FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Hardver)
·  ASUS alaplap Viiv és Dolby minősítéssel
·  CeBIT 2006: Blu-Ray dömping
·  CeBIT 2006: Corsair finomságok
·  CeBIT 2006: GeCube és Powercolor
·  CeBIT 2006: SiS memóriák és alaplapok
·  CeBIT 2006: Tagan tápok Quad-SLI-hez
·  CeBIT 2006: Új Asus alaplapok
·  Szép csendben színrelép az X1800GTO
·  NVIDIA 7600GT és 7900GT/GTX képek és specifikációk
·  IDF: Bemutatkozik a Core processzorcsalád
·  Három laptopra csatlakoztatható extra képernyő a Matrox TripleHead2Go-val
·  Új Intel kétmagos Xeon lapka az IDF-en
·  Új Intel lapkakészlet nagy teljesítményű grafikus képességekkel
·  Az ASUS-Lamborghini VX1 notebook sorozat túlmutat minden határon
·  A lemezcímkézés új élménye
·  Megérkezett Magyarországra a HP Color LaserJet 3000 nyomtatócsalád
·  Itt a világ első Intel chipset-es, Crossfire technológiát támogató alaplap
·  Új Maxtor és Seagate merevlemezek
·  Hamarosan megvásárolhatók az ECS CrossFire technológiát támogató alaplapjai
·  Megérkeztek az Intel többmagos szerver platformjai
· Hírek > Hardver
· Intel Itanium2 processzorok gyorsabb busz-architektúrával
Dátum : 2005-07-18 18:24:32
Szerző : Daywalker


Az Intel Corporation bemutatta két Intel® Itanium® 2 processzorát, melyek a jelenlegi generációnál nagyobb teljesítményt jelentenek az adatbázisok, üzleti intelligencia megoldások (business intelligence), ERP-rendszerek és a technikai számítástechnikai alkalmazások számára.

Az Itanium 2 processzorok elsõként tartalmaznak 667 MHz-es FSB-t, amely rendeltetése az adatok továbbítása a mikroprocesszor, a lapkakészlet és a rendszer fõ memóriája között. A szervereket úgy tervezték, hogy az új busz több mint 65 százalékkal nagyobb rendszer-sávszélességet biztosítson, a jelenlegi 400 MHz-es FSB-vel „ellátott” Itanium 2 processzorokhoz képest.

Ezen új képesség elõkészíti a következõ kétmagos Itanium processzor, kódnevén Montecito megjelenését, amely hasonló busz-architektúrával rendelkezik majd.

„Az Intel újabb és újabb képességeket kíván bemutatni az Itanium architektúrán, amely által a platform továbbfejlõdhet az adatigényes feladatok elvégzése terén.” – mondta Kirk Skaugen, az Intel Server Platform csoportjának vezetõje. „Hamarosan eljutunk az Itanium processzor család következõ fontos mérföldkövéhez – a Montecito-ra alapuló kétmagos szerverplatformokhoz. Kíváncsian várjuk a felhasználók és az iparág reakcióit. A Montecito-alapú rendszerek elõzetes teljesítmény-adatai kiszélesítik az Itanium vezetõ szerepét a megcélzott piaci szegmensekben.”

Az Itanium-alapú szerverek továbbra is jelentõsek a három célszegmensben: az RISC helyettesítése, a mainframe (szuperszámítógépek) migrációja és a nagyteljesítményû számítástechnika terén. Jelenleg a Global 100-as vállalatok több mint 40 százaléka Itanium-alapú szerverekre épülõ számítógépet használ, míg a világ leggyorsabb szuperszámítógépeinek 500-as listáján 79 szintén Itanium-alapú szerver.

Jelenleg már több mint 3600 alkalmazás áll rendelkezésre; kilenc RISC-vendorból nyolc, illetve hét „mainframe-eladó” közül hat mainfram-szintû Itanium-alapú szervereket árul.

A továbbfejlesztett FSB sávszélesség másodpercenként 10,6 gigabyte-os adatáramlást tesz lehetõvé a processzor és más rendszerkomponensek között. Ezzel szemben a jelenlegi generációs, 400 MHz-es FSB 6,4 gigabyte-os másodpercenkénti adatátvitelt biztosít. Az a lehetõség, hogy nagyon rövid idõ alatt több adat továbbítható, rendkívüli fontossággal bír a tudományos, olaj és gázipari, valamint kormányzati területeken, a számítás-igényes alkalmazásoknál

A Hitachi az új Itanium 2 processzort (667-es FSB-vel) integrálja majd az új Hitachi BladeSymphony szerverekbe, amelyek 30 nap múlva jelennek majd meg. A Hitachi emellett olyan lapkakészletet is tervezett (ez a kommunikációs irányító a processzor a számítástechnikai rendszer többi része között), amelynek szintén elõnyös az új busz-architektúra.

A Montecito-t használó platformok várhatóan kétszeresére növekedett teljesítményt, háromszoros rendszerszélességet és több mint 2,5-szer nagyobb gyorsítótárat biztosítanak majd, a jelenlegi Itanium processzorokkal összevetve. A teljesítmény megnövelése mellett a Montecito várhatóan több mint 20 százalékkal csökkenti az energiaigényt, elsõsorban az új energia-kezelési technológiáknak köszönhetõen. A Montecito emellett támogatja az Intel® Hyper-Threading technológiáját, amely által négyszeresére növekszik a jelenlegi generáció által elérhetõ „szálak” száma.

Forrás : Intel


Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106