FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Hangfal)
·  Az alsókategória csúcsa: Labtec 685 5.1-es hangfal
·  Teac hangfalak
·  MidiLand 4030
·  PS2000 Digital
·  Jazz 1500W
·  SoundWorks 4+1
·  ACS22
·  RS350
·  Maxxtro SPK41Q
·  Sound Force 800
·  A4 Tech hangfalak.
· Termékbemutatók > Hangfal
· Jazz J-7508
Dátum : 2002-03-07 07:44:25
Szerző : gigahertz


Ez egy jó hangzást biztosító fa dobozos hangfal. A doboz kétcsatornás erősítőt és két darab kétutas hangfalat tartalmaz...

A képen a Jazz J-7508-as kétcsatornás rendszere látható. Bár a dobozon nagy betűkkel 1400 Watt szerepel, ne feledjük ez csak P.M.P.O, ha ezt 100-al elosztjuk akkor jól közelíthetjük a szinuszos teljesítményt. Egyébként 30VA-as adaptere van, ami mindent összevetve kb. 2x10 Wattos szinuszos teljesítményt tenne lehetővé.

A középen látható erősítő kísértetiesen hasonlít a Jazz Bruno 2.1-es rendszeréhez mellékelt (J-7905) erősítőhöz. De az egy 2.1-es rendszer, míg ez egy "mezei" sztereo, valamint ott nagy szükség volt egy külön mélysugárzóra, mert a másik két hangszóró meglehetősen kicsi.

Itt egészen más a helyzet a J-7508 fadobozos hangfalakból épül fel! Az oldalán egy fa minzázatú műanyag borítást találunk, alatta faforgács lapból készítették el dobozt.

Az előlapja könnyedén levehető, így láthatóvá válnak a sugárzók. Az alul egy 10cm átmérőjű "mélysugárzót" helyeztek el, míg felül egy 3.5cm átmérőjű hangszóró szolgáltatja a magas hangokat. A nagyobb hangszóró alatt egy reflexnyílást is találunk.

A gyártó adatai szerint 50-20000Hz közötti átvitelre számíthatunk!

Az ezüstszínű erősítő előlapján a hangerőt, állíthatjuk, valamint lehetőség nyílik a magas és mély hangok kiemelésére/elnyomására. Ezen kívül a bekapcsoló gombot és a Power LED-et is itt találjuk, és alul a fajhallgató kimenetet. Egy szóval több már nem igen fért volna el az előlapon.

A hátulján találjuk Line-in aljzatot, a két hangfal számára szükséges RCA kimeneteket, az adaptert is ide kell csatlakoztatunk. Hangosításra is használhatjuk, hiszen mikrofon bemenettel is rendelkezik!

A hangfalakban található hangszórókat mágneses pajzzsal is ellátták, így nem okoz problémát ha közvetlenül a monitor mellé kerülnek, vagy egy floppyt teszünk a tetejére.

Kábelek:

2db RCA-RCA (hangfalakhoz)

1db Jack-Jack (Line-in csatlakozáshoz)

Minden kábel, beleértve az adapter vezetékét elég hosszú, így a géptől akár 2-2.5 méterre is elhelyezhetjük a hangfalakat!

Végül néhány tapasztalat:

Meglepően szépen szól a J-7508-as Jazz hangfal. Kis mérete ellenére a mély hangokkal sincs probléma. Nem csoda, hisz a fa doboz miatt tömege is van a hangfalnak, hiába ez az apró dolog sokat lendít a rendszeren.

Csendes számítógép mellett úgy 2/3 hangerőnél már hallani lehet, hogy egy picit sistereg a hangfal. De ez már olyan hangerőt jelent, ahol már egyébként is sok a rendszernek, mert torzít a nagyobb jelcsúcsok hatására, az erősítő által okozott sistergést is csak akkor hallani, ha az egység nem kap jelet (és be van kapcsolva). De mint kiderült kb. 50%-ban a hangkártya a felelős az alapzajért.

SB 5.1-es és Leadtek 6x Sound hangkártyával próbáltam, nekem úgy tűnt, hogy a Leadtek-el alacsonyabb az alapzaj.

Már negyed hangerőnél is kellő hangerőt biztosít, ez általában untig elég és ilyen hangerő állásnál, ha nem kap jelent az egység a hangkártyától, akkor a hangfalaknak gyakorlatilag semmilyen alapzaja nincs (se sistergés, se búgás…)

Összegzésül:

A hangfalak 120x237x255mm nagyságúak, az átlagosnál sokkal jobban szólnak, talán ezért nem is vehetjük zokon, hogy kicsit drágább az átlagosnál (elvileg netto 23-24eFt körül juthatunk hozzá a boltokban).

A bemutatott darabot a Kelly-Tech biztosította, köszönjük!

 

Szponzor : Tigra Computer



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95