FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Internet)
·  Webhosting körkép
·  Nagy nyári ADSL akció összefoglaló
·  Apache jelszóval védett oldalak
·  Apache + php + mysql - nyerő hármas
·  Apache webserver
·  Internet kapcsolat megosztása több számítógépen II
·  VPN – virtuális magánhálózatok III.
·  VPN – virtuális magánhálózatok II.
·  VPN – virtuális magánhálózatok I.
·  Új néven fut tovább a MatávNet
·  Hogyan lesz az emberből Hacker II.
·  Hogyan lesz az emberből Hacker I.
·  Biztonsági hézag a Microsoft Új tűzfalán! - (ISA Server2000)
·  CERT negyedéves összefoglaló
·  Honlapot mindenkinek! (2. rész - a kiegészítő eszközök)
·  Honlapot mindenkinek! (I. rész)
·  Ingyenes internet Magyarországon
·  Az ADSL technológia
·  eKarácsony
·  Információt első kézből - a könyvtárak hálózata
· Cikkek > Internet
· Szélessávú Internet - a világban
Dátum : 2001-05-03 14:20:16
Szerző : szia


Világszerte nagyon sok ország kormánya gondol az internetre, mint a gazdaságot megmentő eszközre. Ennek elterjesztésének egyik eszköze a mindenki számára elérhető, nagysebességű hálózatok kialakítása.


Dél-Korea

Talán a világ egyik legjobban ellátott területe, több mint 20 millió "on-line háztartással", amiből több mint 4 millió szélessávú vonalon keresztül kapcsolódik az internetre. Az utóbbi évek hatalmas növekedésének egyik mozgatórugója az egyre jobban terjedő ADSL, és kábeles hozzáférés.

A terjedést a szolgáltatók versengésén kívül a kormány is támogatta egy speciális program keretében. A program lényege, hogy az szélessávú Internet hozzáférésre felkészített ingatlanokat magasabb áron lehessen kiadni. Ennek eredményeképpen sorra épültek - a nagy távközlési és Internet szolgáltatók közreműködésével - a nagy sebességű kommunikációra felkészített épülettömbök, irodaházak. Elemzők szerint néhány éven belül lehetetlen lesz kiadni szélessávú Internet hozzáférés nélküli irodákat, lakásokat.

USA

Az amerikai kormányzat államilag támogatott program keretében kívánja támogatni a digitális infrastruktúra szélesebb elterjedését, mivel a vásárlói igények egyenlőre nem biztatják erőteljes fejlesztésre a szolgáltatókat.

Politikusok az elmaradottabb térségek behálózásában látják az amerikai gazdaság fellendítésének lehetőségét - kérdés azonban, hogy ez valóban segítené az amerikai gazdaság egészét, vagy csak a telekommunikációs szektor cégeinek jelentene bevételeket - bár ha az Internet lufi kipukkanása miatti pesszimizmusra gondolunk, akkor rá is fér a piacra egy kis felfrissülés.

A lakosság vegyesen fogadta a korábbi fejlesztéseket, mert amíg például a Palo Alto-i 1997-es kísérlet (48 kilométeres üvegszálas gyűrűt vontak a város köré) nem járt nagy sikerrel, addig a Cedar City-ben kézzelfogható növekedést hozott a város internetesítése. A programban résztvevő cégek szerint megismételhető a siker az ország egész területén.

Magyarország

Magyarországon a szélessávú szolgáltatások piaca viszonylag kicsi, köszönhetően a magyar felhasználók számára - egyenlőre - magas árnak. A közeljövőben - az egyre erősebb verseny miatt - várhatóan csökkenni fognak az árak.

Számos szolgáltató építi ki országos szélessávú hálózatait (xDSL, kábelnet), amik azonban elsősorban a nagyvárosokban fognak működni.

Forrás : www.karrier.hu


Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95