FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Hardver)
·  ASUS alaplap Viiv és Dolby minősítéssel
·  CeBIT 2006: Blu-Ray dömping
·  CeBIT 2006: Corsair finomságok
·  CeBIT 2006: GeCube és Powercolor
·  CeBIT 2006: SiS memóriák és alaplapok
·  CeBIT 2006: Tagan tápok Quad-SLI-hez
·  CeBIT 2006: Új Asus alaplapok
·  Szép csendben színrelép az X1800GTO
·  NVIDIA 7600GT és 7900GT/GTX képek és specifikációk
·  Három laptopra csatlakoztatható extra képernyő a Matrox TripleHead2Go-val
·  Új Intel kétmagos Xeon lapka az IDF-en
·  Új Intel lapkakészlet nagy teljesítményű grafikus képességekkel
·  Az ASUS-Lamborghini VX1 notebook sorozat túlmutat minden határon
·  A lemezcímkézés új élménye
·  Megérkezett Magyarországra a HP Color LaserJet 3000 nyomtatócsalád
·  Itt a világ első Intel chipset-es, Crossfire technológiát támogató alaplap
·  Új Maxtor és Seagate merevlemezek
·  Hamarosan megvásárolhatók az ECS CrossFire technológiát támogató alaplapjai
·  Megérkeztek az Intel többmagos szerver platformjai
·  ATI X1000 széria kínálata
· Hírek > Hardver
· IDF: Bemutatkozik a Core processzorcsalád
Dátum : 2006-03-08 13:44:12
Szerző : Daywalker


Az Intel Corporation ma újabb részleteket árult el az Intel® Core™ mikroarchitektúrákról, amelyek a vállalat legújabb, az iparágban egyedülálló asztali gépekhez tervezett, noteszgépekbe szánt ill., többmagos szerverekhez készülő processzoraira épülnek.

Az első Core mikroarchitektúrás termékek alapjául az Intel 65 nanométer csíkszélességgel gyártott, nagy teljesítményt nyújtó, ám alacsony energia felhasználású processzorai szolgálnak, amelyeknek köszönhetően sok új, formatervezett és kisebb méretű mobil eszköz, asztali számítógép és szerver készülhet majd a jövőben, így csökkenhetnek az áramfogyasztáshoz és az ingatlanhoz kötődő költségek. Továbbá, nagyobb biztonság, jobb kezelhetőség és a virtualizációs képesség áll majd a felhasználók és az üzleti élet szereplői számára.
Justin Rattner, az Intel technológiai igazgatója előadásában elmondta, hogy a Core mikroarchitektúra segítségével olyan magas szintű energiatakarékosság érhető el, amellyel elsőként az Intel® Core™ Duo processzor büszkélkedhet. A vállalat az Intel mobil processzora, az Intel® Pentium®-M fejlesztése során kialakított energia megtakarítás filozófiáját vette alapul és bővítette azt egy sor új, élvonalbeli innovációval, valamint beépítette továbbá az utasítások párhuzamos végrehajtását, ami a már létező Intel® Pentium® 4 processzor technológiáknál megfigyelhető. Az Intel Core mikroarchitektúrákra épülő processzorok, amelyek az iparágban elsőként 65 nanométeres gyártástechnológiával készülnek majd, 2006 harmadik negyedévében lesznek elérhetőek.
„A teljesítmény növekedés és hatékony energia felhasználás tekintetében az Intel Core mikroarchitektúra mérföldkőnek számít,” – mondta Rattner. „Az új kétmagos, illetve a 2007-ben megjelenő négymagos processzorok egyedülálló teljesítményt és hatásfokot nyújtanak majd. A felhasználók saját maguk is tapasztalni fogják a rendszerek új előnyeit, úgy mint a hosszabb akkumulátor élettartamot és az alacsonyabb villanyszámlákat.” – tette hozzá.
Előadása kapcsán Rattner megmutatta, hogy az asztali gépekbe szánt Conroe névre hallgató processzor durván 40 százalékkal jobb teljesítményt nyújt, míg 40 százalékkal alacsonyabb fogyasztást tesz lehetővé összehasonlítva az Intel mostani, nagy teljesítményű Intel® Pentium® D 950 processzorával. Az Intel műszaki igazgatója továbbá jelentős fejlesztésekről számolt be a vállalati, és mobil területeken is.


A mag


A felhasználói élmény növelése
Az Intel Core mikroarchitektúra, köszönhetően a nagyobb teljesítménynek, hatékony energia felhasználásnak és gyorsabb válaszadási képességnek, a felhasználóknak teljesen új élményben lesz részük mind az otthonaikban, a vállalataiknál és útközben.
· Otthonaikban a felhasználók a nagyobb teljesítményű, rendkívül csendes, alacsony fogyasztású, formatervezett gépek és felhasználóbarát szórakoztató rendszerek előnyeit élvezhetik majd.
· Az üzleti felhasználók is tapasztalni fogják, hogy kevesebb helyre lesz szükség, a hűtési és energia követelmények is kedvezőbbek lesznek, növekszik a válaszadási képesség, a produktivitás az ügyfél és szerverplatformok terén is.
· A mobil eszközök használói nagyobb teljesítményt és eddig nem tapasztalt akkumulátor élettartamot élvezhetnek, így a Core mikroarchitektúrának köszönhetően új távlatok nyílnak a mobil technológia előtt.

Az új Intel® Core™ tulajdonságai
Jó néhány újítás jellemzi az új mikroarchitektúrát:
· Intel® Wide Dynamic Execution - Több utasítást végez el egy órajelciklus alatt, ezzel a végrehajtás és az energiafelhasználás hatékonyságát növelve. A magok 4 utasítás párhuzamos végrehajtására képesek a hatékonyabb 14 fokozatú futószalag segítségével.

· Intel® Intelligent Power Capability – Segítségével tovább csökkenthető az energiafogyasztás az által, hogy intelligens módon csupán akkor kapcsolja be az egyes logikai alrendszereket, amikor azokra szükség van.
· Intel® Advanced Smart Cache – A közösen használt másodszintű gyorsítótár segítségével és a memória forgalmának minimalizálásával ér el csökkenést az energiafogyasztásban, illetve az egyik mag részére teljesen átengedi a cache használatát, ha a másik nem működik.
· Intel® Smart Memory Access - Egy újabb funkció, amely a rendszer teljesítményét növeli azáltal, hogy észrevehetetlenné teszi a memória késleltetést, így optimalizálva a memória alrendszerbe induló sávszélességet.
· Intel® Advanced Digital Media Boost – A 128-bit SSE, SSE2 és SSE3 utasítások egy órajelciklus alatt végrehajthatóak. Ez lényegében megduplázza a multimédiás és grafikai alkalmazásoknál széles körben alkalmazott utasítások végrehajtási sebességét.



Forrás : Intel


Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106