FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Szoftver)
·  Úmutató az Intel SpeedStep bekapcsolásásához
·  Úmutató a Cool'n'Quiet bekapcsolásásához
·  Windows XP ”Reloaded” - A hivatalos álláspont
·  Peer-to-peer telefonálás egyszerűen
·  Microsoft Office Visio 2003
·  Windows Media
·  Spamek szűrése szabállyal
·  Itt a SUSE LINUX 9.0
·  OpenOffice
·  NetMeeting
·  Shavlik HFNetChk 4.0 – Windowsupdate.com helyett
·  Új email szerver a SuSE-től
·  Novembertől a boltokban a magyar SuSE Linux 7.3
·  COLOBOT
·  Készítsünk honlapot
·  Hány lapra elegendő a festék???
·  Az NTFS 5 filerendszer
·  Idő szinkronizálása Windows 2000 erdőben
·  A Windows2000 lemezkezelésének újdonságai
·  Bill Gates, mint Napóleon
· Cikkek > Szoftver
· Novell Kisvállalati Csomag 6.5
Dátum : 2004-02-19 19:37:43
Szerző : gabrillo


Az óriások hálózati lehetőségei a kisvállalatok igényeihez igazítva.

A Novell Hálózati Alapcsomag program tovább folytatódik, az alapcsomag esetében a termékért továbbra sem kell fizetni.


A Novell bejelentette a Novell Kisvállalati Csomag 6.5 szoftvert, a teljes Novell hálózati megoldások kisvállalkozásoknak készült új csomagját. A Novell Kisvállalati Csomag 6.5 a Novell díjnyertes hálózati és csoportmunka szoftvereinek teljes verzióját tartalmazza, így az ügyfelek a nagyvállalkozásokra jellemző hálózatot építhetnek ki kis költségvetésből. A Novell Kisvállalati Csomag 6.5 is része a Novell Hálózati Alapcsomag programnak, mely a hivatalos Novell viszonteladók számára termékköltség nélkül bevezethetővé teszi az ügyfeleknél a Novell Kisvállalati Csomag korlátozott licenccel működő verzióját. A 6.5-ös verziót tartalmazó Hálózati Alapcsomag a Novell Kisvállalati Csomag 6.5 megjelenése után hamarosan elérhetővé válik.


„A kisvállalkozások tulajdonosainak az üzletvitelre kell koncentrálniuk, nem a hálózataik miatt aggódniuk,” - mondta Chris Stone, a Novell alelnöke. „A Novell Kisvállalati Csomag a Novell 20 éves technológiai fejlesztésén és a FORTUNE 500 cégeknél szerzett tapasztalatán alapul, és a kis szervezetek igényeihez igazítva kínálja az óriások hálózati lehetőségeit. Meg vagyunk győződve róla, hogy a kis cégek által igényelt üzleti alkalmazások százai futnak majd rajta, az ár pedig bárkinek lehetővé teszi a termék előnyeinek kihasználását. Nincs olyan kisvállalati hálózati megoldás a piacon, mely felvehetné vele a versenyt.”


Luisa Bordoni, az IDC vertikális piacokért felelős alelnöke szerint: „Nyugat-Európa több mint 15 millió kis- és középvállalkozása próbálja növelni hatékonyságát és versenyképességét gyártói vagy beszállítói hálózatában, ezért különösen fontos a hálózati megoldások használatának lehetősége. Az egyre globálisabb gazdaságban az európai kis- és középvállalkozásoknak az értéklánc és folyamatok zökkenőmentes és rugalmas hálózatintegrációjára van szükségük a siker eléréséhez."


Mi a Novell Kisvállalati Csomag 6.5

Az akár 100 felhasználó támogatása mellett a Novell Kisvállalati Csomag felhasználói alapú licencet tartalmaz, tehát az ügyfelek a hálózatra bejelentkező felhasználók alapján fizetnek, a Novell Kisvállalati Csomag szoftverszolgáltatásaihoz hozzáférő nyomtatók, szerverek és egyéb eszközök után nem. Emellett a csomag egyszerűsített licenckezelő és konfiguráló varázslókkal könnyíti meg a forgalmazók számára azt, hogy a Novell hálózati megoldásokat bevezessék ügyfeleiknél.


