FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Hardver)
·  ASUS alaplap Viiv és Dolby minősítéssel
·  CeBIT 2006: Blu-Ray dömping
·  CeBIT 2006: Corsair finomságok
·  CeBIT 2006: GeCube és Powercolor
·  CeBIT 2006: SiS memóriák és alaplapok
·  CeBIT 2006: Tagan tápok Quad-SLI-hez
·  CeBIT 2006: Új Asus alaplapok
·  Szép csendben színrelép az X1800GTO
·  NVIDIA 7600GT és 7900GT/GTX képek és specifikációk
·  IDF: Bemutatkozik a Core processzorcsalád
·  Három laptopra csatlakoztatható extra képernyő a Matrox TripleHead2Go-val
·  Új Intel kétmagos Xeon lapka az IDF-en
·  Új Intel lapkakészlet nagy teljesítményű grafikus képességekkel
·  Az ASUS-Lamborghini VX1 notebook sorozat túlmutat minden határon
·  A lemezcímkézés új élménye
·  Megérkezett Magyarországra a HP Color LaserJet 3000 nyomtatócsalád
·  Itt a világ első Intel chipset-es, Crossfire technológiát támogató alaplap
·  Új Maxtor és Seagate merevlemezek
·  Megérkeztek az Intel többmagos szerver platformjai
·  ATI X1000 széria kínálata
· Hírek > Hardver
· Hamarosan megvásárolhatók az ECS CrossFire technológiát támogató alaplapjai
Dátum : 2005-10-10 23:10:37
Szerző : Daywalker


Az Elitegroup Computer Systems (ECS) ma bejelentette, hogy a boltokban már kaphatók PA1 Extreme és KA1 Extreme, az ATI CrossFireTM technológiát támogató alaplapjai.

A játékőrültek számára teljesen átépített PA1 Extreme és KA1 Extreme alaplapok a legújabb ATI Radeon XPress 200 CrossFire chipkészletre épülnek mind az AMD, mind az Intel esetében. Támogatja az ATI CrossFireTM technológiát, miközben páratlan grafikai élményt nyújtanak. A CrossFireTM segítségével a két videókártya teljesítménye összeadódik, így érve el utolérhetetlen megjelenést és sebességet a nagy felbontású 3D-s játékoknál.

Az ECS ELITEGROUP a fejlesztés során a kártyákat egy izgalmas új tulajdonsággal ruházta fel: skálázható D.G.E-vel, amely megnövelt, felpörgetett 3D-s grafikai teljesítményt biztosít és két, egymástól független grafikus kártyához való csatlakozás esetén akár négy eszközön (D.G.E.) is támogatja az egyidejű képi megjelenítést. A skálázható D.G.E. azzal a további előnnyel rendelkezik az ECS ELITEGROUP-nál már korábban bevezetett D.G.E. technológiával szemben, hogy az ATI CrossFireTM technológiát is támogatja, lehetővé téve, hogy két, egymással összekapcsolt PCI Express-alapú grafikus kártya tandembe kapcsolva hatékonyan működjön együtt a grafikai teljesítmény fokozása érdekében. A technológia – azért, hogy semmiben se korlátozza a felhasználók konfigurációs lehetőségeit – bármilyen PCI Express grafikus kártya önmagában való használatára is módot nyújt, ha a kettős kártya-összeállításra nincs szükség.

A KA1 Extreme támogatja a Socket 939-es Athlon 64 FX/Athlon 64 CPU-kat és a 2000 MT/s sebességű rendszerbuszt. Az AMD64 technológiára alapozva az AMD Athlon 64 processzorcsalád páratlan multimédiás teljesítménnyel és nagy címezhető memóriával rendelkezik. A játékok hihetetlenül valósághű megjelenésének megteremtése érdekében nemcsak fantasztikus képi és hanghatásokat hoz létre, hanem az adattárolási, biztonsági és általános rendszerteljesítménye is páratlan. A legújabb technológiák felhasználásával kifejlesztett KA1 Extreme nagyobb adatfeldolgozási sebességet, tárkapacitást és adatátviteli sebességet kínál.

