FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Események)
·  Megnyílt a CeBIT
·  A svájci kormányzat Novell SUSE Linux szerverekre váltott
·  2,7 milliárd forintos outsourcing megállapodást kötött a MOL és a HP Magyarország
·  A Microsoft bejelentette az Exchange „12” Beta 1 verzióját
·  Macromedia - Cisco szövetség
·  Az econet.hu-é az Ultraweb - megvan az uw domain
·  BoT-rány: A T-Com a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordult a Tele2 reklámja miatt
·  Intel IDF - Az Intel ma ismertette hosszútávú kutatási programját
·  Intel IDF - A digitális technológia átformálja az otthoni szórakoztatást
·  Intel IDF - Intel VIIV Technológia
·  Intel IDF - A mobil innováció és a vezeték nélküli szélessávú technológia lehetőségei
·  Intel IDF - Számítógép szélsőséges időjárási körülmények között is
·  Intel IDF - Az intel vezérigazgatója vázolja az új platform- irányokat
·  A nikefootball.com új számítógépes játékában életre kelnek a futballgépek
·  Partneri kapcsolat a Gamekapocs.hu-val!
·  Zene a zsebben - nyereményjáték (Update!)
·  A térség "legöregebb" számítógépei
·  Az Intel befejezte a 64-bites átállást a legújabb Intel® Celeron® D processzorok bemutatásával
·  Microsoft Research Cambridge - a 21. századi szoftverkutatás új alapjai
·  ASUS AI Life Kvízjáték értékes nyereményekkel
· Hírek > Események
· A Symantec felvásárolja a Sygate Technologies-t
Dátum : 2005-08-25 21:26:08
Szerző : Matteo


A Symantec bejelentette, hogy megállapodást kötött a végpontok megfelelő védettségét biztosító megoldások vezető cége, a Sygate Technologies felvásárlásáról.

A Symantec jelenléte a végpontokon kiegészül a Sygate által kifejlesztett technikával és így a nagyvállalatok védelmi, megfelelőségi és helyreállítási igényeinek megfelelő, egységes megoldás jön létre. A felvásárlási folyamat várhatóan röviddel a szokásos hatósági engedélyek megszerzése után zárul le.

„A vállalati hálózatok «végpontjainak» biztonságossá tétele olyan feladat, amely minden vállalatot érint” – mondta Chris Christiansen, az IDC védelmi termékek és szolgáltatások területének alelnöke. „A cégek olyan integrált megoldásokat keresnek, amelyek egyaránt védik a hálózatot és ugyanakkor azt is biztosítják, hogy a végpontok megfeleljenek a védelmi szabályoknak. Ezzel a felvásárlással az ügyfelek teljes végpontmegfelelőséget biztosító megoldáshoz juthatnak, valamint egyszerűsödhet rendszerük és csökkenhetnek a költségeik.”

A végpontok megfelelőségét biztosító megoldások annak szavatolásával segítik elő a szervezetek védelmét, hogy a hálózatra kapcsolódó összes eszköz – asztali és hordozható gép, szerver és mobil eszköz – a kellő védelmi megoldásokat futtatja, helyesen van konfigurálva és a naprakész hibajavítások is telepítve vannak rajta. A Symantec ezzel a vállalkozásokat a vállalati szabályok betartatásában, valamint – a hálózatvédelem felügyeletének megvalósítása, a költségek csökkentése és a szervezet minden részének védelmi szempontból megfelelő működése érdekében – a védelmi eljárások automatizálásában segíti.

„Létfontosságú, hogy legyen egy olyan, a végpontok megfelelését biztosító megoldás, amellyel a cégek a meglevő informatikai infrastruktúrájuk kihasználásával vezérelhetik a hálózathoz csatlakozó számtalan eszközt” – mondta Enrique Salem, a Symantec védelmi termékek és megoldások területéért felelős alelnöke. „A végpontok megfelelésének területén vezető szerepet betöltő, elismert cég, a Sygate kínálja az első, a mobil eszközöktől a szervereken át a vezérlés nélküli eszközökig terjedően az egész vállalati hálózat védelmére tervezett, hálózati hozzáférést vezérlő általános rendszert. Az ipari szabványokra épülő technika biztosítja, hogy ennek a megoldásnak a rendszerbe állításához a cégeknek nem kell az infrastruktúra költséges megváltoztatására költeniük a pénzüket.”

