FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Játék)
·  Kritika - Need for Speed: Most Wanted
·  GTA 3
·  Az EarthQuake 2001-es rendezvény sorozat újabb eleme a TEAMWARZ
·  Cybersport rendezvények Magyarországon 2001-ben
·  Mechwarrior 4
·  Edios - Project I'm Going In demó: első ránézésre
·  Counter-Strike
·  Sacrifice
·  Hitman: Codename 47
·  Versailles 1685 ( Cyro Interactive )
·  Kiss: Psycho Circus The Nightmare Child
·  Janes F/A-18
·  Age of Wonders
·  Team Fortress 2
·  USAF
·  Flanker 2.0
·  Theme Park World
·  Allegiance - Háború állampolgári kötelességből
·  TNT - Térinformatika Felsőfokon
·  Adatvédelem
· Cikkek > Játék
· Star Trek: Armada
Dátum : 2000-08-11 19:59:31
Szerző : tzsolt


A legújabb Star Trek játék története ott folytatódik, ahol a Star Trek: First Contact című nagysikerű filmben abbamaradt. A tévedések elkerülése végett, az Activision eme újabb szerzeménye a valós - idejű stratégiai játékok csoportjába tartozik, amiben megtalálhatóak az erre a stílusra jellemző összes tartozékok.

A történet nagyjából a következő:

A Borg Kollektívával folytatott hosszas háborúskodás után az egyesült nagyhatalmak útjai ismét külön váltak. Bár a három nagyhatalom közül a legsúlyosabb vereséget az Egyesült Planetáris Föderáció szenvedte, mégis talpra állt és hozzáfogott ahhoz, hogy újból az ellenőrzése alá vonja az elvesztett területeit. A Klingonok sincsenek túl rózsás helyzetben. Bár a Föderációval újból szövetségre léptek, de belső harcok gyengítik őket, hiába tesz meg mindent az újonnan hatalomra került Martlok kancellár és Worf nagykövet, az egykori birodalom dicsőségének a helyreállításáért. A kétszínű Romulánok a nyílt küzdelmet elkerülve, inkább a hatékony hírszerzésük erejére támaszkodnak. Az ügynökeik által fellázított nemzetek flottája a Klingon határ közelében, a Romulán flotta az alkalmat várja, hogy kihasználhassa a az alkalmat a támadásra a hatalmas zűrzavart közepette. Eközben a legyőzöttnek hitt Borg minden eddiginél hatalmasabb támadást készül indítani, az Világegyetem lakói ellen. A flottájuk nyomába nem marad más csak halál. Azokat a fajokat, akiknek nincs olyan szerencséjük, hogy elpusztuljanak a küzdelemben, arra sorsra jutnak, hogy beolvasztják őket a Kollektívába, ezáltal szolgálják a Borg-ot. A küzdelem újra elkezdődik...

A játékos az előbb említett bonyodalmak kellős közepében találja magát, ha úgy dönt, hogy nekikezd a játéknak. A program játékélménye egy szóban kifejtve: Fantasztikus. A játékban számos olyan különleges elemet találunk, amely az RTS megszokott elemei mellett - építkezést, termelés, előállítás, csata - egyedülállóvá teszi a programot. Ezek közül megemlíteném a grafikát, aminek semmi sem ér a közelébe, a hasonló stílusú játékok között. A hátterek bámulatosak, az egységek kidolgozása tökéletes, a játékban megtalálható effektek ( pl.: a fegyverek kilövésével járó fények, a találatkor felizzó hajópajzs, stb.) rendkívül élethűek. A programot akár maximálisan 1600x1200-as felbontásban is tudjuk futtatni.

A következő bámulatosan megoldott "dolog": a játék egyensúly. Ugyanis a négy faj közül bármelyik oldalán is szállunk be a játékba, tökéletesen egyedi játékélményben lesz részünk, mégpedig úgy, hogy egyik faj sem rendelkezik előnyökkel a másikhoz képest. Ezalól kivételt pépeznek a nyersanyag kitermelésre és az űrbázisok építésére alkalmas járművek ( a nevüktől eltekintve ) .

