FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Gazdaság)
·  Kiemelten sikeres évet zárt 2005-ben a T-Online
·  Közös adatbázist indít a három magyar mobilszolgáltató
·  Intel®: új logó, új szlogen, új célok
·  Egyesül a Magyar Telekom és a T-Mobile Magyarország
·  Az informatika létfontosságú szerepe a gyártók közötti versenyben
·  Napi 18 óra ingyen beszélgetés a T-Com új Favorit díjcsomagjaival
·  Jön az Antenna Digital
·  A Matáv rendkívüli Közgyűlése döntött a névváltásról
·  Előrejelzés: Intel processzor és chipkészlet áreső
·  Ötéves a Fujitsu Siemens Computers Kft.
·  Rekordnagyságú bevételről számolt be a Microsoft
·  NHH: A kiskereskedelmi piac elemzése
·  Júniusban ismét nőtt a vezetékes vonalak száma
·  Elkészült a Matáv 2005-2006. évi középtávú stratégiája
·  A Matáv 2004. I. félévi eredményei
·  AMD processzor árváltozás
·  eTel Magyarország: Kétszámjegyű forgalom- és eredményesség növekedés, hamarosan árcsökkentés
·  Az Intel második negyedéves eredménye 8,05 milliárd dollár
·  Újszerű konstrukció a Matávtól
·  Újabb hitelszerződés a Matáv és a Deutsche Telekom között
· Hírek > Gazdaság
· A Matáv megtartotta évi rendes Közgyűlését
Dátum : 2004-04-28 18:09:44
Szerző : Daywalker


A Matáv 2004. április 28-án megtartotta évi rendes Közgyűlését. A Közgyűlés meghallgatta az Igazgatóság jelentését az ügyvezetésről, a Matáv Csoport üzletpolitikájáról és vagyoni helyzetének alakulásáról, továbbá jóváhagyta a számviteli törvény szerinti Éves beszámolókat a Matáv 2003. évi gazdálkodásáról.

A Közgyűlés 1.051.974 millió Ft mérleg főösszeggel és 80.919 millió Ft adózott eredménnyel jóváhagyta a Matáv Csoport magyar számviteli szabályok (HAR) szerint elkészített 2003. évi Konszolidált éves beszámolóját.

A Közgyűlés 923.268 millió Ft mérleg főösszeggel és 75.174 millió Ft adózott eredménnyel jóváhagyta a Matáv Rt. magyar számviteli szabályok (HAR) szerint elkészített 2003. évi Konszolidált éves beszámolóját.

A Közgyűlés úgy határozott, hogy (100 Ft névértékű) részvényenként 70 forint osztalékot fizet a tulajdonosoknak a 2003. évi eredményből. Az adózott eredményből a 72.653.819.000 Ft osztalék levonása után fennmaradó összeget, 2.520.165.296 Ft-ot a Matáv Rt. eredménytartalékba helyezi. Az osztalék kifizetésének kezdő dátuma 2004. június 2., az osztalékfizetés rendjéről 2004. május 21-én részletes hirdetményt tesz közzé a Matáv.

A Közgyűlés elfogadta a Matáv Rt. papír alapú részvényeinek dematerializált részvénnyé történő átalakítására vonatkozó előterjesztést. (A tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. sz. törvény 408. §. (1) bekezdése rendelkezik arról, hogy a törvény hatálybalépésekor már nyilvánosan forgalomban levő, nyomdai úton előállított értékpapírt legkésőbb 2004. december 31-ig a kibocsátónak dematerializált értékpapírrá kell átalakítania.)

A Közgyűlés módosításokat fogadott el a Társaság Alapszabályában. Többek között arról is határoztak, hogy a feladatok hatékonyabb és felelősségteljesebb végzése érdekében az Igazgatóság és a Felügyelő Bizottság tagjainak megbízatását a jelenleginél hosszabb, 3 éves időtartamban határozzák meg.

A Matáv Rt. Igazgatóságának és Felügyelő Bizottságának megbízatása a közgyűlés napjával megszűnt. A részvényesek megválasztották az Igazgatóság és a Felügyelő Bizottság tagjait.

A Matáv Igazgatóságának tagja 2007. május 31-ig, illetve a 2006. gazdasági évet lezáró közgyűlés napjáig: Straub Elek, Dr. Földesi István, Horst Hermann, Dr. Ralph Rentschler, Achim Berg, Michael Günther, Dr. Klaus Hartmann, Dr. Patai Mihály, Dr. Surányi György.

A Matáv Felügyelő Bizottságának tagja 2007. május 31-ig, illetve a 2006. gazdasági évet lezáró közgyűlés napjáig: Vermes Péter, Kadlót Gellért, Böhm Géza, Csizmadia Attila, Dr. Klaus Nitschke, Wolfgang Hauptmann, Arne Freund, Joachim Kregel, Dr. Pap László.

Az Igazgatóság és a Felügyelő Bizottság tagjainak 2003. évben megállapított tiszteletdíját a Közgyűlés változatlanul hagyta.

A Közgyűlés a Matáv Rt. könyvvizsgálójává két éves, 2006. május 31. napjáig terjedő időtartamra a PricewaterhouseCoopers Kft.-t megválasztotta.

A Közgyűlés módosította a 2002. április 26-i Közgyűlésen hozott határozata alapján bevezetett Részvényopciós Program feltételeit. A Vezetői Részvényopciós Program 2004. július 1. napján esedékes harmadik részlete törlésre kerül. A Közgyűlés ennek megfelelően a részvényopciós program működtetése érdekében az Igazgatóság számára 1.700 millió Ft mértékű zártkörű alaptőke emelésre adott felhatalmazás összegét 490 millió Ft-ra módosította. (A Vezetői Részvényopciós Program első részleteként 2002. július 1. napján kibocsátott 4.900.000 darab részvény tekintetében a Program feltételei hatályban maradnak. A második részlet [5.600.000 darab] a 2003. április 25-i évi rendes Közgyűlés határozata alapján került törlésre. A fennmaradó, összesen 12.100.000 darab saját részvény vásárlására vonatkozó felhatalmazást a Közgyűlés visszavonta az Igazgatóságtól.)

Forrás : Matáv


Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95