FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Játék)
·  Kritika - Need for Speed: Most Wanted
·  GTA 3
·  Az EarthQuake 2001-es rendezvény sorozat újabb eleme a TEAMWARZ
·  Cybersport rendezvények Magyarországon 2001-ben
·  Mechwarrior 4
·  Edios - Project I'm Going In demó: első ránézésre
·  Counter-Strike
·  Sacrifice
·  Hitman: Codename 47
·  Versailles 1685 ( Cyro Interactive )
·  Kiss: Psycho Circus The Nightmare Child
·  Janes F/A-18
·  Age of Wonders
·  Team Fortress 2
·  USAF
·  Flanker 2.0
·  Theme Park World
·  Allegiance - Háború állampolgári kötelességből
·  TNT - Térinformatika Felsőfokon
·  Adatvédelem
· Cikkek > Játék
· Homeworld - Játék Sztori
Dátum : 2000-05-18 11:55:40
Szerző : starfist


A múlt - melynek egyes darabjait a sivatag borította ősi város - Khar-Toba - átkutatása során sikerült a helyükre illesztenünk - nem hagyta nyugodni népünket. A tudat, hogy valahol-valamikor őseink máshol - egy gazdagabb világon - éltek, közel a galaxis centrumához, felkorbácsolta mindenki képzeletét. Szerettünk volna visszatérni, magunk mögött hagyni ezt a sivatagos bolygót, hosszú száműzetésünk helyét. A lehetőségeink azonban korlátozottak. Az orbitális dokkban veszteglő hatalmas anyahajó - népünk első csillaghajója - elnyelte a Kharak és a bolygót övező törmelékgyűrű stratégiailag fontos nyersanyagainak nagy részét. Kapacitása azonban így is elenyésző. 600 000 értelmes lény a 300 millióból, ennyien vághatnak neki hibernálva a 35 000 fényévnyi útnak az igazság és népünk jövője felé.

A közel 250 éven keresztül tartó tudományos és ipari fejlődés - melynek célja a csillagokhoz vezető út megnyitása volt – itt, a Kharakon, a végéhez ért. Folytatódni - reményeink szerint – a hazafelé vezető úton és ősi otthonunkon, a Hiigarán fog.

A felfedezők maroknyi csapata.

 

1.Kharak System

A dokkban veszteglő anyahajó és legénysége felkészült mindenre, ami a józanész határain belül várhat rájuk.

Nem voltak benne biztosak, várják-e őket mások, túl az általuk ismert bolygórendszer határain. Nem voltak benne biztosak, hogy akarnak-e egy ilyen találkozást. Végül is az ősök nem ok nélkül hagyták el a Hiigarát, bár magát az okot nem ismerték. Minden alrendszert kipróbáltak már, kivéve a legfontosabbat, a hiperhajtóművet. A hat kriotank, belsejükben a 600 000 áttelepülővel, a dokktól távol lebegett az űrben. Az első és egyetlen próbaútra oktalanság lett volna magukkal vinni őket.

 

Amíg egyetlen nyersanyaggyűjtőnk a törmelékgyűrű maradványainak begyűjtésével foglalatoskodott, a flotta vadászköteléke és a vontató korvettünk legénysége befejezte az utolsó gyakorlatokat az indulás előtt. A vadászok néhány új alakzat begyakorlásával vesződtek Paktu flotta-admirális instrukciói alapján.

Aggasztó, hogy már az indulás előtt az anyahajó védelméért felelős tisztek alapvető irányelvei megosztottak a leendő flotta felépítésének kérdésében. Jelenleg a Paktu vezette csoport van előnyben. A források szűkös volta miatt a vadászok és az alapvető kiszolgáló hajók építésén kívül másra nem ad lehetőséget. "

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csendélet hiperugrás előtt.

2. Out-Skirts of Kharak System  

  Nem mentünk messzire, csak a rendszer ötödik bolygójának pályájáig. A Flotta Parancsnokság itt szervezte meg a találkozót ellátóhajónkkal, a Khar-Selimmel.

Egyébként még mindig az első ugrás hatása alatt állunk. A beszélgetésekből kiderült, mást vártunk. Legtöbben nagy sebességen végrehajtott manővert képzeltek el, a csillagok izzó tűkké nyúlását, esetleg valamiféle őrült kaleidoszkópot, a fények kavargását. Ehelyett enyhe remegést tapasztaltunk, amely a generátorokból kiindulva végigfutott a hajótörzsön, az előttünk levő űrben halvány kékszínű derengésként megjelent a hajtóművek indukálta hullámfront és lassan beborította a hajótörzset. Nem volt semmiféle zsigereket kifacsaró fájdalom. Egyszerűen eltűntünk az egyik oldalon és a következő pillanatban felbukkantunk a célkoordinátákon.

