FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Hangfal)
·  Teac hangfalak
·  MidiLand 4030
·  Jazz J-7508
·  PS2000 Digital
·  Jazz 1500W
·  SoundWorks 4+1
·  ACS22
·  RS350
·  Maxxtro SPK41Q
·  Sound Force 800
·  A4 Tech hangfalak.
· Termékbemutatók > Hangfal
· Az alsókategória csúcsa: Labtec 685 5.1-es hangfal
Dátum : 2005-04-01 19:41:00
Szerző : Daywalker


Kevesen tudják, hogy a Labtec nevű cég Logitech érdekeltségű, tehát nem egyenlő a dzsunka cuccokkal. Íme a bizonyíték!

Hallottam már szólni néhány olcsó 5.1-es rendszert, de mindig csak mosolyogtam, amikor meghallottam a párwattos hangfalak ciripelését és a mélyláda erőtlen puffogását, vagy gyakran még azt se lehetett hallani.

Ez alkalommal is csak kerülgettem a dobozt és néztem, hogy most mi legyen. Végül rászántam magam és megnéztem, hogy mire is képes papíron.

Labtec Arena 685 5.1
Teljesítmény (RMS): 26,5W
Mélyláda (RMS): 15W
Satellit (RMS): 11,5W (5x2.3W)
Átviteli frekvencia: 48Hz-20KHz
Jel/zaj viszony: >80dB
Mélyhangszóró átmérője: 12.7cm
Satellit hangszóró átmérője: 7cm
Méretek (hossz.-szél.-mélység):
Középsugárzó: 15.2cm x 10.2cm x 5.7cm
Méyláda: 27.3cm x 15.2cm x 19cm
Satellite: 17.8cm x 10.2cm x 5.7cm


Nem tehettem mást, kibontottam... Sok jóra nem számítottam azután, hogy a dobozát simán egy tenyéren tartva hoztam fel a kocsiból a szobába. Hangfal létére túl könnyű volt még csomagolásban is.
Kibontottam majd a felső "papírtálcát" eltávolítva szembesültem a valósággal, ami nem volt lehangoló.



Gyorsan kibontottam a gondosan csomagolt hangfalakat. Kezembe vettem a mélynyomót és forgattam-forgattam. Meglehetősen könnyű volt, pedig a hangszórón kívül ebben található az erősítő is, mely még egy hűtőbordát se kapott. A fém hátlapon találtam meg a két kezelőszervet (hangerő és subláda hangerő szabályzó) és a bekapcsológombot. Itt helyezkedtek el a szatellitek csatlakozói, ami végre színkódos RCA kimenetek voltak, nem az olcsó cuccokon található csiptetős megoldás. Színkódos továbbá a 3db jack bemenet is, és még hozzávaló kábelt is találtunk a dobozban. Az összeállítás így olyan pofon egyszerűnek látszott, hogy ki se bontottam a használati útmutatót, mert még egy ötéves is elboldogul vele.



A szetellitekről annyit, hogy a center hangfalnak végre center alakja van, és nem 5 egyforma hangfalat adtak, hogy abból tetszés szerint válasszunk egy centert. Sőt, mindegyik hangfal lábának a hátuljára van szitázva, hogy melyik hangfal valójában (első:jobb-bal, hátsó:jobb-bal, center). A kábelek is ehhez igazodnak, igaz, ezek nem túl hosszúak és nem is túl vastagok. A hangfal teljesítményét figyelembe véve ez úgyis olyan szett, ami arra jó, hogy a gép előtt ülő egy ember élvezhesse az effekteket.
Mint említettem, a szett összeállítása gyerekjáték volt. Amire ügyelni kell az az, hogy a mélyládát jó helyre tegyük. Legjobb helye a sarokban lenne, de mivel nincs távirányító, a kezelőszerveket is el kell valahogy érni, és nem hiszem, hogy bárki szívesen rohangál a sarokba, hogy állítson a hangerőn. Persze lehet szoftverből is (hangerőszabályzó a Windowsban:), aki azt szereti.
Nekem szerencsém volt, ugyanis az egészet egy Creative DDTS100 dekóderre kötöttem, amin volt hangerőszabályzó. A hangkeltést egy alaplapi SoundStorm látta el optikai kimeneten Dolby Digital Live módban.

Tapasztalatok:
Az összeállítás gyerekjáték volt. A bekapcsolást egy erős pukkanás jelezte (kikapcoslást is). A hangerőszabályzót feltekerve alapzaj nem volt. Mint a legtöbb olcsó 5.1-es rendszer ez sem igazán alkalmas mp3-ak lejátszására. Lehet, de csak módjával, ne várjunk tőle csodát. Ezzel szemben a sztereó Leadtek TV tunerem hangja nagyon szépen szólt rajta, legyen szó VIVA-ről vagy HBO-ról. Amire igazán jó, azok a filmek. Megnéztem vele jópár filmet (főleg horror és thriller témában) és meggyőzött a hangja. A mélyek kijöttek belőle rendesen, még ha nem is bontott falat, de néha beleremegett az ágy és a vitrin is. Játékok közül a Far Cry-t próbáltam rajta, és ezen is jól vizsgázatott.

Ami tetszett:
Filmek és játékok alatt a teljesítményéhez és árához képest kiemelkedő teljesítmény. Tetszett továbbá, hogy a center hangsugárzó dönthető, így ha nem tudjuk kellően magasra helyezni, akkor ezzel korrigálhatunk.

Ami nem tetszett:
A mélyláda szubcsövébe bepillantva látni lehet az erősítő alkatrészeit.



Ez nem hiszem, hogy jót tenne a hangképzésnek. A másik a zenék alatt nyújtott kicsit gyenge teljesímény, igaz, egyik olcsó hangfal se tud ennél többet.

Végszó:
A hangfal ajánlott bruttó végfelhasználói ára 12402FT. Ha ezt figyelembe vesszük, akkor nem is olyan rossz vétel.
Bár a design nem nyer díjat, de legalább kultúráltan néz ki, főleg, hogy a hangszórók előtt vászonborítás van, és nem olcsó műanyag vagy fémrács. Aki nem akar többet költeni a számítógép hangjára, az ennél jobbat keresve se talál.

Szponzor : Ramiris Rubin Rt.



Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106