A vállalati ügyfelek több mint öt éve fordulnak a Sygate-hez a végpontok felderítésének és a védelmi szabályoknak való megfelelésük, a hálózati hozzáférés szabályozásának, valamint a meg nem felelő rendszerek helyrehozásának automatizálása, illetve a megfelelés folyamatos felügyelete céljából. A Sygate Universal Network Access Control (általános hálózathozzáférési vezérlő) rendszerrel a vállalatok a hálózat-hozzáférés vezérlésének védelmét bármilyen fajta (VPN, vezeték nélküli, vezetékes kapcsolós, DHCP és otthoni) hálózati hozzáférésre, illetve bármilyen végpontra (asztali és hordozható gépekre, szerverekre, vendégrendszerekre és beágyazott eszközökre) kiterjeszthetik, valamint előírhatják, hogy mennyire kell védettnek lennie egy végpontnak, mielőtt az hozzáférhet az adott hálózati erőforráshoz (a vállalati hálózaton kívülre vitt mobil eszközök esetén is).

„Ügyfeleink, alkalmazottaink, befektetőink, partnereink és részvényeseink támogatásának köszönhetően a Sygate segített a legnagyobb és legösszetettebb vállalatok közül néhánynak abban, hogy védetté tegyék infrastruktúrájukat és kiküszöböljék az üzlet szempontjából létfontosságú számítógéprendszereik összeomlását” – mondta John DeSantis, a Sygate Technologies elnök-vezérigazgatója. „Vállalkozói szellemünket és a végponti megfelelés terén szerzett tapasztalatunkat a Symantec kimagasló erőforrásaival, cégkultúrájával és a felhasználói rendszerek védelme terén betöltött piacvezető szerepével egyesítve mind a vezérelt, mind a vezérlés nélküli végpontok tekintetében a legátfogóbb megoldást tudjuk kínálni ügyfeleinknek.”

Az üzlet realizálódását követően a Symantec AntiVirus-t és a Symantec Client Security-t használó ügyfelek a Sygate Network Access Control (SNAC – hálózati hozzáférést vezérlő) ügynökprogramjának licencelésével és rendszerbe állításával – meglevő védelmük mellett – biztosíthatják a végpontok megfelelését is. A Symantec helyreállító funkcióit (LiveUpdate és LiveState Patch Manager), valamint adatrendelkezésre állást biztosító megoldásait egy jóval nagyobb teljesítményű, végponti megfelelést biztosító megoldásba fogja beépíteni.

A vállalati hálózatoknak és az alkalmazások adatainak a vezérlés nélküli eszközökről (például az üzletközpontok internetes termináljairól) történő hozzáférés okozta veszélyek elleni megvédése szintén kivételes feladatot jelent a vállalatoknak. A Sygate On-Demand Agent (SODA) kisméretű ügynökprogramot SSL-en és portálkapcsolaton keresztül lehet letölteni. Ez az ügynökprogram gondoskodik arról, hogy a nem a cég tulajdonát képező, illetve nem a cég felügyelete alá tartozó végpontok a cég védelmi szabályainak megfeleljenek és az átvitt adat maga is biztonságos legyen. A hálózati hozzáférés szabályozása és a kulcsfontosságú, igény szerinti védelmi technika mellett a Sygate díjnyertes végpontvédelmet is nyújt. A nemrégiben bejelentett Sygate Enterprise Solution (SEP) 5.0 egyetlen ügynökprogramban, egyszerűsített vezérléssel biztosítja a széleskörű védelmet és szabályozást. A Symantec meglevő végpontvédelmi termékeivel kívánja alkalmazni és integrálni ezt a technikát. Amíg ez az integrálás meg nem történik, az SEP 5.0 a Symantec többi végpontvédelmi megoldása mellett szerepel a kínálatban.

Forrás : Biztonságportál


Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106