A Khar-Selim persze nem volt sehol, hiába küldözgettük a hívójeleket, csak a háttérsugárzás sustorgott a rádiócsatornákon és valami megmagyarázhatatlan aktivitás a Khar-Selim irányvektorán. A parancsnokság egy szondával kutatást rendelt el az ellátóhajónk irányvektora mentén. Szerették volna megtalálni az ismeretlen elektronikus aktivitás forrását, és alaposabban megvizsgálni. Ezt azután a koordinációs parancsnokunk saját hatáskörben azonnal felülbírálta - nagyon bátor muki volt. Először az ásványgyűjtőnket küldtük ki a szinte karnyújtásnyira lebegő anyagtömörülésekhez. A környék csendes volt, mi baj történhetne velünk a saját bolygórendszerünk határain belül?

 

A kutatóhajó legénysége Riif-Sa admirális unszolásának engedelmeskedve nekilátott az első nehéz hadihajók megtervezésének. Azután Riif-Sa-t leszerelendő az öntöde legyártott öt nehéz korvettet és tíz elfogóvadászt - így mindkét katonai szárny elégedett lehetett. A készletek miatt nem aggódtunk, a kiaknázott lelőhelyek meglepően gazdagok voltak. Időközben a kutató szonda is elkészült így a kutatást is elkezdhettük. Elég idő telt el azóta, hogy megérkeztünk és Khar-Selimnek semmi nyoma nem volt. Ha szerencséjük van, elromlott a hajtómű rendszerük és most arra várnak, hogy megmentsük őket. Végül is teszteletlen technikával keltek útra, bármi közbejöhetett.

Nehéz korvettek alakzatban.

 

A szonda érzékelői által közvetített képet megpillantva kellett átértékelnünk a biztonságunkról alkotott elképzeléseinket. Az ellátóhajóból csak a hajóorr és a törzs egy része maradt épségben. A néhány nagyobb belső modul kivételével a hajótörzs többi része szétszóródott az űrben. Az orr páncéllemezeit nehézfegyver találatok csipkézték ki. Néhány pillanattal később a támadók is láthatóvá váltak. Az anyahajónk és a roncsok közötti távolságot pillanatok alatt megtették, elképesztő sebességgel mozogtak. A begyűjtőnknek és kutatóhajónknak szerencséje volt, a szonda elindulását követően jó 10 kilométerrel hátrébb rendelte őket a parancsnokság így a támadók teljes dühe az anyahajóra összpontosult. Bizonytalanok voltunk, az anyahajó fegyverzete és páncélzata nagyságrendekkel volt nagyobb, mint bármilyen más eddig megépített harci egységé, azonban az ellátó hajó végzetét látva nem voltunk biztosak abban, elegendő lesz-e a túléléshez. Lehet, hogy utunk véget ér mielőtt igazából elkezdődhetett volna. A közel két percen át tartó harc során kiderült, most nem kell aggódnunk. A támadók gyorsak voltak, de a fegyvereik gyengék voltak a páncélzat áttöréséhez. A korvettek próbálkoztak ugyan nagyobb fegyverekkel is - nekünk elsőre valamiféle rakétának vagy plazma bombának tűntek -, a végkifejlet azonban nem lehetett kétséges. Először a vadászaik véreztek el, azután a két korvett. Az anyahajó saját flottája ki sem állt a dokkból, nem volt rájuk szükség.

 

Miután az utolsó robbanás felhője is szétoszlott és a kedélyek is lecsillapodtak elkezdtük az egyik vontató korvett felkészítését. Át kellett nézni a roncsokat az esetleges túlélők és Khar-Selim adatrögzítője végett. A Flotta Parancsnokság reménykedett benne, hogy a hajó legénysége megkísérelte a kapcsolatfelvételt az idegenekkel mielőtt végzetük beteljesedett. Talán néhány kérdésre választ kapunk a történtekkel kapcsolatban. Okulva a történtekből a vontatót elkísérte az anyahajó öt nehéz korvettje biztos, ami biztos alapon. Az odafelé vezető út eseménytelenül telt el. Az ellenségnek a nyomát sem láttuk. Aggódtunk a vontató és legénysége miatt. A gyenge páncélzat és a védelmi fegyverek hiánya megpecsételné sorsukat egy összecsapásban.

