FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Internet)
·  Webhosting körkép
·  Nagy nyári ADSL akció összefoglaló
·  Apache jelszóval védett oldalak
·  Apache + php + mysql - nyerő hármas
·  Apache webserver
·  Internet kapcsolat megosztása több számítógépen II
·  VPN – virtuális magánhálózatok III.
·  VPN – virtuális magánhálózatok II.
·  VPN – virtuális magánhálózatok I.
·  Új néven fut tovább a MatávNet
·  Szélessávú Internet - a világban
·  Hogyan lesz az emberből Hacker II.
·  Hogyan lesz az emberből Hacker I.
·  Biztonsági hézag a Microsoft Új tűzfalán! - (ISA Server2000)
·  CERT negyedéves összefoglaló
·  Honlapot mindenkinek! (2. rész - a kiegészítő eszközök)
·  Honlapot mindenkinek! (I. rész)
·  Ingyenes internet Magyarországon
·  Az ADSL technológia
·  eKarácsony
· Cikkek > Internet
· A Free Web Magyarországon
Dátum : 2000-04-25 11:06:20
Szerző : Moszi


Az Interneten egy csomó érdekes dolog van, amit egy jelzővel illetnek: FREE (azaz ingyenes). Sokan azt mondják, hogy ami ingyen van az Interneten, az vagy átverés, vagy reklámfogás, vagy pedig mindkettő együtt. Nos én egyáltalán nem így látom a dolgot. Az egyértelmű, hogy semmi sincs ingen, valami bevételforrás mindenképpen bele van csempészve ezekbe a lehetőségekbe. Ám ezek a lehetőségek nem átverések. Mindig kapunk valami szolgáltatást annak fejében, hogy engedjük a szolgáltatónak, hogy mondjuk, elhelyezze hirdetéseit éppen elkészült honlapunk felső részébe.

Szeretnék minél több ingyenes lehetőséget bemutatni, hogy részesülhess te is a Net előnyeiből!

 

FreeWeb

 

Bizonyára sokat hallottál már az ingyenes tárterületekről. Minden ilyen szolgáltatásnak az a lényege, hogy ingyen biztosítson tárterületet mindenkinek, és közben bevételforrásra tegyen szert.

Körülbelül két évvel ezelőtt kezdte meg működését az első magyar freeweb szolgáltató, a Nexus (később még esik majd róla szó). Akkor ez óriási szó volt, mert addig azon kevesek, akik honlapot készítettek a nagy külföldi óriásnál, a GeoCities-nél. Ekkor ezerszám regisztráltatták. Világossá vált, hogy egy új piac jött létre, ami telítetlen. Hamarosan megjelentek a többiek is a láthatáron. Így alakult ki a mai helyzet.

 

Nézzünk hát körül, hogy ma milyen szolgáltatók ajánlanak ingyen tárhelyet!

 

Extra: Az egyik legnagyobb cég jelenleg. Sok egyéb más szolgáltatást is ajánl. Övéké a legnagyobb Internetes hirdető újság is. Portálként üzemel a honlapjuk, kedvünkre testre szabhatjuk.

 

Nexus: A legelső ingyenes tárhely szolgáltató.

 

SWI: Egy igen dinamikusan fejlődő szolgáltató, mely jelenleg azon kevesek közé tartozik, amelyek felismerik a CGI scriptek futtatatásának fontosságát!

 

Most tekintsük meg egy táblázatban, hogy milyen szolgáltatásokat nyújtanak ezek a cégek nekünk ingyen!

 

NÉV

TÁRHELY

CGI

HIRDETÉS

Extra

25 Mb

Nincs

Külön ablak

Nexus

10 Mb

Nincs

Külön ablak

SWI

Korlátlan!

Van

Felső keret

 

Már volt szó arról, hogy a szolgáltatók ingyen adják a tárterületet, de cserébe el kell tűrnünk a hirdetéseiket. Ez nem olyan nagy kérés, ha bele gondolunk, hogy súlyos ezrekbe kerülne egy tárhely bérlet valamely Internet szolgáltatónál! Az SWI megoldása egy kicsit eltér a másik két szolgáltatóétól! Ez a cég a honlapunkat automatikusan egy keretrendszerbe helyezi, majd fölé helyezi el a hirdetéseit. Nos ez a megoldás zavaróbb, hiszen a munkánkba kontárkodnak bele, ám gondoljuk csak végig, hogy cserébe mit ajánlanak: korlátlan tárhely, CGI scriptek futtatása, ingyen fórum stb. Először én is idegenkedtem a gondolattól, de később az előnyök meggyőztek engem is, csak úgy, mint több ezer laptulajdonost.

 

Még nem említettem az ingyenes e-mail címet. Minden szolgáltató ad egy ingyen e-mail címet, ami két féle lehet: igazi e-mail postafiók, vagy továbbító cím. Ez utóbbi annyit tesz csupán, hogy már meglévő e-mail címünkre továbbítja a rá érkező leveleket!

 



Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106