FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Játék)
·  Kritika - Need for Speed: Most Wanted
·  GTA 3
·  Az EarthQuake 2001-es rendezvény sorozat újabb eleme a TEAMWARZ
·  Cybersport rendezvények Magyarországon 2001-ben
·  Mechwarrior 4
·  Edios - Project I'm Going In demó: első ránézésre
·  Counter-Strike
·  Sacrifice
·  Hitman: Codename 47
·  Versailles 1685 ( Cyro Interactive )
·  Kiss: Psycho Circus The Nightmare Child
·  Janes F/A-18
·  Age of Wonders
·  Team Fortress 2
·  USAF
·  Flanker 2.0
·  Theme Park World
·  Allegiance - Háború állampolgári kötelességből
·  TNT - Térinformatika Felsőfokon
·  Adatvédelem
· Cikkek > Játék
· IceWind Dale
Dátum : 2000-08-07 19:53:28
Szerző : tzsolt


A Baldur's Gate óta nem találkoztam ilyen jó szerepjátékkal. Ez a "jó szerepjáték" kategória annak ténynek köszönhető, hogy a játékot - akárcsak a Baldur's Gate-et - a Black Isle készítette. A program kinézete és irányítási módja teljesen hasonlít a Baldur’s Gate-ére, de mégsem egy afféle "húzzunk le még egy bőrt a sikeres játékról" a fejlesztők részéről. A program mérete ne tévesszen meg senkit, ugyanis az újfajta tömörítési eljárásnak köszönhetően rengeteg kaland fért fel erre a két CD-re, így a történet hossza nem sokkal marad el a Baldur's Gate-hoz képest. A program története magával ragadja a kalandozót, ezért képtelenség abbahagyni a játékot.

A történet néhány évvel a Baldur's Gate-i események után kezdődnek Eastheavenben, egy halászfaluban. Mivel a történetek a "semmi középén" játszódnak a fellelhető települések száma összesen két kicsike falura korlátozódik. Akárcsak a Baldur's Gate-ben itt is fejezetekre van osztva a történet, összesen hétre, amelyekben az események lineárisan követik egymást. A csapatunk maximálisan hat főből állhat, akik között egyenes arányban oszlik el a küldetés teljesítéséért, vagy egy szörny megöléséért kapott tapasztalati pont. A maximálisan elérhető fejlettségi szintet a fejlesztők 18-ra korlátozták. A felszerelési tárgyak mennyisége jóval több lett, mint a Baldur's Gate-ben volt, valamint sokkal több varázstárgyat tudunk beszerezni.

A játékban található ellenfelek:

Myconid

Ismertebb nevén “Gombaember” . Myconidok nyirkos, sötét, földalatti helyek élnek. Általában nagy barlangokban lakói, hatalmas területet tudnak benépesíteni. Alap természetük nyugodt, de harc idején, megtámadnak mindenkit , aki közel merészkedik hozzájuk. A Myconidoknak kétféle támadási módjuk van. Először megpróbálják az ellenfelet elkábítani a spóráikkal, majd leütik őket a nehéz végtagjaikkal.

Tűz Óriás

Általában a vulkánok szívében, vagy más helyeken találkozhatunk velük, ahol nagy a hőség. Teljesen immúnisak a tűzre és a harcban szeretnek hatalmas kardokat használni.

Yuan Ti

Egy ősi faj maradványai, keserű száműzetésben élnek azon a földön amelyet egyszer ők uraltak. Amikor a hideg időjárás elértek Faerun északi részét, a törzsek a meleg barlangokba menekültek vissza Századok óta arról álmodoznak, hogy meghódítják azt a földet, ami a barlangon kívül van. Yuan-tik köztudottan magas intelligenciával és mágikus erővel rendelkeznek.

Rhino Bogár

Sokan úgy képzelik, hogy ezek az élőlények egy rosszul sikerült mágikus kísérlet eredménye. A hatalmas erővel megáldott szörnyeteg az embert nehézség nélkül össze tudja roppantani. A varázslók olyan helyre telepítik őket, amit szeretnének a kíváncsi szemektől.

Ettin

Amilyen nagyok olyan ostobák. A csatában nehéz meglepni őket, mivel két fejük van a testük mind a két oldalán. Hatalmas barlangokban élnek, megesznek minden élőlényt, akit sikerül elkapniuk. A technológiájuk nagyon primitív, a csatában általában hatalmas bunkókat használnak.

Küklopsz

Egyszemű, kegyetlen és kíméletlen szörnyeteg, aki általában dombokon és hegyekben él.

Állva nagyobb bármely embernél és a legtöbb teremtmény föle magasodnak. tipikusan egy hatalmas öklükkel csapják agyon az ellenfelüket.

Goblinok

Minden idők egyik legkedveltebb ellenfele, mivel az intelligenciájuk meglehetősen alacsony ezért a csatában sem igen tudnak mit kezdeni az ellenfeleikkel. Általában apró pengékkel próbálják felvenni a harcot ellenfelükkel.

Lizard Men

A Lizard Men legtöbbször bárddal és pajzzsal van felfegyverezve Amíg természeténél fogva nem gonosz, addig a falusi emberek kereskedelmi kapcsolatban állnak velük. Ha gonosszá válik, akkor a kalandozók leginkább a fegyvereiket szokták megmártani benne.

Csontvázak

Egyike a kalandozók legismertebb ellenfeleinek, ezért a csontvázaknak elég rossz hírük van. Mivel a mágia által teremtődtek, megülni őket csak zúzó fegyverrel, vagy mágikus lövedékkel lehet. Ennek ellenére egy középszintű pap simán el tud bánni velük.

A program egyik hibája a felbontás, mivel a játékot ugyanis csak 640x480 felbontásban tudjuk játszani. Szerintem manapság ez már nagyon kevés. (Pláne annak akinek 17" monitora van. Aki látta, hogy hogyan néz ki egy játék 640x480 felbontásban egy 17" monitoron az tudja, hogy miről is beszélek.) A grafikára az előbbiek ellenére senkinek nem lehet panasza. A játékban megszólaló dallamok tökéletesen a környezetbe illenek, így ezzel remek hangulatot teremtenek a játéknak. A felbontás mellet a másik probléma, hogy a játék tele van egy kicsit idegesítő bugokkal. Szerencsére a fejlesztők ezeknek a hibáknak a nagy részét orvosolták a kiadott patch segítségével. A játékot ajánlom minden kalandozónak.



Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106