FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Játék)
·  Kritika - Need for Speed: Most Wanted
·  GTA 3
·  Az EarthQuake 2001-es rendezvény sorozat újabb eleme a TEAMWARZ
·  Cybersport rendezvények Magyarországon 2001-ben
·  Mechwarrior 4
·  Edios - Project I'm Going In demó: első ránézésre
·  Counter-Strike
·  Sacrifice
·  Hitman: Codename 47
·  Versailles 1685 ( Cyro Interactive )
·  Kiss: Psycho Circus The Nightmare Child
·  Janes F/A-18
·  Age of Wonders
·  Team Fortress 2
·  USAF
·  Flanker 2.0
·  Theme Park World
·  TNT - Térinformatika Felsőfokon
·  Adatvédelem
·  Wargamer-Napoleon 1813
· Cikkek > Játék
· Allegiance - Háború állampolgári kötelességből
Dátum : 2000-09-05 16:15:23
Szerző : gabli


2140 –et írunk. Valamivel korábban, úgy 110 évvel ezelőtt jelentek meg az első tudósítások arról a katasztrofáról, amit egy aszteroida okozott a Föld nevű bolygóval való ütközésekor. Totális káosz, több ezer halott. Azóta több, mint 6000 hasonló kaliberű sziklaképződmény került a Föld légterébe, ezzel olyan súlyos károkat okozva, amelyekből többet már nem tudnánk elviselni.

A biztonsági tanács ezért létrehozott egy pilótákból álló csapatot, melynek küldetése az közeledő aszteroidák szétrobbantása, mielőtt még elérné a Földet. Az egyik legjobb barátom jelentkezett a flottába, és sikerült szolgálatba állnia. Nem sokkal ezután láttam róla egy felvételt, amint éppen dokkolt egy mobil űrállomáshoz, de energia-feltöltés közben telibe találta egy aszteroida. A gépe ezer darabra esett szét, semmi esélyt sem hagyva neki. Én egy percig sem gondolkodtam, hogy mitévő legyek. Állampolgári kötelességem, és hűségem jele, hogy belépek a flottába, és megmentem népemet! Az egészben csak egy igazán aggasztó dolog volt: a szikla, amely eltalálta a barátom, nem volt hétköznapi kődarab. Mintha a felvételen látszott volna rajta valami. Olyan lámpaféle. Biztos, hogy az egy természeti képződmény volt? Nem inkább valami idegen civil.... - áhhh, ekkora badarságot. Csak nem jönnek ellenünk idegenek...

Csapatunkat sokféle űrhajó alkotja. Ha jól számoltam, több, mint 30 különböző csapatszállító, romboló, bombázó és vadász. Én – kezdő pilótaként – egy kisebb, de annál mozgékonyabb vadászgépet kaptam.

Mikor beültem a pilótaülésbe, rengeteg villogó lámpát, meg ilyen-olyan kapcsolót láttam. Mi lesz itt? Valaki elmondaná, hogy mit mire használjak?

Persze, nem sokáig kellett várnom a tanárra, ugyanis az idő sürget, indulnunk kell. Rádión kaptam az utasításokat: egy kedves női hang vezetett be a repülés rejtelmeibe.

Enyhe dübörgést hallottam a hátam mögött, ahogy felizzottak űrhajóm hajtóművei és ahogy éreztem a gép erejét, ahogy a testem is beleremegett, arra gondoltam, hogy nem hétvégi vezetőnek szánták ezt a masinát. Kisebb rázkódás, majd a gyomromban egy kis görcs jelezte, hogy felemelkedtünk. Elértem a kellő sebességet, a rázkódás megszűnt és a lebegés-szerű repülés következett. „Ez nem is olyan nehéz” – gondoltam, és kicsit növeltem a tolóerőt. Repülőm engedelmesen gyorsult, nagyon precizen követte kezem utasításait. Meddig lehet még gyorsulni? Biztos van még tartalék energia! Tovább növeltem a sebességet, eszeveszett száguldásba kezdtem. „Ez nagyon jó” – kiáltottam fel, de tanárom „kedvesen” felhívta a figyelmem, hogy jobb lenne, ha azt csinálnám amit Ő mond. Jól van na! Mire ez a szigor? Előttem az egész világegyetem, mé’ nem lehet kicsit a lovak közé csapni?

Csakhamar rákellett jönnöm, hogy nem véletlenül állított le a kedves. Eljött a célzás- és lőgyakorlat. Batár nagy konténerek lebegtek előttem, mintegy felkínálva magukat lézerágyúm céltáblájául. Kellemetlen lett volna beléjük rohanni...

