FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Hangfal)
·  Az alsókategória csúcsa: Labtec 685 5.1-es hangfal
·  Teac hangfalak
·  MidiLand 4030
·  Jazz J-7508
·  PS2000 Digital
·  Jazz 1500W
·  SoundWorks 4+1
·  ACS22
·  RS350
·  Sound Force 800
·  A4 Tech hangfalak.
· Termékbemutatók > Hangfal
· Maxxtro SPK41Q
Dátum : 2001-07-27 21:15:00
Szerző : gigahertz


Első ránézésre nem tűnik olyan nagy számnak ez a hangfal, hiszen "törpe" dobozban adják, így valószínűleg kis hangfalakat rejt. Ám ez koránt sincs így. A doboz helykihasználása elég jó, mindennek megvan a maga helye:

Ez alatt lapul a hatalmas mélynyomó. Rögtön az elején szögezzük le, hogy fadobozos hangfallal van dolgunk, így a mély hangok is tökéletesek. Ha dobozban ezt találjuk:

Vagyis két középsugárzót, egy mélynyomót, adaptert, kábeleket és egy használati útmutatót. A két középsugárzóhoz állvány is jár. Az állvány azon kívül, hogy szép még hasznos is. Kipróbáltam észrevehetően jobban szól, ha a fémkaros állványon van, mint egy fa asztalon. Az állványokat egyszerűen kicsit össze kell nyomni és a középsugárzók hátlapján kiképzett lyukba rögzíteni.

A mélysugárzó kidolgozása tökéletes. Nagyon praktikusan helyezték el a kezelőszerveket, noha a vezetékeket célszerű lett volna a hátuljába csatlakoztatni:

A legjobb, hogy a gyártó felismerte, hogy az emberek leggyakrabban a hangerőt állítják. A mély kiemelést pl. sokkal ritkábban változtatják. Ezért a hangerő szabályzó gomb nagy méretű. A gomb elején egy mélyedést találunk, ezen keresztül is könnyedén állíthatjuk a hangerőt. Nem kell, pl. három újjal megfogni a gombot, elég, ha a mutató ujjunkat a mélyedésbe helyezzük és máris tekerhetjük kedvünk szerint.

Egy Surround gombot is elhelyeztek, ez a funkció már három hangszóróval is nagyobb élményt, szebb hangokat nyújt. A Surround gomb felett a hely illetve magas hangokat emelhetjük ki. Ezt célszerű mélyre állítani, mert pl. a mozi egyik varázsa, hogy a mély hangok megremegtetik a széket... nos itt a székről nem fogunk leesni, de meglepő, hogy egy ilyen kis reflexnyílásos hangfal mit tud. Ha a nyílás elé rakjuk a kezünket, akkor már 2/3 hangerőnél észrevesszük, hogy a mély hangok lesugárzásához bizony sok levegőt kell megmozgatni.

A méreteket a mélysugárzó hátulján elhelyezett matricán tüntették fel.

A középsugárzókban 7.5cm átmérőjű hangszó találunk a mélysugárzóban 10cm átmérőjű préseli a levegőt.

A mélysugárzó kialakítása azért is érdekes, mert meglehetősen mély a doboz az előlapjához képest és egyáltalán nem látni a hangszórót. De ez egy jó konstrukció! Filmet nézve, MP3-at hallgatva nagyon jó vélemény alakult ki bennem a Maxxtro SPK41Q-ról, csak ajánlani tudom.

A hangerő szabályzó gomb alatt van a be- illetve kikapcsoló gomb. Szerencsére a koppanásgátlás is tökéletes, akkor sem vágódnak ki a membránok, ha bekapcsolom a számítógépet.

Így kell összeállítani a hangfalakat, ezzel csupán egy probléma van. Nevezetesen a két középsugárzóhoz menő kábel ugyan megvan, de a két vezeték egymás mellett halad. Így nincs más hátra, ha nem közvetlenül egymás mellé szeretnénk tenni a hangfalakat akkor kézzel szét kell húzni a vezetéket így:

Az adapter kábele elég hosszú, így nagy valószínűsséggel toldó nélkül elhelyezhetjük a hangfalakat. A Jack dugós audio kábel, ami a hangkártyához megy szintén elég hosszú, de ha a hangfal bekapcsolt állapotában megfogjuk, akkor eléggé búgnak a hangszórók, de ez üzemszerűen úgy sem fordul elő.

A gyártó külön felhívja a figyelmet, hogy a hangfalakat a monitortól és mágneses adathordozótól távol helyezzük el. A súlyából ítélve a mélysugárzóban meglehetősen nagy mágnes lehet, így nem csoda, ha vigyázni kell vele. kb. 30 cm-re már elenyésző a mágnesek hatása.

Kínában gyártott termékről van szó, bár ez nem von le semmit az értékéből.

Nézzük a gyártó specifikációját, zárójelben a megjegyzésemmel:

4" átmérőjű mélysugárzó és 3"-os középsugárzó (valóban).

480 Watt (P.M.P.O) (Nos erre ne számítsunk, annak ellenére, hogy ez csúcsteljesítmény. Az átlag teljesítményét nem adták meg, de tekintettel arra, hogy 20 Wattos adaptert adnak hozzá, így összesen kb. 14 Wattra számíthatunk. Ez bőven elegendő, sőt általában még sok is.)

Röviden összefoglalva a tényleg azt kapjuk, amit a gyártó a dobozon ígér, vagyis minőségi hangokat!

Szponzor : DunaWeb Kft.



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95