FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Események)
·  Megnyílt a CeBIT
·  A svájci kormányzat Novell SUSE Linux szerverekre váltott
·  2,7 milliárd forintos outsourcing megállapodást kötött a MOL és a HP Magyarország
·  A Microsoft bejelentette az Exchange „12” Beta 1 verzióját
·  Macromedia - Cisco szövetség
·  Az econet.hu-é az Ultraweb - megvan az uw domain
·  BoT-rány: A T-Com a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordult a Tele2 reklámja miatt
·  A Symantec felvásárolja a Sygate Technologies-t
·  Intel IDF - Az Intel ma ismertette hosszútávú kutatási programját
·  Intel IDF - A digitális technológia átformálja az otthoni szórakoztatást
·  Intel IDF - Intel VIIV Technológia
·  Intel IDF - A mobil innováció és a vezeték nélküli szélessávú technológia lehetőségei
·  Intel IDF - Számítógép szélsőséges időjárási körülmények között is
·  Intel IDF - Az intel vezérigazgatója vázolja az új platform- irányokat
·  A nikefootball.com új számítógépes játékában életre kelnek a futballgépek
·  Partneri kapcsolat a Gamekapocs.hu-val!
·  Zene a zsebben - nyereményjáték (Update!)
·  A térség "legöregebb" számítógépei
·  Az Intel befejezte a 64-bites átállást a legújabb Intel® Celeron® D processzorok bemutatásával
·  Microsoft Research Cambridge - a 21. századi szoftverkutatás új alapjai
· Hírek > Események
· Novell - Suse
Dátum : 2004-01-22 19:35:29
Szerző : gabrillo


A Novell befejezte a SUSE LINUX felvásárlását.

  • „2004. a Linux éve lesz” és a Novell a piac legnagyobb Linux szállítójává válik
  • A Novell világszerte elérhető műszaki támogatása segíti a vállalatokat, hogy nyugodtan vezethessék be a Linux rendszereket
  • A felvásárlás befejezésével az IBM 50 millió dollárt fektet a Novellbe
  • A Novell megtartja az erős SUSE LINUX márkanevet

    A Novell befejezte a SUSE LINUX felvásárlását, így a Linux rendszerekhez is elérhetővé válik a világméretű műszaki támogatás és képzés, valamint az iparágon belül vezető szintű hálózati és biztonsági szolgáltatás. Ez vonzó alternatívát kínál azon cégek számára, akik ki szeretnék használni a nyílt forráskód számos előnyét. A Novell a vállalati megoldások szerverektől az asztali gépekig terjedő teljes skáláját kínálja a Linux platformra. A 210 millió dolláros készpénzügylet megnyitja annak az 50 millió dolláros IBM befektetésnek a lehetőségét is, melyet november 4-én jelentettek be.


    „A Novell globális jelenléte és a vállalati szoftverek területén szerzett ismeretei a SUSE LINUX technológiáival kombinálva a Novellt egycsapásra a legerősebb vállalati Linux szállítóvá teszi,” - mondta Szittya Tamás, a Novell Magyarország ügyvezető igazgatója. „A Novell ügyfelei már régóta kértek bennünket, hogy kiváló hálózati szoftverünkkel és támogatási rendszerünkkel segítsük a Linuxot. Most még tovább megyünk – a piac egyik legjobb Linux disztribúcióját kínáljuk. A Linux rendszerek bevezetése iránt érdeklődő ügyfeleink – akár adatközpontként, akár munkaállomásként szeretnék használni a Linuxot – a Novelltől megkaphatják azt, amire vállalati informatikai rendszereikben szükségük van.”

    „2004. a Linux éve lesz,” – tette hozzá Szittya.


    „A SUSE LINUX magyarországi irodája, mely az elmúlt években úttörő szerepet vállalt a Linux egyéni és vállalati felhasználók körében történő elterjedésében, továbbra is aktívan folytatja a SUSE LINUX termékvonal támogatását” - nyilatkozta Dr. Szentiványi Gábor, az ULX Kft. ügyvezetője, a SUSE LINUX magyarországi irodájának vezetője. „A támogatás a kereskedelem mellett a terméktámogatást, az oktatást, a honosításokat és egyéb értéknövelt szolgáltatások nyújtását jelenti a továbbiakban is.”


