FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Szoftver)
·  Úmutató az Intel SpeedStep bekapcsolásásához
·  Úmutató a Cool'n'Quiet bekapcsolásásához
·  Windows XP ”Reloaded” - A hivatalos álláspont
·  Peer-to-peer telefonálás egyszerűen
·  Novell Kisvállalati Csomag 6.5
·  Windows Media
·  Spamek szűrése szabállyal
·  Itt a SUSE LINUX 9.0
·  OpenOffice
·  NetMeeting
·  Shavlik HFNetChk 4.0 – Windowsupdate.com helyett
·  Új email szerver a SuSE-től
·  Novembertől a boltokban a magyar SuSE Linux 7.3
·  COLOBOT
·  Készítsünk honlapot
·  Hány lapra elegendő a festék???
·  Az NTFS 5 filerendszer
·  Idő szinkronizálása Windows 2000 erdőben
·  A Windows2000 lemezkezelésének újdonságai
·  Bill Gates, mint Napóleon
· Cikkek > Szoftver
· Microsoft Office Visio 2003
Dátum : 2004-02-19 19:21:45
Szerző : gabrillo


2004. február 17-től magyar nyelven is megvásárolható!

A Microsoft Office irodai programcsomag megújult ábra- és diagramkészítő eszköze.


Az információközlés egyik leghatékonyabb formája a képi ábrázolás, de a legtöbb grafikai szoftvercsomaggal csak jó rajzkészséggel lehet látványos ábrákat készíteni. A Microsoft Office Visio 2003 azoknak készült, akik nem rajzolnak jól szabadkézzel, de képi elemekkel is segíteni szeretnék a fontos információk vizuális bemutatását, megfogalmazását, dokumentálását, és közlését, professzionális látványú ábrákkal téve kedvező benyomást a közönségre.

A Visio 2003 kifejezetten ábrakészítő eszköz, amely számtalan különböző diagram egyszerű elkészítéséhez nyújt segítséget. Intelligens alakzatai segítségével könnyű összeállítani a diagramokat. Az ábrák látványos háttérrel, címmel és szegéllyel egészíthetők ki, a munkát pedig időt és erőfeszítést megtakarító formázóeszközök segítik.

A Visio termékcsalád a Standard és a Professional verziókból áll. A Microsoft a Visio Standard változatot átlagos üzleti felhasználói részére ajánlja. Ez kifejezetten az üzleti folyamatok dokumentációjával (a Business Process Management részeként), szervezetidiagram-készítéssel, projektek idősorának ábrázolásával, ötletbörzékkel, naptárkészítéssel és más, hasonló feladatokkal foglalkozó üzleti felhasználóknak nyújt ábrakészítési eszközöket. A Visio Professional változatot informatikusok, szoftverfejlesztők, mérnökök és más műszaki szakemberek számára fejlesztették ki, amelynek meglepően széleskörű táblázatkészítő eszközeivel szemléletes és egyszerű diagramokon ábrázolhatók a műszaki információk illetve készíthetők például folyamatábrák.

A Visio 2003 korábbi változataihoz képest számos kényelmi funkcióval gazdagodott. Egyszerűbb lett az alakzatok elforgatása, bővültek a formázási lehetőségek, digitális szabadkézi eszközök vehetők igénybe, új sablonok segítségével "ötletbörze diagramok" és számítógépes rackek diagramjai készíthetők el, ahol környezetérzékeny online súgó is segítséget nyújt. Módot ad egy XML-en alapuló képi szabvány, az SVG (Scalable Vector Graphics) formátumba történő exportálásra és az abból történő importálásra is.

A Visio 2003 új csoportmunka-funkciókat is tartalmaz: lehetőséget ad véleményezői módban történő használatra, amelyben több véleményező kiegészítheti megjegyzéseivel, visszajelzéseivel a fájlt anélkül, hogy az hatással volna az eredetileg elkészített munka egészére. A Visio-nak része az Office Rendszer alkalmazásai által támogatott közös Megosztott Munkaterület funkció is, ezért a felhasználók pillanatok alatt Windows SharePoint Services virtuális munkahelyet hozhatnak létre, ahol együtt dolgozhatnak a diagramokon, és figyelemmel követhetik a véleményezés és a különböző verziók állapotát magából a Visio-ból. A Visio ábrák feltölthetők egy SharePoint helyre, ahol a Visio IFilter telepítése után keresés végezhető a dokumentum adatai körében.

A haladó felhasználók a Visual Basic for Applications szerkesztőprogrammal webszolgáltatásokhoz kapcsolhatják az alakzatokat és az eseményeket, és a PIA-k (Primary Interop Assembly) segítségével kezelt programkóddal írt beépülő modulokat építhetnek az ábrákba.

A Visio 2003 egyik kiemelt jelentőségű területe, hogy szorosabb integráció fűzi a Microsoft Office rendszer más elemeihez. A Visio diagramok problémamentesen elhelyezhetők Word dokumentumban, Excel táblázatban, PowerPoint bemutatóban. A Visio alkalmas ezen kívül a Microsoft Projectben tárolt adatok (például az átdolgozott idősor) vizuális megjelenítésének automatikus generálására, valamint vonzó külsejű naptár készítésére a Microsoft Outlook segítségével.

A Visio 2003 egyéb Microsoft-technológiákkal is integrálható. Tartalmaz egy varázslót, amellyel szervezeti diagram generálható az Exchange Server globális címjegyzékéből. A Visio Professional segítségével elkészíthető a Microsoft SQL Server és Access adatbázisok dokumentációja. Létrehozható a Visual Studio. NET. fejlesztési projektek UML-diagramja, a Visio támogatja a Visual Basic .NET és a C# nyelven megírt beépülő modulokat, és az XML webszolgáltatásokat támogató kiadásokat is képes használni. Makro-rögzítőt és beépített VBA-szerkesztőt is tartalmaz. Megtervezhetők, illetve dokumentálhatók vele az üzleti folyamatok, majd a folyamat adatai ODX vagy BPEL (egy XML folyamatszabvány) segítségével automatizálás végett megoszthatók a BizTalk Serverrel. A Visio Professional segítségével dokumentálható és megtervezhető egy adott szervezet Active Directory címtár-szolgáltatási topológiája, a bevezetés és az áttérés megtervezésének részeként.

A Microsoft Visio 2003 tartalmazza azokat az eszközöket, amelyek segítségével az adott szervezet szükségletei szerint testreszabott Visio alapú megoldások készíthetők. A Visio ActiveX vezérlők segítségével a fejlesztők Visio rajzolási funkciókkal egészíthetik ki a megoldásokat. A Shape Studio nevű eszközzel alaktárak hozhatók létre. A szoftverfejlesztő készlet (SDK) az egyéni alkalmazások létrehozását segítő minta programkódot, eszközöket, dokumentációt és PIA-kat tartalmaz.

A Microsoft Office Visio 2003 eddig összesen 16 nyelven volt elérhető, ám 2004. február 17- től már a magyar nyelvű változatot is megvásárolhatják a felhasználók.

A Microsoft Office Visio-val kapcsolatban további információ a http://www.microsoft.com/hun/office/visio weboldalakon találhatók.

Forrás : Microsoft


Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106