FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Szoftver)
·  Úmutató az Intel SpeedStep bekapcsolásásához
·  Úmutató a Cool'n'Quiet bekapcsolásásához
·  Windows XP ”Reloaded” - A hivatalos álláspont
·  Peer-to-peer telefonálás egyszerűen
·  Novell Kisvállalati Csomag 6.5
·  Microsoft Office Visio 2003
·  Windows Media
·  Spamek szűrése szabállyal
·  Itt a SUSE LINUX 9.0
·  OpenOffice
·  NetMeeting
·  Shavlik HFNetChk 4.0 – Windowsupdate.com helyett
·  Új email szerver a SuSE-től
·  Novembertől a boltokban a magyar SuSE Linux 7.3
·  COLOBOT
·  Készítsünk honlapot
·  Az NTFS 5 filerendszer
·  Idő szinkronizálása Windows 2000 erdőben
·  A Windows2000 lemezkezelésének újdonságai
·  Bill Gates, mint Napóleon
· Cikkek > Szoftver
· Hány lapra elegendő a festék???
Dátum : 2001-08-18 18:49:25
Szerző : gigahertz


Bizonyára néha minden tintasugaras nyomatatóval rendelkező felhasználó elgondolkozik, hogy mennyi festék lehet még a patronban? Néhány nyomtatónál gyárilag gondoskodtak a festékszint megjelenítéséről, néhánynál nem (főleg ekkor hasznosa program). Ezzel a programmal könnyedén azt is megtudhatjuk, hogy várhatóan hány lapra lesz elegendő a festék.

Mindez innen tölthető le InkMonitor néven. De a program úgy tűnik, hogy nem a nyomtatótól kéri le a festék szint állását, hanem amikor új partont tettünk a nyomtatóba, akkor le kell nullázni, hogy most tele van a tartály. Minden patronhoz ismeri, hogy általában hány lapra elegendő festéket tartalmaz és a kinyomtatott lapok számát számlálja csupán. (Ezt azért gondolom, mert a kikapcsolt nyomtató egyáltalán nem zavarta a programot, hogy a lapszámot megállapítsa.)

Itt mutatja a festék mennyiségét. Lézer nyomtatók tonerének állapotára is következtethetünk, hiszen egy csomó toner adatát eleve is meri a nyomtató.

Előfordulhat, hogy egy festékparton adatait nem ismeri a nyomtató, főleg az az adat érdekes, hogy hány lapra elegendő festéket tartalmaz. Ha nem találjuk meg a kívánt számú patront vagy tonert, akkor létrehozhatunk egyet, csupán ismernünk kell, hogy ha tele van, akkor várhatóan hány lapra elegendő a festék.

Összefoglalva: a programnak akkor vehetjük hasznát, ha vagy mindig fut a háttérben, vagy minden nyomtatás előtt elindítjuk. Mivel nem méri a tényleges festékszintet, így a pontossága nem a legjobb, de többet ér, mintha csak megsaccolnánk, hogy hány lapra lehet elegendő a festék. Nyomtató vásárlás előtt is érdemes ezt a programot feltelepíteni és megnézni, hogy ha alacsony költségek mellett szeretnénk nyomtatni, akkor melyik parton hány lapra elegendő festéket tartalmaz.

 Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95