FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Ház)
·  A csend hangjai
·  Zizon
·  Színes Chieftech házak
·  Chieftech midi torony
·  Chieftech házak
·  JS1500 szerver ház
·  Codegen házak
·  Pingvin ház
·  Smiley
·  Standard nagytorony
· Termékbemutatók > Ház
· Codegen Big Tower
Dátum : 2001-10-20 21:05:28
Szerző : gigahertz


Codegen házakkal valósággal elárasztották a piacot. Érdemes megnézni 7002-es nagy tornyot...

Ez a gigantikus méretű nagytorony a Codegen 7002-es példánya. Eleve 300 Wattos tápegységgel szerelik (5 Volton 30 Amper). A szép külső közepes belsővel párosul.

Felül rejtett floppy helyet találunk. A hajlékony lemezes meghajtó beszereléséhez előbb ki kell szerelnünk egy tartót. Ehhez rögzítjük az FDD-t és utána ezzel együtt kell visszaszerelni.

Hatalmas lábakat szerelhetünk a ház aljára, így még kb. 6-7cm magasabb lesz a torony. Nyilván ilyen nagy házakat a földre szokás elhelyezni, ezért a bekapcsolást megkönnyítették azáltal, hogy a Power gomb felülre szerelték.

Csak a legfelső hely mögött hiányzik a fémlap, a többit nekünk kell kitörni. Elvileg csak azokat érdemes kiszedni, ahol drive is lesz. No igen ám, de a Power gomboz menő vezeték csak úgy össze vissza jön le az előlap mögött (ahogy éppen sikerült). Ha nem vigyázunk a fém lapok kiszedésénél, akkor simán elvághatjuk a művelet során a vezetéket.

A winchester tartó rész eszméletlen vékony lemezből készült. Hihetetlenül nyaklik. Talán ez a legrosszabb dolog az egész házban. Ennek a rögzítése sem túl jó, ha egy jobban "berregő" HDD kerül oda, akkor reszket az egész.

A beszerelt tápegység csendes, jól bírja a tuningolt gépeket is, de valahogy kevés 4 pólusú csatlakozót szereltek rá. Ha rendesen tele akarjuk pakolni a gépet akkor nem árt pár elosztót beszerezni.

A tápegység felett még egy extra rögzítési lehetőséget is kialakítottak. Aki már végképp nem talál helyet pl. a winchesternek az odaszerelheti, márha a kábel elér addig. Egyébként a tápegység felett van egy system ventilátornak hely. De az egy dolog, hogy ott kihúzhatjuk valamennyire a felmelegedett levegőt, de ez maximum a réseken mehet be az utánpótlás, mert egy árva szellőző nyílást sem tettek rá!

A kelleténél sokkal több csavart kapunk (ez jó dolog). Azon a fémlapon, ahová az alaplapot szereljük sok lyuk van és ráadásul jó helyen J . Így egy alaplapot 8-10 helyen is felfogadhatunk. (Két műanyag bak jár még az alaplap rögzítéséhez.)

A szép előlaphoz egy erősebb belső is párosulhatott volna, mert így a ház nyaklik. Bár a feltett oldallapokkal masszívabb a szerkezet. Egyébként az oldallapokat sem túl egyszerű feltenni, de ilyen méretek mellett már csak így van...

Végül a ház nettó kb. 13000Ft-os ára viszonylag jónak mondható, hiszen elve egy 8eFt-os tápegység lapul benne...

 



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95