FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Gazdaság)
·  Kiemelten sikeres évet zárt 2005-ben a T-Online
·  Közös adatbázist indít a három magyar mobilszolgáltató
·  Intel®: új logó, új szlogen, új célok
·  Egyesül a Magyar Telekom és a T-Mobile Magyarország
·  Az informatika létfontosságú szerepe a gyártók közötti versenyben
·  Napi 18 óra ingyen beszélgetés a T-Com új Favorit díjcsomagjaival
·  Jön az Antenna Digital
·  A Matáv rendkívüli Közgyűlése döntött a névváltásról
·  Előrejelzés: Intel processzor és chipkészlet áreső
·  Rekordnagyságú bevételről számolt be a Microsoft
·  NHH: A kiskereskedelmi piac elemzése
·  Júniusban ismét nőtt a vezetékes vonalak száma
·  Elkészült a Matáv 2005-2006. évi középtávú stratégiája
·  A Matáv 2004. I. félévi eredményei
·  AMD processzor árváltozás
·  eTel Magyarország: Kétszámjegyű forgalom- és eredményesség növekedés, hamarosan árcsökkentés
·  Az Intel második negyedéves eredménye 8,05 milliárd dollár
·  Újszerű konstrukció a Matávtól
·  Újabb hitelszerződés a Matáv és a Deutsche Telekom között
·  Vodafone: Növekvő profit, forgalom és ügyfélszám
· Hírek > Gazdaság
· Ötéves a Fujitsu Siemens Computers Kft.
Dátum : 2004-11-24 19:35:19
Szerző : Daywalker


A Fujitsu Siemens Computers Kft. a 2004. pénzügyi év első félévében ismét gyorsabb ütemben növekedett, mint a hazai számítástechnikai piac.

A vállalat tovább javította pozícióit: az elmúlt egy évben megőrizte és megszilárdította a magyar számítógéppiac második legjelentősebb szereplőjének tavaly megszerzett rangját - közölte Poros Gábor, Európa első számú számítástechnikai berendezés-szállító vállalata, a Fujitsu Siemens Computers magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatója. Elmondta, az anyavállalat öt évvel ezelőtt két, az informatikai piacon tekintéllyel rendelkező világcég közös vállalkozásaként jött létre. A nemzetközi vállalat növekedése az európai uniós piac stagnálása ellenére felülmúlta az EU GDP bővülésének és valamennyi világmárka gyártójának növekedését.

A Fujitsu Siemens Computers vállalat a 2004. pénzügyi év első félévben 32 százalékkal több PC-t, mobil eszközt, szervert és storage berendezést értékesített, mint az elmúlt év azonos időszakában. Értékesítési árbevétele 2560 millió euró volt, ami 15 százalékkal haladja meg a korábbi perióduséét. USD-ben számítva a Fujitsu Siemens Computers értékesítése csaknem 10 százalékkal volt több az elmúlt négy negyedévben, mint a számítástechnikai piacot vele együtt meghatározó versenytársaié. Az adózás előtti eredmény meghaladta a 20 millió eurót, ami az előző év első félévi eredményéhez képest több mint 80%-os növekedést jelent.

A magyarországi leányvállalat összesen több mint 40 százalékkal több számítástechnikai eszközt értékesített a hazai piacon, mint a megelőző év azonos időszakában, értékesítési árbevétele pedig 36 százalékkal haladta meg azt. A cégre megalapítása óta jellemző rendkívüli növekedési dinamika, mint minden évben, ezúttal is tovább erősödött (az árbevétel tekintetében 7 százalékkal). A Fujitsu Siemens Computers Kft. valamennyi termékcsoportban – és legnagyobb arányban a mobil eszközök területén – fokozta értékesítését az előző év hasonló időszakához képest.




Az anyavállalat kiemelt figyelemmel kíséri a rendkívül sikeres magyarországi cég fejlődését. Az eredmények elismeréseként Budapesten szerver-kompetenciaközpont kezdte meg működését. A központ egyik kiemelt feladata a Blade server technológián alapuló FlexFrame architektúra támogatása. A jövő évtől kezdve pedig a hazai vállalat koordinálja a Fujitsu Siemens berendezések értékesítésének dél-kelet-európai marketing támogatását.

A magyar piac idén is igazolta a Fujitsu Siemens elkötelezettségének helyességét a mobil számítástechnikai eszközök fejlesztése mellett. Az eladott mobil berendezések mennyisége a pénzügyi év első félévében 110 százalékkal növekedett a megelőző év azonos időszakával összevetve. A mobil PC-k eladásának tekintetében kiugró volt az utolsó negyedév eredménye: soha a Fujitsu Siemens Computers nem adott még el egy negyedév alatt annyi ilyen eszközt, mint az idei év harmadik negyedévében. A storage termékek forgalma az árbevétel alapján közel kétszeresére, az Intel szerverek forgalma 26%-kal, a számítógépes perifériák forgalma pedig 54%-kal növekedett.

Poros Gábor a sikerek forrását a rendkívül gazdag és rugalmas termékválasztékban jelölte meg. A cég stratégiája, amely a mobilitásra és az üzleti szempontból kritikus alkalmazások IT infrastruktúrájára alapoz, újabban a környezeti felelősség gondolatával gazdagodott.

A fejlődés új területe a „zöld” PC-k környezetbarát alkatrésztartalmának és a termelésen belüli arányának növekedése. A professzionális SCENIC E Green PC, SCENIC W Green PC és CELSIUS M430 Green munkaállomás bevezetésével az ágazatban a Fujitsu Siemens Computers kínál elsőként környezetbarát számítógépeket a normál PC-kre jellemző áron. Fejlett, ólommentes forrasztási eljárása 12-ről 3 grammra csökkenti az alaplapban található ólom mennyiségét. E technika alkalmazása érdekében az FSC 600 000 eurót ruház be minden alaplapgyártó gépsorába, amelyek így az ágazat legfejlettebb, általános PC-k készítésére szolgáló rendszerei. Jelenleg a vállalatnál készülő alaplapok egynegyede „zöld” alaplap. A környezetbarát technológia következetes alkalmazása az innováció mellett a gyártási költségek csökkentését is elősegíti. Az ellátási lánc környezetbarát szemléletű optimalizálása önmagában több mint 2 millió euró megtakarítást hozott a Fujitsu Siemens Computersnek.




Poros Gábor a sajtótájékoztatón beszámolt a Fujitsu Siemens Computers néhány legújabb termékéről, amelyeket nemrég a vállalat hagyományos októberi nemzetközi termékbemutatóján jelentettek be és hamarosan a magyar vásárlók számára is hozzáférhetőek lesznek. Az idei, Augsburgban VisIT címmel megrendezett termékbemutató újdonságai: a tablet PC-vé konvertálható, ultrakönnyű noteszgép, a Lifebook T4010 és az új, S2 technológiára épülő szerverek.

Forrás : Fujitsu-Siemens


Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106