FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Kérdezhetek)
·  Kezdőknek: WinZip 4.
·  Kezdöknek: szövegszépítés1
·  Kezdőknek: ötletek a REGISTRY használatához 2.
·  Kezdőknek: ötletek a Windows 98 használóinak
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 3.
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 1
·  Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 2
·  Kezdőknek: ötletek a Windowshoz 3
·  Kezdőknek: ötletek a Windows-hoz
·  Kezdőknek: képeslap küldése karácsonyra
·  Kezdőknek: saját nyomda
·  Kezdőknek: monitor beállítási gondok
·  Kezdőknek: programok letöltése és telepítése
·  Kezdőknek: Böngészőprogram
·  Kezdőknek: tévé és rádióműsor a PC-men
·  Kezdőknek: profi lejátszó Windowsban
·  Kezdőknek: Hogyan méretezzem képeim?
·  Kezdőknek: Melyik nyomtatót válasszam?
·  Kezdőknek: Első multimédiás CD-m telepítése
·  Kezdőknek: CD-re kedvenceinket
· PC tippek > Kérdezhetek
· Kezdőknek: Kedvenceim a saját CD lemezemen
Dátum : 2001-07-30 15:48:23
Szerző : szilaj


Úgy az 1990-es évek tájékán kevesen gondolhattak arra, hogy saját CD írójuk legyen. Az árak ugyanis a csillagos egekben voltak. A CD író berendezések kezdetben több százezer forintba kerültek, és az írható CD-k is ötezer forint körül mozogtak. A fejlődés és az árak csökkenése azonban itt is megállíthatatlan volt.

Ma, ha egy professzionális hangminőségű zenei CD-t szeretne valaki elkészíteni, az nem kerül többe 4-500 forintnál borítóval együtt. Zenei CD-t készíteni pedig nem csak a saját CD-nk és bakelitlemezeink segítségével lehetséges, hanem az Internetről is rengeteg szám tölthető le, és menthető lemezeinkre.

A zenei CD előállításához szükségünk van egy CD íróra. A CD-meghajtó nem képes a CD-k írására, ezért mindenképpen megfontolandó vásárlás esetén, hogy egy kis plusz kiadásával ne csak CD-olvasó berendezést vegyünk, hanem egy CD-író berendezést. Az árkülönbség mindenképpen megéri (erre mindig később jön rá az ember). Akkor lesz ez igazán fontos, amikor adatainktól szeretnénk megmenteni a gépünket, mert már nincs elég hely a winchesteren, vagy egyszer tönkremegy úgy a merevlemezünk, hogy nem volt biztonsági másolatunk.



A CD író berendezések csatolófelületük szerint lehetnek IDE vagy SCSI típusúak. Akkor, ha nem belső CD-ROM-ot, hanem külsőt szeretnénk vásárolni, akkor az USB és a nyomtató ( párhuzamos ) portra csatlakoztatható berendezések közül lehet választani. Így mindenképpen tudnunk kell, hogy milyen berendezést szeretnénk vásárolni (külsőt vagy belsőt) és azt is, hogy a gépünk milyen paraméterekkel rendelkezik. A vásárláskor mindenképpen ellenőrizni kell a készülékhez adott kiegészítőket. (kábelek, szoftver).



Kezdődhet a felvétel elkészítése. Vagy mégsem? Előbb legyen itt segítségül néhány jó tanács:

- Mindenképpen meggondolandó, hogy a CD-írót ott vásárolja, ahol a gépet is vette. Itt ismerik a gépét, a benne lévő alkatrészeket. CD-írót tudnak hozzá ajánlani.

- Az írás kísérletet mindenképpen újraírható lemezen kezdje. Nem kell kidobni a rosszul megírt lemezt. Letörölhető, mint egy rosszul felvett magnókazetta.

- A CD-írás megkezdése előtt minden futó programot ajánlatos bezárni, mert a CD-írás amúgy is megterheli a gépet.

- Nem kell különösebb találékonyság, ha egy CD-t egy az egyben át szeretnénk másolni, hiszen a CD-író programok rendelkeznek ilyen funkcióval.

- Abban az esetben, ha a megírt CD-t nem lehet egy másik meghajtón lejátszani mindenképpen ellenőrizze, hogy a CD-t lezárta vagy sem. A lezáratlan CD-ket másik meghajtó nem tudja elolvasni.

- Abban az esetben, ha újraírható CD-vel dolgozik, akkor erről először törölje le a lemez tartalmát, mert a lemezt a CD-író írásvédettnek kezeli és nem vesz rá semmit.



A jó tanácsok után kezdődhet a felvétel. Nem kell hozzá más, mint a CD-író és néhány üres lemez, a zenei anyag valamint egy jó CD-író program. Nos erről majd a következő héten.

Következik:
CD zenei felvétel elkészítése
CD író programok
Lépésről lépésre: zenei CD írás



Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106