 

Úton a kutatócsapat.

 

 

A roncsok közelről még lehangolóbb látványt nyújtottak, mint a szonda kameráin keresztül. Amíg a vontató rácsatlakozott a roncsra, a korvettek átrepültek a túloldalra, esetleges használható tárgyak után kutatva. Közben jelentés érkezett a kutatócsapattól. Már csak az adatrögzítőt kell kiemelniük és mehetünk, az esetleges túlélőkről lemondtak. Túl sok idő telt el, az űrruháik oxigén készlete már régen kimerült.  A rögzítő kiemelése közben kaptuk az információt az anyahajó hírszerzőitől. Az előző támadók irányvektorán újabb banditák érkeztek a területre. Az első csapást a mentőcsapat fogja kapni. Mire a vonató végzett feladatával a támadók látótávolságba értek. A korvettjeink egy laza X alakzatot vettek fel nem sokkal a vontató mögött

 

Első vér. A Khar-Selim roncsai.

 

 

 

Csupán annyira maradtak le, hogy a vizuális kontaktust ne veszítsék el az adatrögzítővel menekülő hajóval. Sikerült meglepetést szerezni az ellenséges vadászoknak. Úgy tűnik, a korvettek képesek akármilyen pozícióban repülni és tüzelni a tényleges menetiránytól függetlenül. Amíg azon vacakoltak, hogy a vontatóra vagy a kíséretre vessék magukat, a korvettjeink ledarálták őket. A harmadik hullám az anyahajó mellett ért utól minket, itt már csak arra kellett ügyelni, hogy a dokkoláshoz lassító vontatót ne érje közvetlen támadás. Az anyahajó ágyúival megtámogatva ez már nem volt különösebb probléma. A néhány megmaradt túlélő csoportba verődve menekült el a csata színhelyéről. Ez a nap a miénk volt.

Az adatrögzítő tartalmát átvizsgálva tanúi lehettünk a Khar-Selim utolsó perceinek. A célkoordinátákig az eljutással nem volt probléma, már csak az unalmas várakozás volt hátra az érkezésünkig, majd a hiperugrás vissza a Kharakig. A hirtelen felbukkanó idegen hajók azonban mindent megváltoztattak. A kapcsolat-felvételi kísérletre válaszul csak ágyútüzet kaptak, a támadók esélyt sem hagytak a menekülésre. Nem tudjuk, kik lehettek, de eddigi tapasztalataink alapján kérlelhetetlenül ellenségesek más civilizációkkal szemben. Valószínűleg nekik is van valamiféle anyahajójuk a közelben. A mérnökeink elképzelhetetlennek tartják, hogy az ilyen kisméretű gépeknek saját hiperhajtóművük legyen. Bár az is lehet, hogy tévednek. A végeredmény szempontjából mindegy, mindkét esetben bajban vagyunk.

 

A feladatunkat elvégeztük, már csak a roncsok közelében levő ásványok begyűjtése volt hátra. Semmit sem akartunk hátrahagyni. A történtek fényében minden elérhető erőforrásra szükségünk lesz az út során a hadiflotta kiépítéséhez.

 

Resource collector munka közben.

 

 

3. Return to Kharak

 A hiperugrás végpontja szinte pontosan megegyezett az indulási pozícióval. A hullámfront a Kharak körüli alacsony orbitális pályán dobta ki magából az anyahajót. Amikor eloszlott a hiperhullám kékes derengése a hajó előtt, rá kellett jönnünk, hogy másodjára is hazátlanná váltunk. Lehet, immár véglegesen.

Az orbitális dokk hatalmas acélváza papír konfettiként szétszóródva sodródott a Kharak körül. A bolygó két sarki pólusa - ahol népünk eddig az életben maradásért küzdött - teljesen felperzselődött. Még mindig lehetett látni a légkörön keresztül a felszínről áradó izzást.

Sehol nem égtek jelzőfények, nem folyt kommunikációs tevékenység a rendszerben. Mindenki elpusztult a tűzviharban.

 

A Hírszerzés végül mégiscsak talált némi aktivitást. A hat kriotank, amelyeket a próbaút során hátrahagytunk, még mindig a bolygó körüli pályán vesztegelt, nem messze az anyahajótól. A támadás során komoly sérüléseket szenvedtek, de a hibernációs kapszulák még fenntartották a telepesek élettevékenységét.

A valódi veszélyt azonban nem az elszenvedett sérülések jelentették számukra, hanem a közelükben feltűnő négy radarjel. Az idegenek utóvédje még mindig a helyszínen tartózkodott.

