FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Internet)
·  Webhosting körkép
·  Nagy nyári ADSL akció összefoglaló
·  Apache jelszóval védett oldalak
·  Apache + php + mysql - nyerő hármas
·  Apache webserver
·  Internet kapcsolat megosztása több számítógépen II
·  VPN – virtuális magánhálózatok III.
·  VPN – virtuális magánhálózatok II.
·  VPN – virtuális magánhálózatok I.
·  Új néven fut tovább a MatávNet
·  Szélessávú Internet - a világban
·  Hogyan lesz az emberből Hacker II.
·  Hogyan lesz az emberből Hacker I.
·  Biztonsági hézag a Microsoft Új tűzfalán! - (ISA Server2000)
·  CERT negyedéves összefoglaló
·  Honlapot mindenkinek! (2. rész - a kiegészítő eszközök)
·  Honlapot mindenkinek! (I. rész)
·  Ingyenes internet Magyarországon
·  Az ADSL technológia
·  eKarácsony
· Cikkek > Internet
· Egy online vásárlás tanulságai, USA és Magyarország Között
Dátum : 2000-10-06 21:07:26
Szerző : Pibee


Kedves olvasó, aki most itt ülsz, és olvasod cikkemet, bizonyára azért fogod elolvasni, mert szeretnél vásárolni egy internetes áruházból.
Ami még esetleg külföldi is…
Nem is tudom, így a kezdetben mit is tanácsolnék, egy szóval nem tudnám sajnos kifejezni magam- ezért elmesélem viszontagságos vásárlásomat az eBay aukciós standján.
Azt leszögezném, nem az eBay-jel van bajom, nagyon szeretem azt az interaktív kikötőt.
Egy hónappal ezelőtt láttam egy filmet a helyi csatornán, a Csillagember című ameikai alkotást. Nagyon megtetszett, ezért szerettem volna megvásárolni azt nyomban. Itt Magyarországon Interneten csak egy Pécs városban lévő videotékától tudtam volna megrendelni, de sajnos a pénzbeli kereteim nagyon szűkösek voltak- így a 8000 forint összköltséget nem tudtam vállalni. Nem maradt más hátra, angol nyelven kellett megnéznem a neten. Az eBay aukciós polcain ott sorakozott, 1.99$-ért. Lecsaptam hát rá. Két nap múlva jött a mail, hogy az én BID-em volt a legmagasabb, ígyhát vegyem fel a kapcsolatot a hirdetővel- Will-lel. Will válasza a következő volt: a kazetta 2$, plussz 7$ a postaköltség. Lenyeltem a békát, hogy több a pkg., ez benne volt a pakliban.
Ekkor jött a következő dolog: minden tiszta volt, csak a pénzt kellett eljuttatni a rendeltetési helyére.
Felhívtam a Magyar Posta Rt.- t, megérdeklődtem, hogy s mint megy mondjuk a csekken való feladás- mire egy kedves női hang nagyot kacagott a telefonba, és a következő kijelentést tette:
- Tudja, kedves, a legegyszerűbb, ha felül a repülőre, és maga viszi el a pénzt.
Bizonyára tényleg egyszerű lenne egy San Francisco-i gépre felülni- vagy megrendelni Pécsről, 8ezerért…
De ez a kiábrándító válasz nem bátorított el, felhívtam egy hazai bankot, hogy átutalással esetleg megoldható-e az ügy.
Egy kézséges úriember felvilágosított a valuta-átutalással járó dolgokat.
A 10$ hallatán elcsuklott a hangja- bizonyára eltartotta a kagylót, hogy nevessen egyet rajtam… hogy ennyire nevetséges lenne az ügy? Nem hinném.
Egy szó mint száz, nekem nyitnom kellett volna egy számlát, amin MINIMUM 100 USA dollár üldögél- és akkor nyugodt szívvel átutalhatok pénzt- 3000 forint kezelési költség mellett (ez persze egyenlő 10 dollárral).
Mit mondhattam volna? Hogy nyomban valutázni fogok, 10 dollár miatt vállalom azt, hogy harmincezer forintom egyik nap majd már csak húszezret ér, mert aznap éppen leestek a dollár árfolyamai?
Nem.
A kényelmesebb utat- és persze a nem legálisat- választottam, postai borítékban küldtem ki a pénzt.

Hogy miért is?
Mert én nem tervezek utat Amerikába, nincsen ismerősöm, aki éppen oda készül, nincs mobilizálható tőkém, nem szeretnék tőzsde-ügyekbe folyni, és nem fizetek többet annál, kezelési költségként, mint amennyit küldök.

Epilógusként csak annyit, hogy William tegnap küldött nekem e-mail-t, hogy a pénz megérkezett, és pár nap múlva küldi a kazettát is.



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95