FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Kérdezhetek)
·  Kezdőknek: WinZip 4.
·  Kezdöknek: szövegszépítés1
·  Kezdőknek: ötletek a REGISTRY használatához 2.
·  Kezdőknek: ötletek a Windows 98 használóinak
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 3.
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 1
·  Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 2
·  Kezdőknek: ötletek a Windowshoz 3
·  Kezdőknek: ötletek a Windows-hoz
·  Kezdőknek: képeslap küldése karácsonyra
·  Kezdőknek: monitor beállítási gondok
·  Kezdőknek: programok letöltése és telepítése
·  Kezdőknek: Böngészőprogram
·  Kezdőknek: tévé és rádióműsor a PC-men
·  Kezdőknek: profi lejátszó Windowsban
·  Kezdőknek: Hogyan méretezzem képeim?
·  Kezdőknek: Melyik nyomtatót válasszam?
·  Kezdőknek: Első multimédiás CD-m telepítése
·  Kezdőknek: CD-re kedvenceinket
·  Kezdőknek: Kedvenceim a saját CD lemezemen
· PC tippek > Kérdezhetek
· Kezdőknek: saját nyomda
Dátum : 2001-11-12 15:43:48
Szerző : szilaj


Ezentúl nem kell elsétálnia papírboltba, sőt drága névjegykártyát se kell vennie, hisz mindent maga készítheti el.

Ma már igen sokan használják a számítógépüket nyomtatóval együtt. A felmérések szerint azok, akiknek nyomtatójuk van, többsége színes nyomtatóval rendelkezik. Ezért nem jelent gondot, olyan kiadványokat készíteni, amelyekért máshol pénzt kérnek. Lassan közeleg az ajándékozások időszaka, mennyivel szebb az az ajándék, amelyet magunk készítettünk és személyre szóló.
Ma megnézzük, hogyan lehet névjegykártyát készíteni. Ahhoz hogy, szép névjegykártyát készítsünk, kell egy jó program: ilyet nem nehéz találni, amelyek a fenti feladatot játszi könnyedséggel elvégzik (Art Explosion Business Card Factory, Corel Draw, Corel Print House, stb.). Természetesen egyéni ízlés kérdése, hogy ki melyiket választja. Én most a Corel Print House 3 programmal dolgoztam.
Igen sok ember rendelkezik névjegykártyával. Mennyivel másabb az, amit az ember maga készít el. A névjegykártyáknál a legfontosabb az alapanyag, amit díszítésekkel, mintákkal előnyomott A4-es ívekben vásárolhatunk meg. Jó, ha tudjuk milyen névjegykártyát akarunk készíteni, és ahhoz választunk előnyomott papírt. Azt javaslom, hogy mielőtt megvásárolnánk az A4-es ívet, készítsük el a névjegykártyát egy fehér lapra, és ahhoz válasszunk papírt, így sokkal kevesebb meglepetés ér bennünket. Lássuk, hogyan készül el névjegykártyánk lépésről-lépésre:




A program az elindítása után a fenti ablakkal jelentkezik be. Legegyszerűbb, ha az előre lekészített mintákból válogatunk első alkalommal. Ugyanis nincs más feladtunk, mint a szívünkhöz legközelebb állót kiválasztani. Ezért válasszuk a From Sample lehetőséget.





Mint látjuk több olyan beépített mintát találunk, amelyiknek hasznát vehetjük. Igazán bőséges mintatár áll előttünk. Választhatunk az elkészített transzparensminták, a naptárak, a gyerekeknek szóló nyomtatványok, az étlap minták és a papíráruk között. Ahhoz, hogy névjegykártyánkat elkészítsük az utóbbit kell választani (Stationery). A választás után még mindig több lehetőség közül kell kiválasztani az igazit. Ez pedig nem más, mint a névjegyek (Business Cards).





Már meg is érkeztünk az előre lekészített névjegykártyákhoz. Nincs más dolgunk, mint az 50 darab mintát alaposan átnézni. Ez egy kis időbe telik, hiszen akkor lehetünk biztosak a dolgunkban, ha mindegyiket megnézzük. Abban az esetben, ha a Preview-re rákattintunk, akkor megnézhetjük, hogy nyomtatás után hogyan néz ki majd a kiválasztott kártyánk. Az a javaslatom, hogy készítsünk a gépünk mellé egy ceruzát és egy kis darab papírt. Erre jegyezzük fel azoknak a minta névjegykártyáknak a sorszámát, amelyik tetszik (tetszik a grafikája, vagy az elrendezése, netalán az egész úgy ahogy van). Biztos vagyok benne, hogy több sorszám is felkerül a papírlapra. Ezeket még egyszer átnézve alakul ki a végleges választás. Ekkor a Next gombra kell kattintani





Ezután egy sor kérdésre kell választ adni. Meg kell nevezni a cégünket, meg kell adni nevünket, foglakozásunkat, minden olyan adatot, amely egy korrektül elkészített névjegykártyára rá kell, hogy kerüljön. Ha minden kérdésre válaszoltunk, akkor a Done gombra kell kattintani. Természetesen a kérdések feltevése közben bármikor visszatérhetünk az előző kérdéshez is, ha valamit elrontottunk.





Mint látjuk elkészült a névjegykártyánk. A bevezetőben említettem, hogy az a jó megoldás, ha előbb elkészítem a névjegykártyát, majd ehhez választok mintás papírt. Most már látni, hogy miért. Az elkészült névjegykártya igen rosszul mutatna egy kék tónusú A4-es lapon. Ha minden készen van, akkor kezdődhet a nyomtatás. Tudom, hogy mindenki örülne egy jól elkészített névjegykártyának még karácsonyi ajándékként is.



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95