Lassan körbejártam a nagy testű vasakat, kisebb kiszögellések tarkították, pár lámpa villogott rajtuk. Ahogy közelebb siklottam hozzájuk, a kiszögellések sokkal inkább tornyoknak látszottak. Épphogy elfér mellettük egy kisebb repülő. Pont akkora, mint az enyém.... Beletapostam a gázba. Ez a nő, meg ne próbáljon megállítani, majd én megmutatom, hogy ki az úr az űrben!

Hát én nem, az biztos. A pilótafülke ablakából jobban kikellett volna néznem, hogy mennyi helyem van, de nem tettem meg. Eredmény: megsérült a baloldali kormányszerkezet. Még használható, de nem az igazi. Csak gratulálni tudok magamnak.

Na, nem baj, adjunk nekik! Eltávolodtam a konténerektől pár száz méterre, ráfordultam az első termetes példányra, és beállítottam a rakétavetőt. Két féle fegyver állt rendelkezésemre. Olyan gépágyú-féle, és a rakéta. Barátnőm azt javasolta, hogy rövid sorozatokkal intézzem el az első konténert.

Hát nem! Már ebbe is beleszólsz? Én fogom kiválasztani a gyilkos fegyvert! Élesítettem az első rakétát. A tanárnéni ismét közölte, hogy nem rakétát mondott, hanem rövid sorozatot.

- És akkor mi van? Beírsz az ellenőrzőmbe? Hazaszólsz anyunak?

Azért is ellőttem a rakétát. Láttam, ahogy halvány csóvát húz maga után. Láttam a becsapódást is, és egy kisebb robbanást. A konténer épp csak megrázkódott egy kicsit. Ennyi!? Ennyit ér a rakéta?

A tanárnéni felhívta a figyelmem, hogy a konténerek védőpajzzsal rendelkeznek, amiket folyamatosan kell gyengíteni. A rövid sorozatot erre találták ki, mert az energiaforrásomból használom, elméletileg kimeríthetetlen, a rakétával viszont illene spórolni nehezebb időkre. Tudtam, hogy nem megy simán. Mindenesetre rövid sorozatokat (tehát nem a megszokott brazilokat) eresztettem rájuk. A komputerem egyik kijelzőjén láttam, hogy az energiapajzs védelme erősen lecsökkent. Húha, ez tényleg hatásos! Na még egy pár (száz) lövés és már el is tűnt a pajzs.

Ismét beélesítettem a rakétát. Apró kereszt mutatta, hogy a célzás megtörtént, és tökéletesen ráálltam első áldozatomra. A tolóerőt visszavettem, csak nagyon lassan közelítettem célpontom felé. És TŰZ!!!

Rakétám nyílegyenesen repült a konténer felé és csak repült, csak repült. ÉN MEG CSAK KÖZELÍTEK, CSAK KÖZELÍTEK!!!

Ez nem jó!!! Hey!! Állj már meg!!! Állj!! Vissza!! Rükverc!!! Áhhhhhh.....!

A robbanás ereje iszonyatosan megrázta a hajómat. A tanárnéni szerintem azt akarta csak kérdezni, hogy hogy lehet valaki ilyen béna, de jóformán elakadt a szava. Biztos a kirúgást javasolta volna, meg az osztályfőnöki megrovást, de végülis túléltem.

Miután végeztem eme hatalmas küldetéssel, elmondta kedvenc osztályfőnököm, hogy mikor és hol kell legközelebb lenyűgöző képességeimet a köz szolgálatába állítanom.

Az eligazítás során megtudtam, hogy két katonai bázis létezik, ahonnan harcba lehet indulni. Az egyik a NET nevű, a másik pedig a LAN. Mindkét központ várja az újoncokat és az öreg rókákat is. Talán egy kicsit még edzek, aztán megpróbálom azt a NET –est. Hallottam, hogy vannak más vidékről is katonák, és van egy Karak nevű öreg róka. Majd biztos megtanít egy-két jó dologra. Majd csak túlélem valahogy...



Minimális konfiguráció:

· Pentium 200 MMX + 3D kártya, vagy PII 3d nélkül

· 32 MB RAM

· 8x CD-ROM meghajtó

· High-Color Monitor

· Hangkártya

· Windows 95, 98

· DirectX 7.0

· Internet hozzáférés



Értékelés:

Kezelhetőség: 5

Akció: 4

Szolgáltatások: 4

Ár/teljesítmény: 4

Átlag: 4



Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106