FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Szoftver)
·  Úmutató az Intel SpeedStep bekapcsolásásához
·  Úmutató a Cool'n'Quiet bekapcsolásásához
·  Windows XP ”Reloaded” - A hivatalos álláspont
·  Peer-to-peer telefonálás egyszerűen
·  Novell Kisvállalati Csomag 6.5
·  Microsoft Office Visio 2003
·  Windows Media
·  Spamek szűrése szabállyal
·  Itt a SUSE LINUX 9.0
·  OpenOffice
·  NetMeeting
·  Shavlik HFNetChk 4.0 – Windowsupdate.com helyett
·  Új email szerver a SuSE-től
·  COLOBOT
·  Készítsünk honlapot
·  Hány lapra elegendő a festék???
·  Az NTFS 5 filerendszer
·  Idő szinkronizálása Windows 2000 erdőben
·  A Windows2000 lemezkezelésének újdonságai
·  Bill Gates, mint Napóleon
· Cikkek > Szoftver
· Novembertől a boltokban a magyar SuSE Linux 7.3
Dátum : 2001-10-17 16:55:31
Szerző : szia


Az operációs rendszereknél megszokott választékon túl irodát, számos multimédia eszközt, tűzfalat és játékokat nyújt.

Az új SuSE Linux operációs rendszer biztonságot és szabadságot ad. Az operációs rendszereknél megszokott választékon túl irodát, számos multimédia eszközt, tűzfalat és játékokat nyújt, és mindezt szabad szoftverekből felépítve. Akár a pénztárcánkra, akár a licencfeltételekre, vagy éppen a meglévő számítástechnikai infrastruktúránkkal való együttműködésre gondolunk, a SuSE 7.3 állja a versenyt. Asztali gépen alternatívaként, vagy a szabvánnyá vált szerver üzemeltetésben is kipróbálhatjuk a SuSE legújabb verzióját. Nagyfokú biztonság és stabilitás, valamint kiforrott és könnyed használat várja mindazokat, akik magyar nyelven szeretnék telepíteni és használni a Linuxot. A terméket már ismerők a szabadság és biztonság mellett természetesen még számos újdonságot is találhatnak a SuSE Linux 7.3 magyar kiadásában, amely várhatóan tizenhét ezer forint körüli nettó áron kerül a boltokba. Ez az operációs rendszer a Linux fejlesztésének naprakész változatát kínálja.



Kezdjük a legszembetűnőbbekkel: A SuSE Linux 7. 3 az ergonómikus KDE grafikus munkakörnyezet 2.2.1-es verzióját tartalmazza. A sokrétű média formátumok könnyed kezelését annyiban egyszerűsíti a Konqueror fájlkezelő, hogy a fájlok tartalmát azok megnyitása nélkül is automatikusan gyorsnézetben láthatjuk. Ez különösen előnyös kép és grafika archívumok böngészésénél. Ezen felül a hangot, zenét tartalmazó fájlokból automatikusan ízelítőt játszik a Konqueror, amint az egérrel a zenedarab neve fölé állunk. A Kooka névre hallgató grafikus lapolvasó programmal sosem látott könnyedséggel olvashatjuk be írott dokumentációinkat, képeinket a számítógépbe. A Linux alatti nyomtatás rejtelmeiben kevésbé jártas felhasználó most minden KDE alkalmazásban egységesen használhatja a Linux lpr illetve CUPS alapú nyomtatórendszerét.



A KDE irodai programcsomagja, a KOffice a stabilitás és a lehetőségek szempontjából is megerősödött. A KDE vezérlőközpontjában a munkaasztal kinézete vagy egy előre meghatározott témának megfelelően egy egérkattintással teljesen átvarázsolható, vagy az összes ikon, háttér, betűtípus, valamint minden stíluselem egyénileg beállítható. Különleges szerepet kaptak a játékok a SuSE Linux 7. 3-ban: aki akció, stratégiai vagy ügyességi játékokkal szívesen tölti idejét, ezek nagy választékát találja a CD-ken, természetesen egy fillér többletkiadás nélkül.

Kiemelkedő szerepet kapott a biztonság

A biztonság kiemelkedő szerepet kapott a termékben. Akár otthon vagy a munkahelyen, a biztonságos számítógép használat szempontjait egyre kevésbé kerülhetjük el, ha nyugalommal szeretnénk a számítógépek adta előnyöket használni. A SuSE Linux 7.3-ba számos biztonsági támogatást építettünk be. Már a telepítéskor aktivizálhatunk egy személyes tűzfalat, mellyel kivédhetjük az esetleges támadásokat. A tűzfal beállításához egy kényelmes grafikus előtét áll rendelkezésre, így kezdők is azonnal megvédhetik számítógépüket a nem kívánt hozzáférésektől.

