FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Gazdaság)
·  Kiemelten sikeres évet zárt 2005-ben a T-Online
·  Közös adatbázist indít a három magyar mobilszolgáltató
·  Intel®: új logó, új szlogen, új célok
·  Egyesül a Magyar Telekom és a T-Mobile Magyarország
·  Az informatika létfontosságú szerepe a gyártók közötti versenyben
·  Napi 18 óra ingyen beszélgetés a T-Com új Favorit díjcsomagjaival
·  Jön az Antenna Digital
·  A Matáv rendkívüli Közgyűlése döntött a névváltásról
·  Előrejelzés: Intel processzor és chipkészlet áreső
·  Ötéves a Fujitsu Siemens Computers Kft.
·  Rekordnagyságú bevételről számolt be a Microsoft
·  NHH: A kiskereskedelmi piac elemzése
·  Júniusban ismét nőtt a vezetékes vonalak száma
·  Elkészült a Matáv 2005-2006. évi középtávú stratégiája
·  A Matáv 2004. I. félévi eredményei
·  AMD processzor árváltozás
·  eTel Magyarország: Kétszámjegyű forgalom- és eredményesség növekedés, hamarosan árcsökkentés
·  Az Intel második negyedéves eredménye 8,05 milliárd dollár
·  Újszerű konstrukció a Matávtól
·  Újabb hitelszerződés a Matáv és a Deutsche Telekom között
· Hírek > Gazdaság
· Az Intel első negyedéves eredménye 8,1 milliárd dollár
Dátum : 2004-04-20 19:17:44
Szerző : Daywalker


Az Intel Corporation bejelentette, hogy első negyedéves bevétele elérte a 8,1 milliárd dollárt, ami az előző negyedévhez képest 7 százalékos csökkenés, a megelőző év ugyanezen időszakához képest azonban 20 százalékos növekedést jelent.

Az első negyedéves nettó jövedelem 1,7 milliárd dollár volt, ami az előző negyedéves adatokhoz képest 20 százalékkal alacsonyabb, a megelőző év ugyanezen időszakához képest azonban 89 százalékos emelkedést jelent. Az egy részvényre eső hozam 26 cent volt, ami az előző negyedév értékéhez képest 21 százalékos csökkenés, de a 2003-es első negyedév 14 centes eredményéhez képest 86 százalékos növekedést jelent.

„Az Intel első negyedéves eredményei mind
a bevételek, mind a jövedelem szempontjából folyamatos növekedést mutatnak az előző évi adatokhoz képest, melyet elsősorban az egész világon jelentkező informatikai költések növekedése segített elő.” – mondta Craig R. Barrett, az Intel vezérigazgatója. „Egy sor új asztali processzor bemutatásával segítettük a 90 nanométeres technológiánk elterjedését. Terveink szerint a második negyedévben nagy mértékben növelnénk szállítmányainkat, az első mobil és szerver termékeket is beleértve. Ezen termékek kombinációja, illetve az új processzorok és platformfejlesztések lehetővé teszik számunkra, hogy az idei évben folyamatos növekedést produkálhassunk.”

Március 30-án az Intel és az Integraph Corporation bejelentették, hogy befejeződött szabadalomsértési perük, amely eredményeként az Intel 225 millió dollárt fizet az Integraph részére.

A megegyezés szerint az Intel 162 millió dollárt könyvelt el első negyedéves értékesítési költségként, mely az egy részvényre jutó osztalékot hozzávetőlegesen 1,7 centtel csökkentette.
A fennmaradó 63 millió dolláros összeget, mely a szerzői jogok értékét jelenti, hozzávetőlegesen 5 éven keresztül törlesztik majd.

Forrás : Intel


Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106