FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Események)
·  Megnyílt a CeBIT
·  A svájci kormányzat Novell SUSE Linux szerverekre váltott
·  2,7 milliárd forintos outsourcing megállapodást kötött a MOL és a HP Magyarország
·  A Microsoft bejelentette az Exchange „12” Beta 1 verzióját
·  Macromedia - Cisco szövetség
·  Az econet.hu-é az Ultraweb - megvan az uw domain
·  BoT-rány: A T-Com a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordult a Tele2 reklámja miatt
·  A Symantec felvásárolja a Sygate Technologies-t
·  Intel IDF - A digitális technológia átformálja az otthoni szórakoztatást
·  Intel IDF - Intel VIIV Technológia
·  Intel IDF - A mobil innováció és a vezeték nélküli szélessávú technológia lehetőségei
·  Intel IDF - Számítógép szélsőséges időjárási körülmények között is
·  Intel IDF - Az intel vezérigazgatója vázolja az új platform- irányokat
·  A nikefootball.com új számítógépes játékában életre kelnek a futballgépek
·  Partneri kapcsolat a Gamekapocs.hu-val!
·  Zene a zsebben - nyereményjáték (Update!)
·  A térség "legöregebb" számítógépei
·  Az Intel befejezte a 64-bites átállást a legújabb Intel® Celeron® D processzorok bemutatásával
·  Microsoft Research Cambridge - a 21. századi szoftverkutatás új alapjai
·  ASUS AI Life Kvízjáték értékes nyereményekkel
· Hírek > Események
· Intel IDF - Az Intel ma ismertette hosszútávú kutatási programját
Dátum : 2005-08-25 21:05:04
Szerző : Daywalker


Az Intel ma ismertette hosszú távú kutatási programját, amiben az elektronikai termékek okosabbá és biztonságosabbá tételével kíván foglalkozni, hogy azok világszerte megfeleljenek a felhasználók elvárásainak

A „felhasználó-tudatos” platform technológiák segítségével olyan rendszerek építhetők ki, melyek intuitív válaszokat adnak az emberek állandóan változó igényeire.

Justin Rattner, az Intel senior munkatársa és az a Vállalati Technológia Csoport elnöke (senior fellow and director of Intel’s Corporate Technology Group) elmondta, hogy emberi beavatkozás és irányítás nélkül a jelenlegi berendezések nem ismerik fel, hogy hogyan, ki vagy mire használja őket. A folyamat azért bosszantó és nehézkes, mert az embereknek már ahhoz is rengeteg dolgot kell tenniük, hogy egyáltalán használni tudják és kezeljék saját rendszereiket. A jövő elektronikája egyszerűbben és intuitívebben kezeli majd a műszaki berendezéseket, amelyért cserébe a felhasználók könnyebben végezhetik el feladataikat. Természetesen az elképzelés megvalósításához elengedhetetlen egy újgenerációs felhasználó-tudatos platform technológia megléte.

„Minden olyan berendezés felhasználó-tudatos, ami képes saját magát kiszolgálni, tudja: kik vagyunk, hol vagyunk éppen és megpróbálja előre jelezni, mit szeretnénk megtenni. Digitális érzékelők segítségével ezek a gépek tudatában lesznek környezetüknek és annak, mit tesznek. Ugyanakkor újfajta intelligenciával rendelkeznek majd, hogy megértsék az emberek igényeit és hogy képesek legyenek más eszközökkel együttműködni a feladatok tökéletes elvégzése érdekében.” –mondta Rattner.

A felhasználó- tudatos rendszerek újfajta intelligenciát igényelnek

A felhasználó-tudatos platformok megjelenése újfajta követelményeket támaszt a hardver- és szoftvereszközök, szolgáltatások és interfészek fejlesztésével kapcsolatban. Többmagos processzorok beépítésével (azaz több „agynak” a számítógépbe való beépítésével) az Intel processzor-architektúráit már most olyan irányba fejleszti, hogy azok egy szuper-számítógép teljesítményét is elérjék. A „tudatosabb” platformok létrejöttét segítendő, az Intel a jövőben akár több tíz vagy száz alacsony fogyasztású magot is beépít egyetlen processzorba, hogy platformjai „tájékozottabbak” legyenek és megfeleljenek a felhasználók elvárásainak.

