FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Események)
·  Megnyílt a CeBIT
·  A svájci kormányzat Novell SUSE Linux szerverekre váltott
·  A Microsoft bejelentette az Exchange „12” Beta 1 verzióját
·  Macromedia - Cisco szövetség
·  Az econet.hu-é az Ultraweb - megvan az uw domain
·  BoT-rány: A T-Com a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordult a Tele2 reklámja miatt
·  A Symantec felvásárolja a Sygate Technologies-t
·  Intel IDF - Az Intel ma ismertette hosszútávú kutatási programját
·  Intel IDF - A digitális technológia átformálja az otthoni szórakoztatást
·  Intel IDF - Intel VIIV Technológia
·  Intel IDF - A mobil innováció és a vezeték nélküli szélessávú technológia lehetőségei
·  Intel IDF - Számítógép szélsőséges időjárási körülmények között is
·  Intel IDF - Az intel vezérigazgatója vázolja az új platform- irányokat
·  A nikefootball.com új számítógépes játékában életre kelnek a futballgépek
·  Partneri kapcsolat a Gamekapocs.hu-val!
·  Zene a zsebben - nyereményjáték (Update!)
·  A térség "legöregebb" számítógépei
·  Az Intel befejezte a 64-bites átállást a legújabb Intel® Celeron® D processzorok bemutatásával
·  Microsoft Research Cambridge - a 21. századi szoftverkutatás új alapjai
·  ASUS AI Life Kvízjáték értékes nyereményekkel
· Hírek > Események
· 2,7 milliárd forintos outsourcing megállapodást kötött a MOL és a HP Magyarország
Dátum : 2005-12-19 22:21:45
Szerző : Daywalker


Mintegy 2,7 milliárd forint összértékű, három évre szóló erőforrás kihelyezési megállapodást kötött a MOL Rt. és a HP Magyarország Kft.

E korszerű, hatékonyság növelő megoldás révén a MOL számítástechnikai eszközparkja egy meghatározott részének üzemeltetési feladatait átadja a HP-nak, mely azt szolgáltatásként végzi a jövőben a megbízó részére. A megállapodás révén a MOL költséghatékonyabb módon, használhatja korszerű informatikai eszközeit.

A HP Magyarország a megállapodást megelőzően már piacra lépett itthon is az outsourcing szolgáltatások terén: Számos, nemzetközi szerződésen alapuló erőforrás-kihelyezési (Outsourcing) projekt magyarországi megvalósításának tapasztalatai segítik a MOL részére végzendő szolgáltatások minőségi ellátásában.

A megállapodás kiterjed mintegy 3000 aktív elemből álló informatikai hálózat, 6800 PC és 4800 nyomtató üzemeltetésére és magában foglalja hozzávetőlegesen 80 MOL szakember átvételét is.

Az erőforrás kihelyezés az utóbbi években egyre nagyobb jelentőséget kap a vállalatok gazdálkodásában. Nyilvánvaló tény, hogy egy vállalkozás energiáinak, erőforrásainak meghatározó részét az adott alaptevékenység minél hatékonyabb elvégzésére kell összpontosítani, és megfontolandó minden olyan feladatot kihelyezni, amely nem kötődik szorosan ehhez. Az informatikai eszközök üzemeltetése, bizonyos informatikai szolgáltatások végzése ebbe a körbe tartozik. Az outsourcing-nak több fajtája létezik az üzemeltetéstől egészen a komplett feladatok vagy részfeladatok teljes átvételéig, ám végső soron mindegyik ugyanazt a célt szolgálja, vagyis az adott vállalkozás hatékonyabb működését.

A MOL igen éles versenyben áll a regionális piacon. Az elért sikerek egyik oka a korszerű megoldások beemelése a vállalati működésbe. Az Informatikai eszközök üzemeltetése olyan terület, mely nem kötődik szorosan az olajipari óriás alaptevékenységéhez, logikus volt tehát azt kiszervezni. Ezzel a megállapodással a MOL világméretekben is korszerű megoldás mellett döntött.

A HP széles termék és szolgáltatás kínálata révén igen rugalmasan tud alkalmazkodni az erőforrás kihelyezésben gondolkodó ügyfelek igényeihez.

„A vállalati-intézményi felhasználói körön kívül talán kevésbé ismert tény, hogy a HP Magyarország piacvezető az informatikai szolgáltatások területén, jóllehet a legnagyobb hazai vállalatok és államigazgatási intézmények alapozták eddig is informatikai rendszereiket a HP termékeire és szolgáltatásaira.” – Nyilatkozta Szalay Imre a HP Magyarország szolgáltatás üzletágának vezetője. „. Egy ország gazdasági-informatikai fejlettségének szintjét jelzi az outsourcing térnyerése. Márpedig ez olyan új terület számunkra, ahol igazolni tudjuk a komplex portfoliónkból eredő előnyöket.” – tette hozzá. A MOL szerződés megkötését megelőzően a HP Magyarország már olyan nemzetközi vállalatoknak nyújt outsourcing szolgáltatást, mint a Procter and Gamble, az Ericsson, a Nokia, a Sarah Lee, a Sony, vagy a Schneider.

”A MOL számára különösen fontos a hatékony működés. Úgy véltük, hogy az informatika terén bizonyos tevékenységeket hatékonyabban tudunk ellátni külső partnercég révén. A HP-val kötött megállapodásunktól a felhasználói elégedettség növekedését, és a szolgáltatási szinthez viszonyított költségek csökkenését várjuk.” nyilatkozta Kaszás Zoltán, a MOL Csoport Informatikai Igazgatója.

Forrás : HP


Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106