FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Események)
·  Megnyílt a CeBIT
·  A svájci kormányzat Novell SUSE Linux szerverekre váltott
·  2,7 milliárd forintos outsourcing megállapodást kötött a MOL és a HP Magyarország
·  A Microsoft bejelentette az Exchange „12” Beta 1 verzióját
·  Macromedia - Cisco szövetség
·  Az econet.hu-é az Ultraweb - megvan az uw domain
·  BoT-rány: A T-Com a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordult a Tele2 reklámja miatt
·  A Symantec felvásárolja a Sygate Technologies-t
·  Intel IDF - Az Intel ma ismertette hosszútávú kutatási programját
·  Intel IDF - A digitális technológia átformálja az otthoni szórakoztatást
·  Intel IDF - Intel VIIV Technológia
·  Intel IDF - A mobil innováció és a vezeték nélküli szélessávú technológia lehetőségei
·  Intel IDF - Számítógép szélsőséges időjárási körülmények között is
·  Intel IDF - Az intel vezérigazgatója vázolja az új platform- irányokat
·  A nikefootball.com új számítógépes játékában életre kelnek a futballgépek
·  Partneri kapcsolat a Gamekapocs.hu-val!
·  Zene a zsebben - nyereményjáték (Update!)
·  Az Intel befejezte a 64-bites átállást a legújabb Intel® Celeron® D processzorok bemutatásával
·  Microsoft Research Cambridge - a 21. századi szoftverkutatás új alapjai
·  ASUS AI Life Kvízjáték értékes nyereményekkel
· Hírek > Események
· A térség "legöregebb" számítógépei
Dátum : 2005-07-04 16:29:25
Szerző : FarkasP


Három nyertes született: egy számítógép, amely 2633 méteres magasságban olvas be adatokat egy neutron monitorról, egy másik, amely egy öreg tudományos felszerelést támogat, és egy 25 éves harmadik, amely nyúltenyésztésben segít

Prága, Pozsony, Budapest; 2005. július 4. – Az Intel tavaly indította el versenyét (helyi médiumokkal és disztribútorokkal karöltve), melyben a vállalatoknál, szervezeteknél még mindig használatban lévő legöregebb számítógépeket keresték a három országban. Az egyes helyi nyerteseket már mindenhol bejelentették. A kezdeményezés célja az volt, hogy hangsúlyt helyezzenek arra, a személyi számítógépek és egyéb informatikai berendezések cseréjének, vagy felújításának halogatása kockázatos, és rendszerleállásokat vagy egyre növekvő költségeket okozhatnak.

Piotr Pagowski, az Intel közép és kelet-európai régiójáért felelős területi vezetője a következőket nyilatkozta: „Minden győztes különleges volt. A legmagasabb helyen lévő számítógépet Szlovákiában találtuk, Csehországban egy különleges tudományos eszköz nyert, míg Magyarországon nyúltenyésztéshez használják a komputert.”

A versenyre teljesen különböző területekről (egészségügy, oktatás, kormányzat, szolgáltatás, iskolák és rendőrség) regisztráltak üzleti felhasználásra szánt komputereket. Ezek kevesebb, mint egy-harmada volt márkás PC, a legtöbbet egyéb szakemberek szereltek össze, vagy nem tartoztak a világszerte ismert márkák közé. A processzorok sebessége és típusa is teljesen különböző volt, az Intel®
Pentium® 120 MHz-től, a 486-os, 386-os és 286-os sorozatokig, míg a győztesek mind a 8086-os sorozatból kerültek ki, 8 MHz-es működési frekvenciával. (Érdekességképp a jelenlegi Intel processzorok között megtalálhatóak 3.8 GHz-es processzorok, amely ennek majdnem 500-szorosa.)

A Csehországban benevezett vállalatok közül a Cseh Tudományos Akadémia Fizikai Intézetét választották ki. Az intézet még 1989-ben készített, Intel 8086 6/12 MHz-es processzorra épülő számítógépet használ, melyet a hetente átlagosan háromszor használnak a vasmágneses rezonancia laborban, a tudományos berendezések kezeléséhez.

A szlovák nyertes a Szlovák Tudományos Akadémia Kísérleti Fizikai Intézete volt, amely egy 1986-ban készített, Intel 8086 / 8 MHz-es processzorra épített komputert használ. Ezt a számítógépet a nap 24 órájában használják a Lomnicky-csúcs tetején lévő részlegben, a neutron monitoron megjelenő adatok összegyűjtéséhez és archiválásához. A komputert egy 2633 méter magasan lévő épületben helyezték el!

A magyar nyertes gép 25 éves, és egy szombathelyi vállalkozó tulajdona. Horváthné Károlyi Piroska az 1980-ban készült, Intel 8088 / 8 MHz-es processzorra épült gépet nyúltenyésztéshez használja. A három ország legöregebb számítógépei közül a magyar bizonyult a legidősebbnek!

Minden nyertes egy vadonatúj számítógépet kapott, a legfejlettebb technológiákkal. A pályázat partnerei Csehországban az AAC és az IDG, Szlovákiában a ProCA és a Profit Magazin, míg Magyarországon az Albacomp és az IT-Business voltak.

„Nagyon meglepődtünk a pályázat népszerűségén. A program által megpróbáljuk megtanítani
a felhasználói közösséget arra, hogy az évek során nemcsak a szimpla teljesítmény növekedett drámai mértékben, de az Intel rengeteg innovációt mutatott be platform-szinten, ami segíti a megbízhatóságot,
a biztonságot és a kezelhetőséget, és ezek mostanra választási kritériummá kell, hogy váljanak.” – tette hozzá Piotr Pagowski.

A projekt sikere miatt az Intel egy újabb régiós országban tervezi a kezdeményezés elindítását, Romániában. Hasonló projektek tavaly már több más országban sikerrel zárultak, köztük Hollandiában és Indonéziában.

A Gartner Dataquest felmérése szerint 2004-ben világszerte hozzávetőlegesen 100 millió komputert cseréltek le, amely szám idén 120 millióra emelkedett. A kutatás felmérései szerint ezen számítógépek több mint 30 százaléka 3 évnél idősebb, tehát ideje lenne lecserélni őket.

Szlovákiában, Csehországban és Magyarországon elsősorban középkategóriájú asztali gépeket találhatunk, míg a noteszgépek jellemzően nagyteljesítményű szinten vannak. Az információk gyorsabb áramlása, az adatkezelés felgyorsítása kulcsfontosságú tényezővé váltak a mindennapi üzleti életben. Ezek eléréséhez a legmodernebb hardverekre van szükség.

Mivel az idősödő számítógépek nem képesek támogatni a legújabb számítógépes forrásokat igénylő alkalmazásokat, így akadályokká is válhatnak a technikai személyzet számára. Emellett növelik
a karbantartás költségeit, és egyre bonyolultabb és drágább infrastruktúra alakulhat ki. Minél idősebb
a számítógép, annál többe kerül annak üzemeltetése, mivel e rendszereknek rengeteg időre, energiára és alkatrészre van szükségük; így a javíttatás is egyre költségesebbé válhat.

Forrás : Intel


Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106