Minden chip képes lesz akár egyetlen magot vagy egy egész csoportot kijelölni a szükséges memória és sávszélesség megadásával, hogy specifikus területekkel kapcsolatos feladatokat végezzenek el, mint például a látás, hallás, rendszerbiztonság, játékok vagy parancsok megértése. A virtualizációs szoftverek segítségével ezek a platformok védőfalakat társítanak a feladatkörökhöz, azért hogy a számítógép megjelölt erőforrásai hatékonyabban működjenek, és hogy a feladatok ne keveredjenek és ütközzenek más alkalmazásokkal.

A felhasználó-tudatos platformok az újfajta intelligencia kiaknázásával több feladatot és beviteli erőforrást kezelnek egyszerre (videó-berendezést, amivel látnak; audio-berendezést, amivel hallanak és beszélnek; érzőszenzorokat, emlék-tároló rendszereket; internettel és más eszközökkel összekapcsolható hálózatot és rádiókat) és a mindennapjaink megkönnyítése érdekében alkalmazzák is a megtanultakat. Rattner a Diamond nevű kutatási projekt - ami az Intel és a Carnegie Mellon Pittsburg-i Egyetem fejlesztése alatt álló intuitív képkereső alkalmazás - segítségével bemutatta a felhasználó-tudatos platformok működését.

„Képzeljük el hogy a könyvtár összes orvosi kézikönyvének lapjai a földre hullanak és nekünk egy bizonyos ráksejt képét kell megtalálnunk az egyik lapon. Nincs név, nincs mappa, csak egy halom kép – ezt nevezzük jelzet nélküli adatkeresésnek. A Diamond egyszerre több számítógépen futtatva kiaknázza a komputernek azt a képességét, hogy úgy nézi át az adatokat, ahogy az emberek szokták, vagyis először megnézi a képet – a rajta lévő formát, színeket és tartalmat – majd megkeresi a látottaknak leginkább megfelelő képet. Ezzel a „kísérlettel” úgy nézhetünk át adatokat, ahogy mondjuk egy adatbázis-kezelővel számokat szoktunk.”

Folyamatos platform fejlesztés a felhasználó-tudatos rendszerek jegyében

Az önmagukat kiszolgáló felhasználó-tudatos platformoknak érzékelni kell saját környezetüket, hogy reagálni tudjanak a működésüket gátló veszélyekre és problémákra. Az Intel ezért érzékelő rendszerek használatát a rendszerek logikus felépítésével összehangolva vizsgálja. Jó példa erre a hőszenzorok beépítése, melyek a számítógépek túlmelegedését figyelik. Segítségükkel lehetőség nyílik a munka újraelosztására az adatközpont több száz rendszerén belül az adatvesztés és rendszerhibák elkerülése érdekében.

Rattner azt is bemutatta, hogy az egyes gépekbe beépített intelligens hálózat hogyan használható a számítógépes férgek terjedésének megállítására. Az agresszív férgek olyan gyorsan terjednek a hálózaton belül, egyik rendszerből a másikba férkőzve, hogy az emberek fizikailag képtelenek ezzel a gyorsasággal felvenni a versenyt. A Circuit Breaker az Intel egy olyan fejlesztése, ami úgy állítja meg a férgek terjedését, hogy minden egyes berendezés a saját adatforgalmának áramlását figyeli. A program a hálózaton belüli rendellenességeket lokalizálja és a legkisebb támadást észlelve, elzárja a problémás rendszert a hálózat többi részétől. Az önmagukat vezérlő rendszerek tehát kivédik, hogy a számítógépes férgek tovább terjedjenek.

A legnagyobb kihívás egy olyan rendszer kiépítésében, mely spontán válaszol az emberek állandóan változó igényeire, a kontextusban való gondolkodás kifejlesztése, vagyis a ki, a mi és a hol kérdések megértése a mindennapjainkban. A „hely-tudatos” komputer technológiák alkalmazása segíti a rendszereket az azonnali válaszadásban, egyszerűvé válik a különböző zenék letöltése a családi autó rádiójára, a konyhába vagy a mobiltelefonjainkra –természetesen az egyéni igényeknek megfelelően. De akár megfelelő módon, figyelmeztethetik a gyári munkásokat egy eszköz speciális karbantartási követelményeire, proximitás, a biztonsági követelmények és a munkás képzettségi szintjének megfelelően.

Az Intel szorosan együttműködik a gépek összeállításával és értékesítésével foglalkozó cégekkel (OEM), a független szoftvergyártókkal (ISV) és a fejlesztőkkel a felhasználó-tudatos számítógépek megvalósításában, hogy az emberek használhatóbb és intelligensebb termékekkel találkozhassanak bárhol a világon.

Forrás : Intel


Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106