FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Játék)
·  Kritika - Need for Speed: Most Wanted
·  GTA 3
·  Az EarthQuake 2001-es rendezvény sorozat újabb eleme a TEAMWARZ
·  Cybersport rendezvények Magyarországon 2001-ben
·  Mechwarrior 4
·  Edios - Project I'm Going In demó: első ránézésre
·  Counter-Strike
·  Sacrifice
·  Hitman: Codename 47
·  Versailles 1685 ( Cyro Interactive )
·  Kiss: Psycho Circus The Nightmare Child
·  Janes F/A-18
·  Age of Wonders
·  Team Fortress 2
·  USAF
·  Flanker 2.0
·  Theme Park World
·  Allegiance - Háború állampolgári kötelességből
·  TNT - Térinformatika Felsőfokon
·  Adatvédelem
· Cikkek > Játék
· Diablo II
Dátum : 2000-07-13 19:11:29
Szerző : FeeD


Végre eljött a nagy nap...

Ha esetleg valaki nem emlékezne a Diablo 97 elején jelent meg, amikor is a PC-s játékok között az RPG stílus eltűnőben volt. Sokan azt mondták rá, hogy a játék a műfaj megcsúfolása, mivel a „klikkelgetős” játékmenet nem igazán elterjedt az ilyen stílusú játékok között. Ennek ellenére hatalmas sikert aratott, mivel ott voltak benne a szerepjáték legfontosabb  jellemzői: a karakterek, rengeteg tárgy és a fejlődés lehetősége.

Nézzük, hogy milyen változásokon ment keresztül a játék:

A program engine-je teljesen megújult, a fejlesztők az új motort izometrikus nézetre írták meg. Ennek ellenére a program használja a 3D-s kártyák adta lehetőségeket (áttetsző felületek, fényeffektusok, stb.). Ezenkívül a grafika sokkal részletesebb lett, minden pajzsnak, páncélnak, sisaknak és a többi tárgynak külön grafikája van, ellentétben az első résszel, ahol csak néhány alaptípus létezett. Összesen öt új karakterrel vághatunk neki a játéknak: 1. Amazon

Ez az erős nő egy nomád nép képviselője, akik a Dél-tenger partjainál élnek. Az emberek csodálata ezután a népcsoport után igen gyakran konfliktusokhoz vezet, így az Amazon megtanult harcolni és megvédeni magát. Bár jól bánik az íjjal, igazán a lándzsák és hajítófegyverek mestere.  

  2. Barbár
A barbár különféle törzsek tagja, azokat segíti tudásával akik szerinte rászorulnak. A szüntelen klán háború és az állandó küzdelem az életbemaradásért, visszatükröződik a Barbár izmos és erős alkatában. A harcban az állati totemeket hívja segítségül, hogy felruházzák őt emberfeletti erővel és képességekkel, de ezek csak akkor válnak a hasznára, ha a már meglévő képességeit tovább fejleszti.  
3. Lovag
Egy Westmarch Lovagok közül, aki az erős,  tisztaszívű Leoric király seregében szolgál és Zakarum tanításainak követője, a Fény Vallásáénak. Egy küzdelemre felkészült harcos, aki mindig a jó oldalán száll harcba az igazságért. Állhatatossága erőt ad neki, hogy áldást hozzon a barátaira és pusztulást az ellenségeire. Ezért sokan az erő és a fény istenét vélik felfedezni benne.      
  4. Nekromanta
A déli mocsaras területekről érkező alak kilétét a homály fedi. A Nekromanta, mint ahogy a neve is tükrözi a mágus egy formája, aki képes feltámasztani a halottakat, valamint megidézni és irányítani különböző lények egész hadát. Bár a célja megegyezik a Fény követőijével, sokan nem bíznak benne. A tanulással töltött idő a nedves kriptákban a bőrét színtelenné, alkatát csontvázszerűvé tette. A legtöbb ember a kinézete alapján ítéli meg, de senki ne becsülje le a Nekromantát, ő a sötét mágia ura.  
  5. Varázslónő
Egy a lázadó nők közül, aki a mágia tudományának szentelte életét, a Keleti Mágusok Klánjából, ahol a férfi nem az uralkodó. Valamennyire képzet a pusztakezes harcban, de ami igazán az erőssége, hogy tudja mind a támadó, mind a védekező mágia minden fortélyát.    

 A fejlesztők változtattak még az irányításán is. Ezek közül az egyik, hogy támadáskor nem kell az egérrel klikkelgetni, hanem csak egyszerűen nyomva kell tartani az egeret és a karakterünk a maga komótos tempójában elkezdi ütlegelni. A másik, hogy a fegyvereket hozzá lehet rendelni egyes billentyűkombinációkhoz, így nem kell az inventoriban keresgélni a csata közepén, ha fegyvert szeretnénk váltani. Ezenkívül megjelentek a gyűjtőtárgyak, amikbe bepakolhatjuk az értékeinket így azok nem foglalnak akkora helyet a hátizsákban. A játék összesen négy városba és azok környékén játszódik, ahová a küldetések teljesítése után visszamehetünk. Ahol vehetünk és eladhatunk tárgyakat, valamint gyógyulhatunk.

Végül a gépigényről:

- Pentium® 233
- 32 MB RAM

- 650 MB szabad hely

- 4X CD-ROM

- DirectX™ kompatibilis videokártya
 

Meg kell, hogy mondjam a fejlesztők kitettek magukért, a Diablo II hihetetlenül jól sikerült. Egyszóval ez az a szerepjáték, amiz nem szabad kihagyni: gyönyörű grafika, szuper játszhatóság, kihívást jelentő küldetések.

A cikket Tóth Zsolt bocsátotta rendelkezésünkre.



Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106