A titkosított fájlrendszernek köszönhetően a merevlemez vagy az egész számítógép eltulajdonításakor sem kerülhetnek idegen kézbe az adatok, mert a titkosított fájlrendszernek köszönhetően a hagyományos jelszavas autentikáció mellett -- melyet például a merevlemez kiszerelésével vagy egy CD-ről történő rendszerindítással a hozzáértő könnyedén megkerülhet, a titkosítás feloldásául szolgáló jelszó beadását semmilyen módon nem lehet megkerülni. Az Amavis névre hallgató víruskereső és a PGP alapú e-mail titkosítás további hatékony eszközök adataink védelmére.

A telepítés és az adminisztráció egyszerűbb

Azok számára, akik nem szeretnének hirtelen lemondani Windows 95, 98 vagy ME rendszerükről, pofonegyszerűen megoldható a SuSE Linux és az előbb említett rendszerek telepítése egy számítógépen belül. A telepítő automatikusan felismeri a meglévő operációs rendszert és a fennmaradó szabad helyet a merevlemezen, ezután javaslatot tesz annak partícionálására. Egy kattintás a "tovább" gombra, és máris megoldottunk a partícionálás sokszor komolyabb fejtörést okozó problémáját. A 2.4.10-es rendszermagot és a 2.2.4-es glibc-t alapul véve, a SuSE Linux 7.3 a Linux világméretű fejlesztéseinek naprakész állapotát kínálja. A 2.4.10-es verziójú rendszermag továbbfejlesztett memóriakezelést és ezáltal nagyobb sebességet jelent; ez főként szerverhasználat esetén hasznos. Az otthoni és az munkahelyi felhasználók a bővített meghajtóválasztéknak és ezáltal a felismert hardverkomponensek bővülésének örülhetnek. A fentiek közé tartozik a továbbfejlesztett USB támogatás, a CD írók automatikus felismerése és az internetbeállítások szinte önálló megoldása. A YaST2 névre hallgató beállítóeszköz új részeként üdvözölhetjük a TV kártyák és lapolvasók beállítómoduljait. A YaST2 segítségével akár futás közben is megváltoztathatjuk a grafikus rendszer alapbeállításait. A már telepítéskor beállítható szoftver RAID architektúrának köszönhetően a SuSE Linux 7.3 költséghatékony megoldást kínál a merevlemezek teljesítményének, illetve adattárolási biztonságának növelésére. A szerverszolgáltatások használóinak újdonságot jelent a futási szint szerkesztésére szolgáló grafikus alkalmazás. A logikai kötetkezelő (LVM) beállítása szintén helyet kapott a YaST2-ben. Ezzel az eszközzel grafikus felületen, futás közben is kényelmesen átméretezhetjük partícióinkat. NIS szerverek, illetve NIS és LDAP kliensek beállítását szintén tartalmazza a YaST2 erre szolgáló modulja. A fájlrendszerek választéka is bővült: a még újdonságnak számító ReiserFS mellett a JFS és az ext3 naplózó fájlrendszerek is alkalmazhatóak.



Kezdőknek és profiknak egyaránt

Kezdők számára könnyen kezelhető alkalmazások nagy választékát kínáljuk, legyen szó irodai munkáról, grafikák szerkesztéséről, az Internet használatáról, böngészésről, levelezésről, faxról, videó szerkesztésről, CD írásról, zenehallgatásról vagy szinte bármi másról. A telepítés folyamatát lépésről lépésre leíró képes kézikönyv nagy segítség, ha először telepítjük a SuSE Linuxot. A telepítés után a kezdők is azonnal birtokba vehetik a rendszert számos, automatikusan telepített alkalmazásával együtt. A főbb alkalmazásokról szóló kézikönyv a fent említett területeken való gyors eligazodást segíti.

A professzionális felhasználóknak a fentieken túl, több mint 2000 alkalmazás áll rendelkezésére, melyekkel Intranet és Internet hálózatokat, a legegyszerűbb hálózati bejelentkezéstől egészen a legösszetettebb heterogén hálózatok összekapcsolásáig és védelméig építhetnek. A csomagban található számos eszköz a fájl- és nyomtatószerverek, valamint a web (http), proxy, levelező (mail) és hírcsoport (news) szerverek beállítását illetve üzemeltetését teszi lehetővé. Öt kézikönyv, terjedelmében több mint 1000 oldalon tárgyalja a telepítést, a főbb alkalmazásokat, a rendszer beállításait, a hálózatkezelést.

Mitől magyar?

A Linux világában egyedülállóan támogatjuk azokat, akik magyarul szeretnék telepíteni és használni a Linuxot. A dobozban megtaláljuk a magyar nyelven íródott Quick Install Manualt (rövid telepítési útmutató), a Beállítások és Alkalmazások kézikönyveket, valamint a sokak által várt Rendszerkézikönyvet. Az ingyenes telepítési segítség természetesen szintén magyarul áll azok rendelkezésére, akik elakadnának a telepítés és beállítások során. A SuSE Linux 7.3 magyar kiadása november elejétől kapható a boltokban. A termék ajánlott bruttó végfelhasználói ára 21.900 Ft, mely magában foglal 7 CD-t, 5 kézikönyvet, valamint egy 90 napos ingyenes telepítési segítséget, ami a weben, e-mailben, faxon és telefonon is igénybe vehető.

Forrás : http://www.suselinux.hu/


Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95