FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Ház)
·  A csend hangjai
·  Zizon
·  Színes Chieftech házak
·  Chieftech midi torony
·  JS1500 szerver ház
·  Codegen Big Tower
·  Codegen házak
·  Pingvin ház
·  Smiley
·  Standard nagytorony
· Termékbemutatók > Ház
· Chieftech házak
Dátum : 2002-01-22 08:34:31
Szerző : gigahertz


A Chieftech Dragon/Scorpio sorozatú PC házai az átlagos PC házaknál jóval drágábbak. Kialakításuknál a könnyű szerelhetőség és a jó szellőzés volt a fő szempont...

Nézzünk meg két PC házat a Chieftechtől, legyen ez a kettő a népszerűnek mondható Dragon és a Scorpio sorozatból:

Nézzük ebből egy nagytornyot és a midi tornyot:

A midi torony 3db 5.25" és 2db 3.5" helyet tartalmaz (előlapon). Ebből az egyik a rejtett floppynak van fenntartva. De ezzel még nem ért véget a 3.5" helyek száma, hiszen az előlap mögött még 6db ilyen helyet találunk.

A winchester beszerelésére alkalmas helyek kivehetők. Ami azt jelenti, hogy kivesszük a beépítő keretet. Az asztalon beszereljük a meghajtókat, majd ezt a keretet egy mozdulattal rögzítjük a házban és utána csatlakoztatjuk az elektromos kábeleket.

Ráadásul az alsó beépítő egység egy 8cm-es ventilátor tartó kerettel is rendelkezik (alul a lila műanyag ház). Így nem jelent semmi gondot, ha egy HDD nagyon melegszik, hiszen a közvetlen közelében dolgozik egy system ventilátor.

Az 5.25" helyre szerelhető eszközöket sínek segítségével rögzíthetjük, ebből annyi párat kapunk ahány nagy hellyel rendelkezik a ház, pl. a nagytoronynál:

Ezeket a síneket szintén az asztalon felszerelhetjük a meghajtóra, majd egyszerűen a helyére csúsztatjuk és a fém fülecskével rögzítjük (ami a sínen van).

A midi torony előlapja könnyedén levehető, de erre nem igazán lesz szükségünk. A nagytorony ajtaját az oldalsó pöcök megnyomásával nyithatjuk ki:

Ez 6db nagy helyet és szintén 2db 3.5" helyet tartalmaz az előlapon. A többi 3.5" hely hasonlóan alakul, mint a midi toronynál.

Érdemes megnézni, hogy a tápegység a szokásoshoz képest 90 fokkal el van fordítva.

Érdekes módon a nagy tornyot kisebb táppal szerelik, mint a kisebbet, íme a midi torony tápegység matricája:

A midi tornyot 340 Wattos táppal szerelik, míg a nagytornyot 300 Wattossal.

Terhelhetőség (340 Wattos tápegység)

Terhelhetőség (300 Wattos tápegység)

+5 Volt

30 Amper

25 Amper

+12 Volt

15 Amper

13 Amper

+3.3 Volt

28 Amper

20 Amper

-5 Volt

0.5 Amper

0.3 Amper

-12 Volt

1 Amper

0.8 Amper

+ 5 Volt (állandó)

2 Amper

1.5 Amper

3.3 Volton a 28 Amper már minden alaplap igényét kielégíti. Az 5 Volt terhelhetőségére is érdemes odafigyelni, 25-30 Amper untig elég....

A házak oldalán kvázi kilincs van. De csak akkor lehet levenni a ház oldalát, ha a hátsó csavarokat kivesszük és a nyitó fülecske mellett található kulccsal kinyitjuk a zárat.

Táp csatlakozók tekintetében sem lehet panaszunk, ugyanis a Pentium 4-as alaplapok számára nélkülözhetetlen 4 illetve 6 pólusú tápcsatlakozóval is rendelkezik.

Végül nézzük meg a házak hátulját:

Mindkét háznál két szellőztető ventilátorral serkenthetjük a légmozgást. Tehát elöl összesen 2db és hátul szintén 2db 8cm-es ventilátor mozgathatja a levegőt. Sajnos nagytorony esetén a tápegység felett már nincs ventilátor hely, hiszen a meleg levegő felfele száll. De talán kompenzál a dolgon valamit, hogy a tápegység innen szívja a levegőt.

A tápegység ventilátora hihetetlenül csendes. Sok tápegység hangját hallottam már, de valószínűleg ez a legcsendesebb tápegység, amit eddig hallottam. Bár ennek nincs nagy jelentősége, hiszen a CPU ventilátor zaja és a beszerelésre váró szellőztető ventilátorok zaja lesz a domináns.

Bár ez a bemutató egy kicsit képregényesre sikerült (sok kép kevés szöveg), de egy ház kiválasztásánál a használhatóságon kívül a kinézet is fontos. Talán Chieftech házaknál nem kell megemlíteni, hogy semmi nem éles, mindent szépen eldolgoztak, hiszen a Chieftech egyben jó minőséget is jelent.

 

gy tűnik, hogy a cikk elején tévesen ítéltem meg a ház típusát és a nagy torony a Scorpio sorozatból való, elnézést... (köszi toffer)

Szponzor : Tigra Computer



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95