    A SUSE LINUX egy termékdivízióvá válik a Novellen belül, melynek értékesítési és marketing tevékenységét a Novell meglévő, földrajzi alapon szerveződő üzleti egységei és a SUSE LINUX jelenlegi értékesítési és marketing személyzete látja el. A Novell megtartja az erős SUSE LINUX márkanevet. Miközben a SUSE LINUX megtartja szerkezetét a Novellen belül, a felvásárlás - a Ximian nyílt forráskód vállalat 2003. augusztusi felvásárlásához hasonlóan - a Linux bevezetésének elősegítését és a Novell termékcsaládhoz illesztését szolgálja. A SUSE LINUX mérnökei szorosan együttműködnek a Novell termékcsapataival annak biztosításához, hogy a közös fejlesztési tevékenység összhangban legyen.

    „Elkötelezettségünk a nyílt forráskódhoz kapcsolódik, nem egy általunk értékesített termékhez,” - mondta Szittya. „A SUSE LINUX és a Ximian felvásárlásával a piac néhány legjobb nyílt forráskód fejlesztőjét tudhatjuk sorainkban, és ki szeretnénk használni ezeket a képességeket a teljes termékvonal fejlesztéséhez.”


    A SUSE LINUX felvásárlás befejezéséhez kapcsolódóan a Novell bejelentett egy jogi védelmi programot is, mely a Linuxhoz kapcsolódó szellemi tulajdont érintő problémák ellen nyújt védelmet a felhasználóknak. A program részleteit egy másik sajtónyilatkozatban közli a Novell.

    A Novell a Linux megoldások teljes skáláját kínálja

    A SUSE LINUX a nagy és kis ügyfelek igényeit egyaránt lefedi a Linux szerver és az asztali rendszerek kínálatával. A SUSE LINUX Enterprise Server 8 a közepes és nagy méretű cégek számára a legfontosabb hálózati szolgáltatásokat kínálja az adatközpontokhoz szükséges magas fokú elérhetőséggel és skálázhatósággal. A SUSE LINUX Standard Server 8 felhasználóbarát felületet és könnyen használható telepítő- és konfiguráló eszközökkel támogatott fájl-, nyomtató-, infrastruktúra-, e-mail, Internet átjáró és alkalmazásszerver szolgáltatásokat kínál a kisebb cégeknek és részlegeknek. A SUSE LINUX Desktop teljes funkcionalitású Linux környezetet nyújt a végfelhasználóknak, mely e-mail, irodai programcsomag, webböngésző és távoli felügyeleti szolgáltatásokat tartalmaz. A SUSE LINUX Openexchange Server e-mail, naptár-, feladatkezelő és egyéb csoportmunka eszközökkel teszi hatékonyabbá a vállalatok működését.


    A SUSE LINUX 9.0 - az első otthoni felhasználók számára készült operációs rendszer, mely kihasználja az AMD Athlon 64 processzor lehetőségeit - a Windows rendszerekről történő áttérést az NTFS fájlrendszerek támogatásával segíti, és a gyakorlott felhasználók számára a 2.6 Linux kernel fejlett képességeit kínálja - melyek egy része a 2.4 alapértelmezett kernelbe is bekerült.


    A SUSE LINUX felvásárlásával a Novell tovább bővíti az általa kínált Linux alapú megoldások skáláját. A 2003. decemberében megjelent Novell® Nterprise™ Linux Services integrált fájl-, nyomtatási, üzenetkezelő, címtár- és felügyeleti szolgáltatásokat kínál SUSE LINUX és Red Hat* rendszerekre. A Novell ZENworks® és a Ximian® Red Carpet Enterprise™ termékekkel a vegyes hálózati környezetben működő Linux szerverek és asztali gépek felügyelhetők. A Ximian Desktop 2 teljes funkciókat nyújtó csoportmunka környezetet kínál a Linux asztali rendszerekhez, a Ximian Connector for Evolution pedig a Linux alapú Ximian Evolution® csoportmunka programcsomag és a megfelelő Windows Exchange komponensek együttműködését teszi zökkenőmentessé.


    IBM befektetés

    A SUSE LINUX felvásárlás befejeződésével teljesültek a feltételei annak az 50 millió dolláros, IBM által a Novellbe történő befektetésnek, melyet november 4-én jelentettek be. Emellett a tranzakció lezárásával befejeződhetnek a Novell és az IBM közötti tárgyalások a jelenleg az IBM és SUSE LINUX között érvényes szerződés meghosszabbításáról a SUSE LINUX IBM eServer termékein történő további támogatáshoz, a középkategóriás termékek szállításához, valamint a SUSE LINUX termék- és marketingtámogatásához. Az e tárgyalásokkal kapcsolatos további eredményeket hamarosan közzétesszük

    Forrás : Novell

    Kapcsolódó hírek/cikkek:
    A Novell felvásárolja a SUSE LINUXot


  • Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

    Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

    Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106