FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Kérdezhetek)
·  Kezdőknek: WinZip 4.
·  Kezdöknek: szövegszépítés1
·  Kezdőknek: ötletek a REGISTRY használatához 2.
·  Kezdőknek: ötletek a Windows 98 használóinak
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 3.
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 1
·  Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 2
·  Kezdőknek: ötletek a Windowshoz 3
·  Kezdőknek: ötletek a Windows-hoz
·  Kezdőknek: képeslap küldése karácsonyra
·  Kezdőknek: saját nyomda
·  Kezdőknek: monitor beállítási gondok
·  Kezdőknek: programok letöltése és telepítése
·  Kezdőknek: Böngészőprogram
·  Kezdőknek: profi lejátszó Windowsban
·  Kezdőknek: Hogyan méretezzem képeim?
·  Kezdőknek: Melyik nyomtatót válasszam?
·  Kezdőknek: Első multimédiás CD-m telepítése
·  Kezdőknek: CD-re kedvenceinket
·  Kezdőknek: Kedvenceim a saját CD lemezemen
· PC tippek > Kérdezhetek
· Kezdőknek: tévé és rádióműsor a PC-men
Dátum : 2001-09-08 18:23:52
Szerző : szilaj


Ülök a gépem előtt és munkámmal vagyok elfoglalva. Kellene egy ki kikapcsolódás. A TV-ben éppen egy jó műsor megy ...

Milyen jó lenne egy kicsit belenézni a műsorba. Az sem lenne rossz, ha a rádióműsor szólna. Mindez egy tenyérnyi méretű kártyán megtalálható.

Valóban csak egy kártya kérdése az egész és máris a gépemen az összes TV műsor és rádióműsor. Talán még ennél is több? Mennyire könnyű ezeket üzembe helyezni. Nos nézzük sorra a megválaszolandó kérdéseket.

Ha szeretne rádiót hallgatni számítógépezés közben, de nem nincs Internete akkor, mit tegyen. Nem is olyan bonyolult a megoldás. A LENCO cég FM rádiója például egy olyan kis szerkezet, amit a párhuzamos, vagy soros portra kell csatlakoztatni. Semmiség az egész. Egyszerűbb, mint bármely készüléket a géphez csatlakoztatni. Miután a csatlakoztatás létrejött, az antennát kell a megfelelő helyre bedugni. Az antenna nem más, mint egy hosszú drót, amely egy idő után kettéágazik. Szaknyelven ezt a kis drótot T antennának nevezik. Az elhelyezése sem igényel nagy tudást, hiszen az antenna két végét kell rögzíteni és már kész is. Sokkal szebb, esztétikusabb, ha az ember egy szobaantennát vásárol, és azt csatlakoztatja a gépéhez. Ezután a rádiót és a hangkártya line-in vagy mikrofon bemenetét kell összekötni. Ehhez is megkapjuk az összekötő vezetéket. Nincs más hátra ezután, mint a hangerőszabályozó helyes beállítása.

 

 

Jöhet a szoftver telepítése, ami nem okozhat túl nagy gondot a német nyelv ellenére sem. Indulhat a hangolás. Ha az automatikus hangolást választjuk akkor a rádiónk megkeresi a vételkörzetben fogható adókat és azokat tárolja is. Ezeknek az adóknak mi nevet is adhatunk. Tudja a készülékünk az adásokat waw formátumba rögzíteni. Így, ha bármelyik adás megtetszik, nincs más dolgunk, mint a felvétel elindítása. A rádiókészülék nagyon jó vételt biztosít és az ára is elfogadható, hiszen öt ezer forint körül megkapható.

 

 

Mi a helyzet, ha tévé műsort is szeretnék a PC-men nézni? Nagyon sok megoldás létezik Lehet olyan kártyát kapni, amelyet a gépembe teszek és van olyan, mint a WinTV USB, amely egy külön dobozban helyezkedik el. Ezt a dobozt kell a készülékemhez csatlakoztatni.

 

 

Csupán USB csatlakozóra van szükségem. Itt még telepítésre sincs szükségem az USB miatt, mert azt a windows automatikusan felismeri. Kell ennél egyszerűbb dolog? A készülék antennabemenettel és egy audiócsatlakozóval rendelkezik, amit a hangkártyára kell rácsatlakoztatni. Ezek után már csak USB csatlakozás van hátra és mehet a CD-ről a telepítés. Ha mindent betartottunk a telepítés során, akkor azonnal működik minden. Kezdődhet a TV nézés. Itt is, mint a rádiónál van automata kereső rendszer, amely a TV állomásokat beállítja, ezeket is el lehet nevezni kedvünk szerint.





Természetesen a TV képernyője tetszőlegesen méretezhető egészen a teljes képernyőméretig. Az igazi, ha kábeltévés csatlakozással rendelkezünk, hiszen ilyenkor szinte zavartalan képet kapunk A tuner erre fel van készítve. A készülék teletext adások vételére is alkalmas.



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95