FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Szoftver)
·  Úmutató az Intel SpeedStep bekapcsolásásához
·  Úmutató a Cool'n'Quiet bekapcsolásásához
·  Windows XP ”Reloaded” - A hivatalos álláspont
·  Peer-to-peer telefonálás egyszerűen
·  Novell Kisvállalati Csomag 6.5
·  Microsoft Office Visio 2003
·  Windows Media
·  Spamek szűrése szabállyal
·  Itt a SUSE LINUX 9.0
·  OpenOffice
·  NetMeeting
·  Shavlik HFNetChk 4.0 – Windowsupdate.com helyett
·  Új email szerver a SuSE-től
·  Novembertől a boltokban a magyar SuSE Linux 7.3
·  COLOBOT
·  Készítsünk honlapot
·  Hány lapra elegendő a festék???
·  Az NTFS 5 filerendszer
·  Idő szinkronizálása Windows 2000 erdőben
·  A Windows2000 lemezkezelésének újdonságai
· Cikkek > Szoftver
· Borland Delphi 4 – 21 nap alatt 7. rész
Dátum : 2000-10-21 11:11:42
Szerző : Pibee


AZ INICIALIZÁCIÓ ÉS A VÉGLEGESÍTÉS SZEKCIÓ



Az inicializáció és a véglegesítés szakaszt (INITIALIZATION, FINALIZATION) használjuk a kezdés és a befejezés jelölésére, amire az egységnek szüksége van. Az initializásió szakaszban lévő kódok akkor lesznek végrehajtva, ha az egység bekerül a memóriába. A véglegesítés szakaszban pont az ellentétje zajlik, akkor zajlik le a végrehajtás, mielőtt az egységet visszatölti a memóriából. Lehet initalizáció szakaszod, de addig véglegesítési szakaszod nem lehet, amíg nincs meg az előbb említett. De mindenzek felett, az initalizáció és a véglegesítés szakaszok opcionálisak.



TOVÁBBI KULCSSZAVAK EGY EGYSÉGBEN



Egy Pascal egység tartalmazhat még egyéb, opcionális kódokat, amik szintén szakaszokat jelölhetnek. Néhány kód ezek közül több funkciót is ellát. A következő szakaszok azokat beszéljük meg, de csak az egységekre vonatkozólag.



A „CONST” KULCSSZÓ



Egy egység tartalmazhat több CONST szakaszt. A CONST szakasz a CONST kulcsszóval van jelölve. A CONST szekció a változók listáját tartalmazza, amiket más néven KONSTANSOKnak hívunk. A konstans egy azonosító ami nem tud változni. Például, mondjuk azt, hogy bizonyos értékek amiket a program használ újra meg újra. Be tudod állítani a konstans változókat, azokra az értékekre. Hogy illusztráljam adjuk hozzá a CONST szakaszt a programhoz a Listing 1.3-ban.

Most egy CONST szakaszt rendelünk a konstansokhoz, amik közösek (a többi egység is hozzáfér !) és egy másik CONST szekciót azokhoz a változókhoz, amik csak a helyi egységnek szól. Listing 1.4 megmutatja az egységet a két CONST szakasszal együtt.



LISTING 1.3 ŕ EZ VOLT TEGNAP!



unit Unit2;

interface

procedure DoSomething;

implementation

procedure DoSomething;

begin

{ Code for DoSomething goes here. }

end;

end.









ÉS A LISTING 1.4



unit Unit2;

interface

const

AppCaption = `My Cool Program 1.0';

procedure DoSomething;

implementation

const

BaseX = 20;

BaseY = 200;

procedure DoSomething;

begin

{ Code for DoSomething goes here. }

end;

end.



Az AppCaption konstans közzé van téve az INTERFACE szakaszban, ezért ugye ezt akárhol lehet használni az egységen belül, és ezen felül az az egység is tudja használni, amely USES listája tartalmazza ezt az egységet.

A BaseX és a BaseY változók, csak az egységen belül használhatók, mert az IMPLEMENTATION szakaszban van közzétéve. A CONST kulcsszónak vannak más felhasználási módjai is, azon kívül, amit most leírtam az előbb.

A második napon ezt is meg fogjuk beszélni az „Érték, Változó és variálható paraméterek” alcím alatt.


>>Folytatás...



Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106