A program kezelőfelülete is nagyon jól sikerült, mivel áttekinthető és nagyon intelligens. Az intelligens alatt az értem, hogy ha több olyan űrhajót jelölünk ki, akkor az egyes különleges képességek szintén megjelenek a vezérlő panelen (pl. ha ez egyik űrhajónak a lézer mellet van foton - ágyúja is , a másiknak pedig csak fézere, akkor - a többi ilyen stílusú játéktól eltérően - a foton-agyúval is tudunk lőni és az összes olyan hajónk, aminek van foton - ágyúja szintén lőni fog). A másik újdonság - bár ez nem sokakat fog érinteni -, hogy a Dual - Head móddal rendelkezik. Ez az jelenti, hogy az egyik monitoron a játék stratégiai része megy, a másik monitoron, pedig az úgynevezett Cinematic Mode, amikor az események folyamatosan lehet követni.

Az egyes fajok flottáinak ismertetése

Egyesült Planetáris Föderáció

A Föderáció űrhajóinak első csoportja a Venture hajóosztály. Ebbe az osztályba tartozó űrhajók csak fézerrel rendelkeznek, viszont a manőverezési képességük rendkívül jó és fel tudják deríteni az álcázott ellenséges járművet is a Tachyon Felderítő Rács segítségével. A következő hajóosztály a Defiant. Ebbe az osztályba tartozó hajók két fézerrel, Anti-anyag aknákkal és erősebb pajzsokkal vannak felszerelve. A harmadik hajóosztály a StreamRunner. Ezek a hajók kifejezetten nagy hatótávolságú támadásra használhatók, mivel csak Kobalt Torpedókkal és Hajtómű-blokkolókkal vannak felszerelve, se védelmi, se közelharcban használatos fegyverei nincsenek. A negyedik hajóosztály az Akira. Ebbe a csoportba tartozó hajókkal már nem igen szabad kötözködni. Hiszen gyorsak, erős pajzsaik vannak, fézerrel és Láncreakció- Pulzárokkal rendelkeznek. A több funkciós Nebula csatahajó osztály négy különleges fegyverrel van felszerelve: a Védelmi Fézer, ami az ellenséges torpedók lövésében jeleskedik, a Pajzs Hatástalanító, Gemini, az a tér-idő kontinúum manipulálásával megkettőzi a hajót, a negyedik nem is igazán fegyver: a Mérnök csapat a sérülések kijavításában szorgoskodik. A Föderáció legfejlettebb hajóosztálya a Sovereign. Ezek a hajók fézereikkel, erős pajzsaikkal, kvantum - torpedóikkal és a Korbomit Reflektoraikkal - amelyek az ellenséges tüzet irányítja vissza a támadóra - bármilyen támadást képesek elhárítani. Ennek a fajnak a speciális fegyvere az Időbeli Sztázis Mező, amely az ellenség összes űrhajóját képes megbénítani.

Klingon Birodalom

A birodalom első hajóosztálya a NuQ'Duj nevet kapta. Ezek a hajók két darab diszruptor ágyúval, Gravitációs Aknákkal - amely az ellenséges hajókat lassítja le - és álcázó berendezéssel rendelkeznek. Egyébkén ebbe az osztályba tartózik a filmből megismert Ragadozó Madár is. A következő hajóosztály a Vor'cha, amelynek fegyverzete a két diszruptor ágyú mellet, Fézerekkel és Poleron Torpedókkal - közvetlenül a hajótestbe csapódnak be, nem számit, hogy a hajónak milyen erős a pajzsa - egészül ki. A harmadik hajóosztály a SuQ'jagh,m amelyeknek az előbb említetteken kívül meg Foton-torpedókkal és Kommandós Alakulattal is Rendelkezik - áttranszportálnak az ellenséges hajóra és közelharcban próbálják elfoglalni az űrhajót. A következő hajóosztály a Fek'lhr. Ebbe az osztályba tartozó űrhajók fegyverzete: Fézerek, Halálvers - aminek hallatára a közelben csatázó egységek harcibeli hatékonyságát növeli -, Repulziós Hullám - az ellenséges hajók hajtóművit iktatja ki -, Ion Vihar - meghatározott területen pusztít el mindenkit -, Energia Elszívó - az ellenséges hajó eszközeinek működését gátolja. A flotta Negh'Var osztály hajói igen erős fézerekkel, erős pajzsokkal, proton torpedókkal és Ion Ágyúval Rendelkezik, ami igen csak a pusztító fegyverek kategóriájába sorolható bele. A birodalom legveszélyesebb hajója Jach'eng, támadását nem sokan élik túl, mivel Sokkhullám rombolóval rendelkezik, ami elpusztít mindent.

