitális eszközök széles körének fejlesztését segíti elő, amelyek egy új digitális szórakoztató ipar kezdetét jelzik.” – mondta MacDonald. „Mivel az Intel a digitális szórakoztatás egyszerűbb hozzáférhetőségére és a hozzá tartozó, az otthon bármely pontján megtalálható különböző berendezésekre fekteti a hangsúlyt, ezzel párhuzamosan rengeteg vállalat kap eddig még nem tapasztalt mértékű lehetőséget, hogy ehhez innovatív eszközök, tartalmak és szoftverek széles körével álljanak elő. Az Intel Viiv technológiája ezt a célt szolgálja.
Az Intel technológiával ellátott és a jövőben a megfelelő szórakoztatóipari eszközökkel, szoftverekkel és online tartalmakkal (film, zene, fotó, játék) körülölelt Intel Viiv (ejtsd: vájv) alapú PC-k kezelését megkönnyíti a távirányíthatóság. Az Intel Viiv technológia a szórakozási lehetőségek új tárházát biztosítja a felhasználóknak.

Kétmagos technológia, szórakoztató elektronikai (CE) platformok a digitális otthonokba
Az Intel bemutatott egy kicsi, a cég új-generációs, „Yonah” kódnevű ikermagos processzorával ellátott felhasználóbarát PC-t, amely a „Golden Gate” nevet viseli. A kétmagos technológiának köszönhető teljesítmény és az energiatakarékos platform kombinációja egy sor designra vonatkozó lehetőséget hordoz magában. A Golden Gate PC lehetővé teszi HD videók futtatását, a játékok élethűbbé tételét, és mégis tökéletesen elfér a tévéállványon.
Az Intel a szórakoztató elektronikai cikkekhez, plazma TV-hez és személyi médialejátszókhoz is fejleszt platformokat. MacDonald bejelentette az Intel Oplus™ MN301-et, amely a fokozott teljesítményű, “egy chipbe zárt rendszerű” (system-on-a-chip, SoC) multimédiás megjelenítő processzorok új szériája, ami éles és valósabb színű megjelenítést biztosít a sík képernyők számára. A kétcsatornás HDTV gyártásra kész tervei már elérhetőek. Az Oplus™ MN301 képfeldolgozó egység és az Oplus™ Image Perfecting Engine az Intel által 2005. áprilisában felvásárolt és az Oplus Technologies Inc. izraeli leányvállalatának, az Oplus Technologies Ltd.-nek a terméke.

Fontos Iparági Szabványok
MacDonald megjegyezte, hogy az iparági szabványok kérdése létfontosságú, a digitális tartalmak otthonról való elérésének és az adatok házon belüli áramlásának biztosításában. Az Intel folytatja szoros együttműködését a szabvány-csoportokkal és szövetségekkel, mint például a több mint 250 tagot tömörítő Digital Living Network Alliance-szel, és a vezetékes ill. vezeték nélküli technológiában élen járó WiMAX-szal, Wi-Fi-vel és Wireless USB-vel. MacDonald elmondta, hogy az Intel nemrég csatlakozott a HomePlug Industry Alliance nevű szervezethez, amelynek fő célkitűzése, hogy az elektromos hálózatot alkalmassá tegye adatok továbbítására.
Az Intel együttműködik az iparággal, egy egységesített grafikus felület létrehozásában, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók kereskedelmi tartalmakhoz és nagy felbontású videókhoz férjenek hozzá folyamatosan. A vállalat meggyőződése, hogy egy szabványos kijelző interfész bármely digitális otthon kiépítésében létfontosságú.

Forrás : Intel


Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106