 

 

 

 Az anyahajó két vontató korvettjét azonnal elindították, hogy mentsék, ami menthető. Közben a két vadászalakulat a támadók figyelmét igyekezett elvonni a kriotankokról és a vontatókról több-kevesebb sikerrel. Két támadó a vadászok ellen fordult, a másik kettő azonban folyamatosan lőtte az egyik tárolót, amelyet minden igyekezetünk ellenére sem tudtunk megmenteni. Miközben a sikeresen elhozott tárolót bemanőverezték a hajóöntöde pajzsa mögé, a vontatók új parancsot kaptunk. A vontatókkal le kellett fogni az egyik támadó hajót. A parancsnokság foglyokat szeretett volna, az admirálisok pedig egy idegen hajót egészben, amit végre tanulmányozhatnának. A kriotankokra tüzelő hajók egyikét szemeltük ki a célra. Kezünkre játszott, hogy a vadászoknak időközben sikerült kilőniük az egyik támadó hajót. A tárolókat lövő hajók nem reagáltak a vontatók közeledésére, csak akkor kaptak észbe, amikor az egyikükkel megindultunk az anyahajó felé. Szinte azonnal a nyomunkba eredtek. A vadászokkal küzdő másik hajó ekkorra már igencsak romos állapotban volt, az üldözésben nem is tudott érdemben részt venni, az anyahajó közelében egy újabb rácsapás végzetessé vált számára. Valószínűleg a reaktora kapott találatot. Az ellopott hajó végül a megmaradt társával egyetemben a dokkban kötött ki. A vontatók legénysége nem szalasztotta el a kínálkozó alkalmat. Miután megszabadultak előző terhüktől, egy óvatlan pillanatban a másikat is befogták, miközben az anyahajót lőtte.

 

Tekintve, hogy az első hajó a vizsgálatok elvégzése után már nem volt bevethető állapotban (a mérnökök néha ritka barbárok tudnak lenni) a tesztrepülésekhez a második példány nagyon is jól jött. Az idegen hajót szétszedve kezünkbe került annak adatrögzítője is. A rögzített felvételekből összeállíthattuk és végignézhettük a Kharak pusztulásának képsorait. Megrendítő volt végignézni egy civilizáció pusztulását.

Nem tudjuk, milyen fegyvert vetettek be a bolygó ellen, hatékonysága azonban félelmetes volt. Ennél nagyobb hatást a Flotta Parancsnokságra már csak a támadásban résztvevő hajók méretei tettek. A flotta tisztjei nagy harci egységek építését követelték az anyahajó védelme érdekében a költségekre való tekintet nélkül.

A Kharak pusztulása

 

 

 

Körülbelül erre az időszakra tehető Riif-Sa admirális nézeteinek egyeduralkodóvá válása és kizárólag nagy harci egységekből álló flotta megszervezésének elkezdése. Az előző ugrás során begyűjtött, valamint az orbitális hajógyár roncsai közül kimentett használható nyersanyagok elegendőnek tűntek az első lépések megtételéhez, egy kicsi, de ütőképes nehézfegyverzetű hajókból álló flotta létrehozásához.

Miközben a vontatók begyűjtötték a másik négy kriotankot, a kutatóhajón az elfogott idegen hajóból nyert ismeretek alapján megtervezték a saját támadó fregattjainkat. Az elfogott idegen hajót nem zúztuk be, minden harcképes egységre szükségünk lesz.

 

Az utolsó túlélők.

 

A vadászoknak, mint fegyvernemnek persze befellegzett a pilóták legnagyobb bánatára, többségük azért elzarándokolt az öntödébe és végignézte, ahogy a fázisbontó sor torka elnyeli a gépét. Egyedül tíz darab elfogóvadászt tartott meg a parancsnokság felderítési és közvetlen oltalmazási feladatokra. Hiába, még mindig ezek a leggyorsabb gépek a flottában az ilyen feladatok végrehajtásához. A meglevő nyersanyagkészlet elosztása után az öntöde két támadó fregattot gyártott le az elfogott idegen hajó mellé. Az admirálisoknak egyelőre ennyivel kelettl beérniük.

Az indulás előtt még utoljára végignéztünk az elpusztított bolygón, amely az utóbbi néhány ezer évben az otthonunk volt. Ha túléljük az előttünk álló utat, talán néhányan visszatérhetünk majd ide emlékezni és élni.

 

 Kushan támadó fregattok. Melyik a kakukktojás?

 

 



Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106