Romulán Csillagbirodalom

A legelső hajóosztály a Shrike, ami egy igen hatásos fegyver, mivel a két plazmaágyú mellet egy kémet is szállít, amit ha bejuttat egy bázisra, akkor tudni fogja a ellenség minden lépését, ha pedig egy ellenséges hajóra jut át, akkor folyamatosan jelzi annak pozícióját. A Talon osztály hajói, annyiban térnek el az előző osztálytól, hogy Tachyon Felderítő Ráccsal rendelkeznek, amivel álcázott hajókat tudják azonosítani. A Raptor osztályú hajók Tri-Kobalt Torpedókkal, álcázó berendezéssel és Myotronikus Késleltetővel - ami az ellenfél fegyverrendszerét bénítja meg - vannak felszerelve. A Grifin hajóosztály igen erős Fézerekkel és egy igen hatásos Szenzor Zavaróadóval - ami tönkreteszi az ellenséges űrhajók érzékelőit - rendelkezik. A Shadow hajóosztály a Fézerek mellett egy Pszihonikus fegyverrel - amelynek hatására az ellenséges hajó legénysége teljesen elveszi az eszét -, Holo Emiterrel - hatására az ellenfél nem tudja, hogy melyik az ellenséges és melyik a szövetséges hajó -, Energia Pajzs Konverterrel - a saját egységek pajzsait lehet feltölteni -, Fázisváltó Generátorral - fizikai objektumokon lehet áthaladni - rendelkezik. A WarBird típusú hajók fegyverzete fézerekből, plazma-torpedókból és Pajzs Inverziós Sugárból - ami az ellenséges hajó pajzsainak energiáját szívja el - áll. A Romulán Csillagbirodalom legutolsó hajóosztálya a Phoenix, amely egy kamikaze űrhajó. A Rés Generátora segítségével megbontja a tér-idő kontinúum folyamatosságát és evvel elpusztít minden környezetében lévő hajót, saját magával együtt.

Borg Kollektíva

A Kollektíva első hajóosztálya a Detector, amely egy energiaágyúval és Tachyon Felderítő Ráccsal van felszerelve. A következő hajóosztály a Interceptor, amelynek tagjai TransWarp hajtóművel rendelkeznek, ami által az világegyetem bármely pontjára képesek eljutni. Az Assimilator osztály már igen veszélyes, ugyanis az Önműködő Beolvasztó segítségével képes az ellenséges hajóról embereket átsugározni és asszimilálni. A Sphere osztály hajói képesek a rendszereik és pajzsaik helyreállítására. A Diamond hajóosztály négy különleges fegyverrel rendelkezik: a Pajzs Remodulátor - segítségével a szövetséges hajó sebezhetetlenné tehető -, a Számítógép Manipuláló, a Nanita - megbénítja az ellenséges flotta számítógépéit. A Borg Kollektíva legveszedelmesebb hajóosztálya a Cube. Az űrhajó mérete is gigantikus, ehhez hozzájárul még a rengeteg energia sugár és a torpedó, a Vonósugár - amely az ellenséges flotta hajóit teszi mozgásléptelenné- , valamint a TransWarp Kapu, amelynek segítségével bármely baráti űrhajó az Univerzum bármely pontjára eljuthat.

A Star Trek: Armada igazán jól sikerült: kiváló zene, csodálatos grafika, izgalmas játékmenet, jó rányithatóság. Ennél többre nincs is szükség egy jó játékhoz. Ajánlom mindenkinek....



Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106