FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Internet)
·  Webhosting körkép
·  Nagy nyári ADSL akció összefoglaló
·  Apache jelszóval védett oldalak
·  Apache + php + mysql - nyerő hármas
·  Apache webserver
·  Internet kapcsolat megosztása több számítógépen II
·  VPN – virtuális magánhálózatok III.
·  VPN – virtuális magánhálózatok II.
·  VPN – virtuális magánhálózatok I.
·  Új néven fut tovább a MatávNet
·  Szélessávú Internet - a világban
·  Hogyan lesz az emberből Hacker II.
·  Hogyan lesz az emberből Hacker I.
·  Biztonsági hézag a Microsoft Új tűzfalán! - (ISA Server2000)
·  CERT negyedéves összefoglaló
·  Honlapot mindenkinek! (2. rész - a kiegészítő eszközök)
·  Honlapot mindenkinek! (I. rész)
·  Ingyenes internet Magyarországon
·  Az ADSL technológia
·  eKarácsony
· Cikkek > Internet
· Az autóba építendő számítógépek veszélyesek!
Dátum : 2000-10-22 09:00:48
Szerző : Lionel


Patric Houston tollából


Itt az ideje, hogy rálépjünk a fékre, és abbahagyjuk a potenciálisan veszélyes technológiák beépítését és alkalmazását az autóinkban. Ezt a lépést pedig még most meg kell tennünk, mielőtt romlanának a baleseti statisztikák.

Egy fontos tanács, amit nem árt megfogadni: egészen addig, amíg a kormány, vagy a gyártók nem biztosítanak bennünket arról, hogy az autós navigációs rendszerek, és egyéb ketyerék elég biztonságosak ahhoz, hogy vezetés közben, mondjuk az autópályán száguldozva is használjuk őket, ne vegyünk belőlük. Inkább kerüljük ki azokat a boltokat, ahol, tudjuk, hogy az utunkba akadhatnak ilyen készülékek, és esetleg megtetszhetnek nekünk.

A gyártók hetente jelennek meg új termékekkel, a Palm például a napokban mutatta be azt a kiegészítőt, melynek segítségével a Palm Pilot-ot vezetés közben is használhatjuk. A gép képes letölteni az e-maileket, majd fel is olvassa őket, ha akarjuk.

Szintén a napokban történt, hogy a Microsoft kiadta az autók számára kifejlesztett Windows CE operációs rendszert. A cég célja, hogy egy olyan rendszert, egy olyan alapot nyújtson a fejlesztőknek, melyre könnyedén lehet bármilyen mobil alkalmazást felépíteni.

A General Motors aggódik.
A General Motors szerdán jelentette be, hogy 10 millió dollárt kíván költeni egy tanulmány elkészítésére, melynek témája az lesz, hogy a mobiltelefonok és egyéb autóban használható eszközök mennyire vonják el az autósok figyelmét.

A General Motors nem ok nélkül aggódik. A mobiltelefonok komoly fenyegetést jelentenek.

Azt hiszem, mindenki tudna egy-két történetet mesélni a mobiltelefonokról. Nekem például van egy egyébként felelősségtudattal rendelkező munkatársnőm, két gyermek anyja, aki boldogan elismeri, hogy úgy vezet, hogy az egyik kezében a mobilját tartja, a másikban pedig a Palm Pilot-al ügyködik. Vajon hogy vezethet?

A felmérések szerint az emberek aggódnak. Az InsightExpress szerint a népesség 70 százaléka szerint a vezetés közben veszélyes hívást kezdeményezni.

A statisztikák szerint a világ legbehálózottabb része lassan a kezeit is megköti. San Francisco, és több szomszédja lassan megkapják „a világ legveszélyesebb helye” kitüntetést is, hiszen a statisztikák szerint ezen a területen a legveszélyesebb átkelni egy zebrán. Minden 100,000 emberre 124,1 zebrai baleset jut.

Hogy miért? Egyes vezetők szerint azért ilyen magas a balesetek száma, mert túl sok a „multitaskos” sofőr.

Az állam én vagyok!
Nézzük, hogy mi a kormány álláspontja. Amerika már végzett felméréseket arra vonatkozólag, hogy milyen problémákat okozhatnak a rádiótelefonok és a navigációs rendszerek vezetés közben. A National Highway Traffic Safety Administration tavaly végzett kísérletei alapján a következők mondhatók el:

Minden olyan eszköz, melyre oda kell figyelni, illetve meg kell érinteni zavarokat okoz a sávtartásban. Az idősebb sofőrök 10 gombnyomásból nyolcszor átlépték a felezővonalat.

Végkövetkeztetés: „…a figyelmet, érintést igénylő készülékek használata nem tanácsos vezetés közben.”

Nem tanácsos? Inkább potenciálisan halálos.



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95