Emellett a továbbfejlesztett kétmagos és 64-bites technológia felhasználása javítja a számítási képességeket, amelynek eredménye a rövidebb válaszidő és a nagyobb többszálas áteresztőképesség. Az eSATA és a Port Multiplier a meghajtók költséghatékony és tágabb határok közötti skálázhatóságát teszi lehetővé az adattároló rendszerek számára. A SATAII és az NCQ megduplázza az adatátviteli sebességet – ami akár a 3,0 Gb/s-ot is elérheti – és lehetőséget nyújt az adatok gyors visszakeresésére. Mindezek mellett a kártyán egy egyedülálló I.O.C. (Instant Overclocking Controller) került elhelyezésre, amely intelligens módon észleli a rendszer terhelését és megnöveli a frekvenciát az általános teljesítmény fokozása érdekében.

A PA1 Extreme, azaz a másik ECS ELITEGROUP ATI CrossFireTM-kompatibilis alaplap, támogatja az LGA775-csatlakozós Pentium 4 és Pentium D CPU-kat, valamint az 1066 MHz-es FSB-t. A fent említett kivételes képességek mellett a PA1 Extreme kialakításánál fogva a DDR2 667 memória-architektúrát és a nagyteljesítményű RAID-et is támogatja.

A PA1 Extreme és a KA1 Extreme október végétől lesz kapható.

Forrás : ECS

· Hozzászólások
matteo - 2005-10-13 21:27:09 válasz erre
ja és akkor ne felejtsük el megemlíteni az ATI chipset gyengeségeit....USB probléma, stb.

szóval csak olyan Crossfire lapot érdemes szerintem venni, amin ULi déli híd van...eszméletlen jó chipseteket csinál most az ULi...
matteo - 2005-10-13 21:14:14 válasz erre
matteo: köszi
masterful: http://szamitogep.hu/show/read.php?id=16850
Aztem amúgy korán itt lesznek a cuccok, mert október végétől van írva... Kérdés: bármilyen X***-es karival párosítható egy crossfire kártya?


nem ilyen egyszerű....ugye van az hogy azonos kártyákat lehet egymás mellé...azaz ez a legésszerűbb...
azonban lehet azt is, hogy pl. X800XL mellé X800-at...viszont ilyenkor az X800XL-en is csak 12 pipe fog menni...

amúgymeg szerintem aki Crossfire-ben gondolkodik, az várja meg az X1xxx sorozatot...annál már nincs a béna 1600x1200@60Hz felbontás limit...
vogymuk - 2005-10-13 20:48:17 válasz erre
matteo: köszi
masterful: http://szamitogep.hu/show/read.php?id=16850
Aztem amúgy korán itt lesznek a cuccok, mert október végétől van írva... Kérdés: bármilyen X***-es karival párosítható egy crossfire kártya?
matteo - 2005-10-13 20:14:15 válasz erre
Az ATI Multi VPU-s megoldása. Nvidiánál ezt hívják SLI-nek.
Bár a két technológia között alapvető különbségek vannak.
masterful - 2005-10-13 20:11:43 válasz erre
Öööö... én egy kicsit lemaradtam, megszabad kérdeznem, hogy mi is az a CrossFire???
Köszi!
matteo - 2005-10-13 19:26:23 válasz erre
Nos az ár marha jó kérdés! Őszintén szólva én még nem láttam Crossfire-s kártyát konkrét gyártótól. Az ATI webshopjában már lehet vásárolni BBA X850 XT Crossfire Edition-t. Persze csak kanadai és amerikai emberek.

Őszintén szólva alaplap se nagyon van. A bejelentések már megvoltak (ECS, Asus, MSI, Sapphire), de itthon tudtommal egyik se elérhető még.

A teszt is jó kérdés a fenti dolgok ismeretében. Amint hozáférhető lesz partnereinknél komplett Crossfire rendszer, akkor mi sem fogunk habozni. Csak addigra már lehet, hogy X1800XL-t lesz érdemesebb Crossfire-ként tesztelni.
vogymuk - 2005-10-13 16:48:41 válasz erre
Várom nagyon! :))) Milyen árra számíthatunk, és milyen karikat lehet egymás mellé rakni? Remélem tesztelitek majd ezeket is!:))
 
 
© szamitogep.hu