A csomag a következő szoftvereket tartalmazza:

 • Novell NetWare® 6.5 és a hozzá tartozó fejlett hálózati szolgáltatások az iparág legbiztonságosabb és legmegbízhatóbb platformján, két csomópontos fürtözéssel valamint hely/időfüggetlen adat- és nyomtatóhozzáféréssel.
 • Novell GroupWise® 6.5 teljes értékű csoportmunka, email, spam védelem, naptár és azonnali üzenetküldés funkciókkal.
 • Novell BorderManager® 3.8 hálózati biztonság, tűzfal- és virtuális magánhálózat (VPN) szolgáltatásokkal.
 • Novell ZENworks® for Desktops 4 asztaligép-felügyeleti szolgáltatások alkalmazáskezeléssel, hardverkezeléssel és távoli felügyelettel.
 • Nyílt forráskódú szoftverek, többek között Apache Web server, valamint Tomcat és MySQL* a webes szolgáltatások működtetéséhez és web alapú alkalmazások futtatásához.

  Forrás : Novell

 • · Hozzászólások
  LBandi - 2004-07-06 14:11:53 válasz erre
  Ilyen dolgokat én is tudok mondani, pl állíts be proxy-t vpn kiszolgálót mail szerver, ddns-t, dhcp-t,win fileshare-t ingyen. Ha vesz a user novell-t akkkor beállítom neki. De manapság a pénz nagyúr és 3 user pedig nagyon kevés. Egyébként ha szervert csinálok akkor pedig beállítom azt hogy csak root joggal lehessen bejelentkeznmi leállni stb.
  M@verick - 2004-07-04 18:29:52 válasz erre
  Ez a 6,5-ös nem az amelyiknek Linux az alapja? Ezt hogy oldották meg?

  (Az érteleme gondolom annyi, hogy a hardware kezelést a Linux kernelre bízzák. A régebbi Novell-nek a hardware kezelés nem volt az erőssége. pl. a 4.11-es, amit használtunk azt sem tudta, mi az az USB!)
  M@verick - 2004-07-04 18:27:45 válasz erre
  LBandi: hidd el, a Novell kicsit "jobb", mint a Linux! Mi a suliban még a 4.11-est tanultuk, de jobban tetszett mint a Linux!

  Sokrétübben állítható, hogy mit engedsz-mit nem.

  Nekem a Linux-al már olyan alap gondjaim vannak, mint a user-ek karbantartása. (Na jó, azért a Yast-ból nem olyan bonyolult!) De pl. a vizsgán kifogtam egy ilyet: állítsa be úgy a Linux rendszert (8.2-es volt telepítve), hogy a ROOT felhasználónak NE IS TÖLTŐDJÖN BE AZ SSH SZOLGÁLTATÁS! Nocsak-nocsak. A másik kedvencem: vegyen fel USER02 és USER03 nevű felhasználót, de úgy, hogy ne tudjanak a helyi gépen bejelentkezni! Na ezt hogy kellett volna megoldani?

  (Novellen-Win2000Serveren egyszerűen felvettem volna a szerver gép IP címét a BEJELENTKEZÉSRE KIZÁRT gépek listájára. De Linux alatt?)
  Vales2 - 2004-07-04 17:55:49 --= nem regisztrált =-- válasz erre
  Állítólag 3 júzerig van ingyen. Ennek max. annyi elönye van, hogy ha van több géped, meg tudod tanulni telepíteni, konfigurálni, adminolni. Oktatáshoz, tanuláshoz így kiváló.
  LBandi - 2004-04-23 08:26:04 válasz erre
  Ez jó, ingyenes csak mégsem az. Nem értem ezt a novell filozófiát, akkor már inkább egy linux.
   
   
  © szamitogep.hu