FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Hardver)
·  ASUS alaplap Viiv és Dolby minősítéssel
·  CeBIT 2006: Blu-Ray dömping
·  CeBIT 2006: Corsair finomságok
·  CeBIT 2006: GeCube és Powercolor
·  CeBIT 2006: SiS memóriák és alaplapok
·  CeBIT 2006: Tagan tápok Quad-SLI-hez
·  CeBIT 2006: Új Asus alaplapok
·  Szép csendben színrelép az X1800GTO
·  NVIDIA 7600GT és 7900GT/GTX képek és specifikációk
·  IDF: Bemutatkozik a Core processzorcsalád
·  Három laptopra csatlakoztatható extra képernyő a Matrox TripleHead2Go-val
·  Új Intel kétmagos Xeon lapka az IDF-en
·  Új Intel lapkakészlet nagy teljesítményű grafikus képességekkel
·  Az ASUS-Lamborghini VX1 notebook sorozat túlmutat minden határon
·  A lemezcímkézés új élménye
·  Megérkezett Magyarországra a HP Color LaserJet 3000 nyomtatócsalád
·  Itt a világ első Intel chipset-es, Crossfire technológiát támogató alaplap
·  Új Maxtor és Seagate merevlemezek
·  Hamarosan megvásárolhatók az ECS CrossFire technológiát támogató alaplapjai
·  ATI X1000 széria kínálata
· Hírek > Hardver
· Megérkeztek az Intel többmagos szerver platformjai
Dátum : 2005-10-10 23:02:00
Szerző : Daywalker


Az Intel bejelentette, hogy megérkeztek első, kétmagos hyper-threading technológiával ellátott Intel® Xeon® processzorai a belépő szintű két processzoros szerverekhez.

Az új processzorok segítenek növelni a teljesítményt és gyorsabb reagálást tesznek lehetővé a többszálú szerverek számára.
“Az első kétmagos szerver platformok megjelenése felgyorsítja az Intel többmagos szerverekre való áttérésre történő törekvését, így az informatikai vezetők és IT menedzserek az innovatív technológiák segítségével alakíthatják és növelhetik üzleteiket” – nyilatkozta a bejelentés kapcsán Kirk Skaugen, az Intel Server Platforms Group igazgatója.
Az új, ikermagos Intel Xeon processzorok a ma használt kétprocesszoros, 64-bites szerverek teljesítményét várhatóan akár 50 százalékkal** is javíthatják. Következő év elején az Intel egy új, “Bensley” kódnévvel ellátott, kiegyensúlyozott szerver platformmal áll elő, amely egy “Dempsey” névre keresztelt kétmagos Intel Xeon processzort, egy “Blackford” kódnevű lapkakészletet és olyan integrált technológiákat foglal magába, amelyek javítják a szerverek kezelhetőségét, informatikai produktivitását és teljesítményét az adat központban.
Az új kétmagos Intel Xeon processzorokon alapuló prémium szerver platformok már mától kaphatóak. A “Paxville” kódnevű kétmagos Intel Xeon processzorok 7000-es sorozata többprocesszoros szerverekhez várhatóan 60 napon belül elérhető lesz. A következő hónapokban az említett két platformra épülő szerverek és munkaállomások világszerte piacra kerülnek olyan gyártóktól, mint az ASUSTek, Dell, Egenera, Fujitsu Siemens, Gateway, HP, HCL Infosystems Ltd, IBM, Kraftway, Lang chao, Lenovo, Maxdata, NEC, Samsung, Supermicro, Unisys és a Winpro infotech.
A többmagos processzorok megjelenésével egyidőben az Intel egy sor technológiát fog a szilíciumba integrálni, ilyen például a hyper-threading technológia, a virtualizáció, a biztonság és a menedzsment technológia. A kétmagos technológia, az egy magot két logikai magként működtető Intel® Hyper-Threading technológiával (HT) együtt jelentősen megnöveli az adott idő alatt a processzor által elvégezhető munkát az egymagos processzorhoz képest. A HT-technológiával egy kétmagos processzor négy programszálat futtathat egyidőben. Minden további szál hozzáadásával javul a szerver összteljesítménye.


A különböző platformok jellemzői

 

Processzorok száma platformonként

Platformonkénti magszám

Platformonkénti szálak száma

Kétmagos Intel Xeon Processzor 2.80 GHz

2

4

8

Kétmagos Intel Xeon Processzor 7000

Max. 32

 Max. 64

Max 128

Dempsey processzor

2

4

8

Montecito processzor

Max. 64

Max 128

Max 256




Az új kétmagos Intel Xeon processzor 800 MHz-es rendszerbusszal és magonként 2 MB-os másodszintű gyorsítótárral 2,8 GHz-es sebességen fut és az Intel® E7520 lapkakészletet használja majd. A rendszerbuszon zajló forgalom csökken és mindenkét mag gyorsabban férhet az adatokhoz, annak köszönhetően, hogy saját gyorsítótárral rendelkezik. További szolgáltatások/tulajdonságok például az EM64T(64 bites technológia), az Execute Disable Bit, Hyper-Treading és az energiatakarékos (Demand Based Switching) technológia. Ezen a processzoron alapuló szervergépek kiválóan működnek webszerverként, infrastruktúra-szerverként és e-mail szerverként is.
A többprocesszoros szerverekben használható kétmagos Intel Xeon processzor 7000-es sorozata várhatóan különböző sebességgel, akár 3GHz-en is fut majd, illetve egy új lapkakészlettel, az Intel® E8501-tel működik együtt, valamint a támogatja a 800 MHz-es rendszerbuszt és a már létező Intel® E8500 lapkakészletet. A platform magában foglal egy kettős, független rendszerbuszt, DDR2-es memóriát, PCI Expresst, RAID memóriát és I/O technológiát. Előzetes teszteredmények a korábbi generációkhoz képest akár 60 százalékos*** teljesítménynövekedést jeleztek. Ezek a szerver platformok elsősorban középrétegű vállalati alkalmazásokat célozzák meg, mint például adatbázisok, pénzügyi szolgáltatások, vagy ellátási lánc menedzsment.
Az Intel még három szerver platformot kíván bevezetni, ezzel teljessé téve kezdő kétmagos szerver és munkaállomás portfolióját. Az idei év egy későbbi szakaszában az Intel piacra dobja kétmagos Intel® Itanium® processzorait. 2006 első felében a vállalat tervei szerint útnak indítja kétmagos Intel Xeon processzor platformját, és elérhetővé teszi kétmagos Intel Xeon processzorait, melyeket alacsony energia felhasználású rendszerekhez terveztek. Ezen rendszerek mindegyikét jelenleg tesztelésre szállítják az ügyfeleknek.

A 2,8 GHz-es kétmagos Intel Xeon processzor 1000 darabos megrendelés esetén 1043 dolláros áron kapható. A kétmagos szerver processzorok árait a következő 60 napban jelentik be.

Forrás : Intel


Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106