FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Szoftver)
·  Úmutató az Intel SpeedStep bekapcsolásásához
·  Úmutató a Cool'n'Quiet bekapcsolásásához
·  Windows XP ”Reloaded” - A hivatalos álláspont
·  Peer-to-peer telefonálás egyszerűen
·  Novell Kisvállalati Csomag 6.5
·  Microsoft Office Visio 2003
·  Windows Media
·  Spamek szűrése szabállyal
·  Itt a SUSE LINUX 9.0
·  OpenOffice
·  Shavlik HFNetChk 4.0 – Windowsupdate.com helyett
·  Új email szerver a SuSE-től
·  Novembertől a boltokban a magyar SuSE Linux 7.3
·  COLOBOT
·  Készítsünk honlapot
·  Hány lapra elegendő a festék???
·  Az NTFS 5 filerendszer
·  Idő szinkronizálása Windows 2000 erdőben
·  A Windows2000 lemezkezelésének újdonságai
·  Bill Gates, mint Napóleon
· Cikkek > Szoftver
· NetMeeting
Dátum : 2003-04-20 12:37:09
Szerző : gabrillo


Az élő szónál nincs jobb, gyorsabb és kötetlenebb kommunikációs forma. A cyber világban is van lehetőségünk telefonálásra, mégpedig ingyen...

Persze ehhez mindkét félnek szüksége van egy-egy számítógépre, élő Internet kapcsolattal. Rengeteg program szolgál PC-PC telefonálási lehetőséggel, például a Windows-ba "épített" NetMeeting, vagy a Windows Messenger (MSN Messenger).

A NetMeeting előcsalogatása Windows XP alatt

Sokan azt hiszik, hogy a Windows XP-ből kimaradt a NetMeeting, mivel nem találják a Start menüben a parancsikont. De ez szerencsére nem így van, a Program Files\NetMeeting könyvtárban található conf.exe-t elindítva elénk tárul egy varázsló. Ennek segítségével minden lényeges beállítást elvégezhetünk.
Van lehetőség úgynevezett Internet Directory-ban való megjelenéshez, amelynek segítségével megkereshetnek minket az Interneten ismerőseink, és felhívhatnak.


Figyelem! Egyes tűzfalak nem engedik a szükséges portok használatát, ezért vagy nem jön létre a kapcsolat, vagy nem enged át adatot a két (vagy több) fél között. Ha ilyen problémád van, akkor vagy alaposan nézd át a tűzfalad beállításait, vagy egyszerűen tiltsd le. :-)


IP cím

Ennek kiderítésére rengeteg módszer van. Windows 9x alatt egyszerűen írjuk be a Start menü / Futtatás... -ba [gyorsbillentyű: Win+R] ezt: winipcfg Windows NT alatt hívjuk elő a parancssort (Futtatás/cmd) majd az ipconfig programot futtatva kapjuk meg IP címünket.
Megjegyzés: Modemes felhasználók minden csatlakozáskor új IP címet kapnak, míg a "kábeles felhasználók" (és egyes ADSL előfizetők) fix IP-vel rendelkeznek.

IpConfig

Miután elindította mindkét fél (illetve ha konferencia esetén az összes fél) a NetMeeting-et, egyik félnek tárcsáznia kell. Ekkor van szükségünk a másik fél IP címére, amit például e-mailben elküld nekünk.
Ha rendelkezünk webkamerával, akkor a hang mellett mozgóképet is küldhetünk magunkról. Ezt a Tool (eszközök) / Video / send (videó küldése) menüpontban állíthatjuk be.

Várakozás a válaszra...

Beérkező hívás. Klikk a fogadásra!

'Videotelefon'

Lehetőség van programok megosztására is (sharing, Remote Desktop), így legyen szó bármekkora távolságról, például segítséget nyújthatunk egy program beállításában, telepítésében. Elküldhetjük üzenetünket vagy fájljainkat az összes felhasználónak egyszerre, vagy csak azoknak, akiknek szeretnénk (persze ekkor egyenként).
Használhatunk közös "rajztáblát" (white board), cseveghetünk (chat) vagy fájlokat cserélhetünk (file transfer). Mindezeket akár egy konferencia keretében, több részvevővel is megtehetjük

És végül néhány screenshot

Chat

Fájlcsere

1 fél kapcsolódva

Rajztábla

Forrás : Szamitogep.hu


Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95