FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Hangfal)
·  Az alsókategória csúcsa: Labtec 685 5.1-es hangfal
·  Teac hangfalak
·  MidiLand 4030
·  Jazz J-7508
·  PS2000 Digital
·  Jazz 1500W
·  ACS22
·  RS350
·  Maxxtro SPK41Q
·  Sound Force 800
·  A4 Tech hangfalak.
· Termékbemutatók > Hangfal
· SoundWorks 4+1
Dátum : 2001-09-06 18:24:49
Szerző : gigahertz


Egy igazán profi megoldás...

Ordasi Tuning

Cambidge SoundWorks

Ebből a hatalmas kupacból egy nagyon jó minőségű 4+1-es hangfalrendszert lehet összeépíteni. A rendszer egy mélysugárzóból és négy kisebb középsugárzóból áll. A "mélynyomó" műanyag dobozos, de ennek ellénére nagyon jó minőségű, erőteljes hangokat képes produkálni. Rendesen megmozhatja a levegőt (elé kell tenni a kezünket működés közben).

A nagy hangfalból egy csomó vezeték indul ki. Egyrészt négy a nagy sarokban elhelyezendő kis hangfalakhoz, egy a tápegységhez, és egy nagyobb köteg. Ez utóbbi különösen érdekes, mert nem csak a hangkártyához menő két kábelről van szó, hanem egy külső hangerőszabályzóról is. Íme így néz ki:

Ötletes módon nem a hangfalon helyezték el a hangerősség állítót, hanem egy külön egységben kapott helyet. Ez nagyon jó dolog, hiszen a hangfal nincs mindig kézközelben, így ezt oda szerelhetjük, ahová szeretnénk.

Ha egy pillanatra megnézzük az első képet, akkor feltűnhet, hogy egy csomó csövet is látunk. Nos ez kábelburkolatként adják a rendszerhez, bár ennek nagy jeletősége nincs, hiszen túlságosan rövidek, így aligha van értelme egy három méteres vezetékből egy fél méteres darabot beburkolni. Mindenesetre a lehetőség adott.

Így néz ki a mélysugárzó hátulja:

Itt egy be- illetve kikapcsoló gombot találunk, de lehetőség nyílik a mély hangok kiemelésére is (potméter). Ide kell csatlakoztatni az adaptert, a négy peremsugárzót illetve a hangkártyától kiinduló két audio kábelt. Egyébként ebbe a kábelbe építették be az előbb bemutatott hangerő szabályzót.

Az összeállításról sok képet találunk, mindenesetre jó szórakozásnak indul. Olyan mint egy kirakós játék, rengeteg modul, csavar, pöcök stb. helyét kell megtalálni.

Mind a négy peremsugárzóra talp szerelhető:

A hátulra elhelyezendő hangfalakhoz kb. 4 méter hosszú vezetéket adnak, a két elsőhöz kb. 3 méter hosszút. A többi vezeték is kellően hosszú, így ez nem jelenthet problémát.

Hihetetlenül jó hangminőséget produkál, egy két-hangszórós rendszerrel nem is említhető egy napon. A mélysugárzó elég nehéz, tényleg nagyon hatásos a mély hangok kiemelése. A peremsugárzók is kellő hangerőt biztosítanak, annak ellenére, hogy picinek tűnnek.

Mondjuk ha fadobozos lenne, akkor az még javítana a minőségen, de ez már nem olyan lényeges. Az erősítő igazán jól bírja a strapát, mert pl. DVD film lejátszásával teszteltem és nagy hangerő mellett sem torzított, illetve a térhatás is szinte moziszerű volt. Egy ilyen hangfallal a PC tulajdonosok többsége nyílván elégedett lenne.

Annyi kis apró dolgot mellékelnek, hogy nehéz lenne elmagyarázni, hogy minek mi a funkciója (ezek nélkül is jól működik). Matricákat is kapunk, ezeket a hangfalak hátuljára ragaszthatjuk, így ha szétszedjük és valamikor újból összerakjuk, akkor már tudjuk mit és hova kell helyezni.

Bekapcsolásnál ugyan nem koppan a hangfal, de amikor az SB LIVE hangkártyával teszteltem, akkor a gép indítása illetve bootolás közben egy-egy beütést lehetett hallani, erről nyílván nem a hangfal tehet.

Végül: A hangfalak tengerében ez egy olyan példány, amit igazán érdemes kipróbálni/megvenni, hiszen ezt nyílván nem cseréljük olyan sűrűn, mint a processzort vagy hasonló terméket. Egy közepes árú hangkártya árában van egy ilyen szett, így az árára sem lehet különösebb panaszunk.

 

Szponzor : DunaWeb Kft.



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95