FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Ház)
·  A csend hangjai
·  Színes Chieftech házak
·  Chieftech midi torony
·  Chieftech házak
·  JS1500 szerver ház
·  Codegen Big Tower
·  Codegen házak
·  Pingvin ház
·  Smiley
·  Standard nagytorony
· Termékbemutatók > Ház
· Zizon
Dátum : 2002-11-16 11:15:35
Szerző : gigahertz


Már kis hazánkban is megjelentek az extra kinézetű házak. Egy éve még az is újdonságnak számított, ha egy PC házank pingvin alakú előlapja volt. Feltehetjük a kérdést, hogy a PC ház oldalán az ablak és a neon világítás teljesen normális-e?

Nemrég bemutattuk a LianLi, TermalTake ablakos házakat és most itt egy másik Zizon ATX MIDI torony (www.comcase.com):

Már ezen a képen is látszik némi extra, ugyanis a ház tetején egy 8cm-es ventilátornak kialakították a helyet. A szellozo rács alatt ugyan nincs ventilátor, de ezen könnyen segíthatünk.

A bemutatott ház annyira új, hogy elvileg csak ez az egy darab van még csak a hazánkban, a gyártó oldalán (http://www.comcase.com) csak pár sort találunk a házról. Ezért nézzük meg alaposabban:

Az egyik oldalán hatalmas plexi ablakot találunk. A plexit rögzíto fehér muanyag kereten több helyen is szellozo réseket találunk. De a túloldalon is:

Elolapi USB kivezetéssel is rendelkezik. Az elozo képen is látszik, hogy az elolap élébe elhelyeztek két USB portot. A további csatlakozási lehetoségeket az elolapon kis ajtó rejti!

Belül is izgalmas:

A processzor fölé hatalmas muanyag ormány nyúlik, ami egy 8cm-es ventilátorra van erosítve. Ez a ventilátor kiszívja a processzor által felmelegített levegot. Mondjuk az nem volt világos, hogy a processzor hutoventilátora miként kap levegot, mert az ormány pont el szeretné szívni a levegot a CPU hutoventilátor elol (a két ventilátor ellentétes légáramot hoz létre). Persze egybol azt is hozzá kell tenni, hogy az ormány keresztmetszete igen nagy, így ott lassan áramlik a levego, a CPU ventilátor pedig általában jóval többet szállít.

Maximum 600 Wattos tápegységgel szerelik, ami igazán figyelemreméltó.

475mm mély, ami lényeges szempont, hiszen így ha az alsó helyre szereljük a CD meghajtót, akkor az elvileg nem ütközik neki az alaplap sarkának.

Az elolap mögött ilyen a kialakítás:

6db winchesternek van hely és a floppy meghajtónak. Nagyhelybol (5.25") négy darabot találunk.

Néhányan félnek közvetlenül a speaker közelébe szerelni a winchestert, hiszen a mágneses tér tönkreteheti az értékes adatokat. Azonban ez a félelem alaptalan, az ilyen nagyságrendu mágneses terek nem károsítják a HDD-n tárolt adatokat.

Ha már ablak is van a gépen, akkor nem árt, ha neon is van benne:

A neonhoz egy adapter csatlakozik, mely nagyfeszültséggel látja el a csövet, az adapter másik végén normál a PC tápokon is fellelheto négypólusú csatlakozót találunk. A nagyfeszültségu vezetékkel vigyázzunk, ne szorítsuk neki semminek, ami kárt tehet a szigetelésébe. Elvileg ettol nem kaphatunk olyan mértéku áramütést, ami halálos kimenetelu lenne, de jobb félni mint megijedni.

A neont jelenleg három színben forgalmazzák:

10.000 órás élettartammal számolhatunk, ami valamivel több, mint egy éves folyamatos üzemet tesz lehetové. 1000Voltról muködnek, az adapter 5mA-re képes. 12 Voltról majdnem 3 Wattot fogyasztanak.

Ha minden igaz, akkor még csak sötétbarna kivitelben készítik a Zizong sorozatot. Nekem a Zeus kivitel jobban tetszik:

egyedül a Zeus beszerezhetoségével vannak gondok. (Új hír (2002-11-25): megérkeztek hazánkba a Zeus házak is, tehát a beszerzési probléma megoldódott!)

Végül nézzünk meg pár elolapot:

Van aki szereti cicomázni a PC házát, annak itt a legújabb orület a monitor tupírozó burkolat:

De van, aki úgy gondolja teljesen felesleges ablak a gép oldalára a neonról nem is beszélve.

Elmondhatjuk, már világíthat a hutoventilátor, különbözo színu megvilágítása lehet a háznak, az ablakot is megpucolhatjuk továbbá digitális kijelzon figyelhetjük a homérsékleteket. Akinek ez mindig nem elég, az színes kábeleket használhat a winchesterek bekötéséhez....

A házat és az elolapokat a Case Hungary Kft biztosította, köszönjük!



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95