FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Gazdaság)
·  Kiemelten sikeres évet zárt 2005-ben a T-Online
·  Közös adatbázist indít a három magyar mobilszolgáltató
·  Intel®: új logó, új szlogen, új célok
·  Egyesül a Magyar Telekom és a T-Mobile Magyarország
·  Az informatika létfontosságú szerepe a gyártók közötti versenyben
·  Napi 18 óra ingyen beszélgetés a T-Com új Favorit díjcsomagjaival
·  Jön az Antenna Digital
·  A Matáv rendkívüli Közgyűlése döntött a névváltásról
·  Előrejelzés: Intel processzor és chipkészlet áreső
·  Ötéves a Fujitsu Siemens Computers Kft.
·  NHH: A kiskereskedelmi piac elemzése
·  Júniusban ismét nőtt a vezetékes vonalak száma
·  Elkészült a Matáv 2005-2006. évi középtávú stratégiája
·  A Matáv 2004. I. félévi eredményei
·  AMD processzor árváltozás
·  eTel Magyarország: Kétszámjegyű forgalom- és eredményesség növekedés, hamarosan árcsökkentés
·  Az Intel második negyedéves eredménye 8,05 milliárd dollár
·  Újszerű konstrukció a Matávtól
·  Újabb hitelszerződés a Matáv és a Deutsche Telekom között
·  Vodafone: Növekvő profit, forgalom és ügyfélszám
· Hírek > Gazdaság
· Rekordnagyságú bevételről számolt be a Microsoft
Dátum : 2004-10-25 20:59:41
Szerző : Daywalker


A Microsoft Corp. közzétette, hogy a 2004. szeptember 30-ával zárult negyedévben 9,19 milliárd dollár árbevételre tett szert, ami a múlt év hasonló időszakában elért 8,22 milliárd dollárhoz képest 12 százalékos növekedést jelent.

Az első negyedéves üzemi eredmény 4,05 milliárd dollár, míg a nettó eredmény 2,90 milliárd dollár. Az egy részvényre eső nyereség meghaladta a Microsoft előrejelzésében szereplő 0,02 dollárt, és 0,27 dollárt tett ki, amely magában foglalja a részvényesek kárpótlására fordított összeget is.

„Az évkezdet erősre sikerült. Nagyon jó évre és folyamatos növekedésre számítunk mind az üzleti, mind a fogyasztói szegmensben” – mondta John Connors, a Microsoft pénzügyi vezetője. „A negyedévben az üzleti kiszolgálói és asztali szoftverek forgalma kétszámjegyű növekedést mutatott, és mivel azon dolgozunk, hogy minden egyes üzletágunk hatékonyabb és jövedelmezőbb legyen, terveink szerint a bevételek növekedése meg fogja haladni a költségek növekedését.”

A Microsoft alapvető platformtermékei iránti fokozott üzleti felhasználói igények, valamint a PC- és szerver eladások növekedése révén jelentősen megemelkedett az ügyfélszoftverek, az „infomunkás” szoftverek, valamint a kiszolgálói szoftverek és eszközök eladása. A kiszolgálók és az eszközök forgalma 19%-kal nőtt, elsősorban a Windows Server (TM), az SQL Server (TM) és az Exchange Server révén.

„A zászlóshajónak számító kiszolgálói termékek mellett a felügyeleti megoldások iránti nagy érdeklődés is örömünkre szolgál. A nemrég megjelent Microsoft Operations Manager 2005 és a hamarosan megjelenő Microsoft System Center 2005 iránt is jelentős piaci érdeklődést tapasztalunk, amit jól mutat, hogy a negyedévben több mint 20%-kal nőtt a felügyeleti megoldások forgalma. Ez a teljes Windows Server Rendszerre kiterjedő átfogó innováció újabb eredménye, amely további üzleti előnyt nyújt ügyfeleinknek” – mondta Eric Rudder, a szerverekért felelős csoport igazgatója.

Jól teljesítettek a Microsoft otthoni felhasználók számára fejlesztő üzletágai is. A továbbra is erős internetes hirdetési piacnak köszönhetően az MSN a tavalyi év hasonló időszakának forgalmát 10%-kal meghaladva ismét nyereséggel zárta a negyedévet. A Home and Entertainment divízió bevétele az Xbox konzolok és játékok sikerének köszönhetően 9%-kal nőtt, míg az üzemi veszteség a tavalyi év első negyedévéhez képest több mint 47%-kal csökkent, főként a Xbox játékok vártnál jobb értékesítése révén. A november 9-én kibocsátandó Halo 2 minden idők egyik legnagyobb érdeklődéssel várt videojátéka, amelyre már rekordnak számító, másfélmillió előzetes megrendelés érkezett.

Üzleti kitekintés
A menedzsment várakozásait tekintve, a 2004. december 31-ével záródó második negyedév tervezett sarokszámai:

  • A bevétel 10,3 és 10,5 milliárd dollár között lesz.
  • Az üzemi eredmény 4,2 és 4,3 milliárd dollár között lesz, ideértve a részvényesek kárpótlására fordított költséget.
  • Az egy részvényre eső nyereség 0,28 dollár lesz, ideértve a részvényesek kárpótlására fordított költséget.

    Forrás : Microsoft


  • Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

    Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

    Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106