FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Gazdaság)
·  Kiemelten sikeres évet zárt 2005-ben a T-Online
·  Közös adatbázist indít a három magyar mobilszolgáltató
·  Intel®: új logó, új szlogen, új célok
·  Egyesül a Magyar Telekom és a T-Mobile Magyarország
·  Az informatika létfontosságú szerepe a gyártók közötti versenyben
·  Napi 18 óra ingyen beszélgetés a T-Com új Favorit díjcsomagjaival
·  A Matáv rendkívüli Közgyűlése döntött a névváltásról
·  Előrejelzés: Intel processzor és chipkészlet áreső
·  Ötéves a Fujitsu Siemens Computers Kft.
·  Rekordnagyságú bevételről számolt be a Microsoft
·  NHH: A kiskereskedelmi piac elemzése
·  Júniusban ismét nőtt a vezetékes vonalak száma
·  Elkészült a Matáv 2005-2006. évi középtávú stratégiája
·  A Matáv 2004. I. félévi eredményei
·  AMD processzor árváltozás
·  eTel Magyarország: Kétszámjegyű forgalom- és eredményesség növekedés, hamarosan árcsökkentés
·  Az Intel második negyedéves eredménye 8,05 milliárd dollár
·  Újszerű konstrukció a Matávtól
·  Újabb hitelszerződés a Matáv és a Deutsche Telekom között
·  Vodafone: Növekvő profit, forgalom és ügyfélszám
· Hírek > Gazdaság
· Jön az Antenna Digital
Dátum : 2005-06-03 07:48:29
Szerző : Matteo


Digitális lakossági műsorelosztó szolgáltatást vezet be az Antenna Hungária.

Az Antenna Hungária hamarosan elindítja az Antenna Digital-t, amely eddigi "kábel nélküli kábeltévéje", az AntennaMikro helyébe lép. "Az AH ezzel teljes körű digitális szolgáltató lett: a digitális földfelszíni televíziós, műholdas és digitális rádióműsor-szórás után lakossági területen is léptünk. Közel száz csatornát, az eddigieknél jóval rugalmasabb programstruktúrát, kiváló kép- és hangminőséget és a digitális átvitelhez kapcsolódó kényelmi szolgáltatásokat nyújtunk előfizetőinknek" - jelentette be Dr. László Géza vezérigazgató a cég keddi sajtótájékoztatóján.

Az Antenna Hungária a lakossági piacon is korszerű, innovatív termékkel kíván jelen lenni. A Budapest egy részén és a főváros környékén vehető, mikrohullámon a Széchenyi-hegyi adótoronyból sugárzott AntennaMikro szolgáltatás előfizetői automatikusan élvezhetik majd az Antenna Digital előnyeit, de a cég új ügyfelekre is számít. Kora ősszel indítják el az Antenna Digital sugárzását, s ezzel párhuzamosan lecserélik az AntennaMikro előfizetők dekódereit, hogy alkalmasak legyenek a digitális jelek fogadására. "Reményeink szerint az Antenna Digital a kábeltelevíziók valódi versenytársa lesz Budapesten" - mondta a vezérigazgató.

A digitális jeltovábbítás révén lehetővé válik a nézők által fogható csatornák számának növelése. A tervek szerint - a jogtulajdonosokkal folyamatban vannak a tárgyalások - az Antenna Digital előfizetői közel száz televíziócsatorna műsorai közül válogathatnak majd. Az előzetes piackutatásokból kiderült, hogy a nézők nagy része a magyar nyelvű adásokat részesíti előnyben: ezért az Antenna Hungária Rt. megegyezés esetén a piacon lévő valamennyi, mintegy 40 magyar nyelvű programot fel kívánja venni az Antenna Digital kínálatába.

A kábeltévék piacán jelenleg az a gyakorlat, hogy a háztartások csupán néhány, egymásra épülő előfizetői csomag közül választhatnak. Vámos Péter projektvezető kiemelte, hogy az Antenna Digital nézői számára ezzel szemben nagy számú programcsomagot állítanak össze, amelyek rugalmasan alkalmazkodnak majd a különböző igényekhez. Így több tematikus, például kulturális vagy nyelvtanuló-programcsomag elindítását is tervezik.

A digitális szolgáltatás további előnye az analógnál sokkal jobb minőség. A kép- és a hangminőség javulását Vámos Péter a VHS-videó és a digitális DVD-lemez közötti különbséggel szemléltette. Az Antenna Digital előfizetői dekóderük segítségével lehívhatnak majd egy elektronikus programfüzetet is, amely a csatornák programjairól nyújt információt egy egyszerű, könnyen kezelhető menüfelületen keresztül, s az előfizetők igényeihez igazodva új, korszerű digitális szolgáltatások elindítására is felkészültek.

Az Antenna Digital vételének feltétele, hogy az előfizető rálásson a Széchenyi-hegyi adótoronyra. A jelenleg használt antennák megfelelnek az Antenna Digital vételére is, így az előfizetőknek nem kell új berendezést vásárolniuk. A dekódereket az Antenna Hungária Rt. szakemberei kicserélik, s a tervek szerint november végére már minden jelenlegi AntennaMikro előfizető háztartásában ott lesz az új, száz program vételére alkalmas készülék. Ezután elindul a próbasugárzás, amelynek során az előfizetők egy hónapig ingyen ismerkedhetnek az új programokkal.

Forrás : Antenna Hungária Rt.


Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106