FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Internet)
·  Webhosting körkép
·  Nagy nyári ADSL akció összefoglaló
·  Apache jelszóval védett oldalak
·  Apache + php + mysql - nyerő hármas
·  Apache webserver
·  Internet kapcsolat megosztása több számítógépen II
·  VPN – virtuális magánhálózatok III.
·  VPN – virtuális magánhálózatok II.
·  VPN – virtuális magánhálózatok I.
·  Új néven fut tovább a MatávNet
·  Szélessávú Internet - a világban
·  Hogyan lesz az emberből Hacker II.
·  Hogyan lesz az emberből Hacker I.
·  Biztonsági hézag a Microsoft Új tűzfalán! - (ISA Server2000)
·  CERT negyedéves összefoglaló
·  Honlapot mindenkinek! (2. rész - a kiegészítő eszközök)
·  Honlapot mindenkinek! (I. rész)
·  Az ADSL technológia
·  eKarácsony
·  Információt első kézből - a könyvtárak hálózata
· Cikkek > Internet
· Ingyenes internet Magyarországon
Dátum : 2001-01-20 15:24:14
Szerző : aaronboy


A hazai internetes piac állóvizét a tavalyi év végén felbukkant két ingyenes internetszolgáltató kavarta fel, egyesek kétkedéssel, az eddig magas számlákat fizetők bizakodással fogadták az új szolgáltatókat. Vélemények, tények a FreeStart és Kiwwi szolgáltatásáról.

Valószínűleg a magyarországi felhasználók megszokhatták már, hogy nem igazán érik őket meglepetések. Ugyanis mire hozzánk is elérkezik a technológia, üzletpolitika, addigra más, fejlődő országokban az már bevált módszer. Így van ez az ingyenes internettel is. Sok hír szólt mostanában arról, hogy az angliai ingyenes szolgáltatók sorra zárnak be, nincs pénz. Az egyik legszemléletessebb példa az AltaVista keresőrendszert üzemeltető cég nevéhez fűződik, akik a hirdetésekből befolyó pénzből nem tudták finanszírozni az ingyenes szolgáltatást.

Persze mit is rejt az ingyenes internet? Korábban annak, aki internetezni akart, a telefontarifán kívül az internetszolgáltató által meszabott hozzáférési díjat is ki kellett fizetni. Az utóbbit spórolhatjuk meg, ha ingyenes szolgáltatót választunk. Működésük nagyon egyszerű, korlátlan elérést biztosítanak, akár ISDN-en keresztül is, a nap 24 órájában.

Sajnos azonban a nagyvárosok lakói előnyben vannak, mivel a FreeStart egyenlőre csak Budapesten és vonzáskörzetében (Budaörs), míg a kiwwi Budapesten, Székesfehérváron, Győrött, Miskolcon, Pécsett és Szegeden kínál ingyenes elérést. Persze mindkét cég fejlesztéseket ígér, de lesz-e elég pénz a fejlesztésre??? Hogyan fedezik a költségeket a cégek?

A FreeStart tulajdonosai nem a lassan fejlődő internetes hirdetésekből, hanem az üzleti kommunikációs szolgáltatásokra kívánnak koncentrálni, ezek bevételéből finanszírozzák az ingyenes szolgáltatást.

A kiwwi rövid távon portáljának reklámbevételeiből, hosszabb távon pedig a telefontársaságtól kapott visszatérítésből. Ez egyes országokban már jól bevált üzleti modell. Itt a telefontársaságok jutalékos rendszerben fizetik azokat a cégeket, amelyek forgalmat generálnak a hálózatukon. A kiwwi és a Matáv között ilyen együttműködés van.

A nagy kérdés persze az, hogy képesek lesznek-e majd a növekvő igényeket kiszolgálni. Ha ugyanis nagyon lassúvá válik az elérés, biztosan átpártolnak az ügyfelek, még ha az ingyenes is.

Ennek ellénre jól fogy az "újdonság", néhány számadat a cégekről: a FreeStart jelenleg 35 ezer, a kiwwi 25 ezer felhasználóval rendelkezik. A technikai háttér kiépítése a FreeStart-nak több millió euróba került, a kiwwi egymilliárdot invesztált az induláskor.

kiwwi
24 órás, technikai ügyfélszolgálatunk telefonszáma: 06-1-47-67-121
Internetszolgáltatással kapcsolatban: (06-1) / 47-67-121
Fax: (06-1) / 47-67-101
Ügyfélszolgálati iroda:
KIWWI Kommunikációs Kft.
Bakáts Center
Ráday utca 51
1092 Budapest



FreeStart
Helpdesk (06-1) 225-60-60
Helpdesk chat a cég honlapján



Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106